Alýntý Originally Posted by Poyraz36 Yazýyý Oku
Anlam veremediðim bir konu bý þirket paynet ile var olmadý ve kaderi sadece paynete baðlý deðil .. önceki dönemlerde bir çok yatýrým iþ anlaþmasý yaptý ve bunun sonucunda güzel bilançolar ile þirket gayet güzel büyüyor Allah’ýn izni ile bu gelecek bilançoda da bunu göreceðiz . Hakikaten anlamak zor insanlar resmen kumarbaz þu güzelim caným þirketin geldiði yere noktaya bakýn . Paynet haberi olmasada yada olsa bile pynetten baðýmsýz gayet güzel iþleyen bir operasyon ve þirket var bilançolar ile beraber 25-30 bandýný göreceðimizi düþünüyorum . Yazýk çok üzülüyorum bir kaç adinin elinde oyuncak olmuþ güzelim hisse ,altýný çamura batýrsanýzda altýn deðerinden birþey kaybetmez , arena da elbet ederini bulacak dolardan da diðer türev araçlardan da fazla kazandýracaktýr buna adým gibi eminim .





Zaten içimizde Paynet satýlmasýn yada kýsmen satýlsýn bir kýsmý da elimizde kalsýn diyenler de var. Çünkü artýk bu saatden sonra Paynetin ayaða kalkýp koþma vakti geldi.

Burada 4 senedir Payneti yazýyoruz. Asýl zýplamayý 2023 ve sonrasýnda yapacak diyorduk. Çok karlý þirket ama 2018-2019 yýllarýnda daha yeni baþlamýþtý ve emekleme döneminde idi. Elle tutulur bir ciro ve net karý yoktu.

2020-2021 senesinde artýk yavaþ yavaþ yürümeye baþladý , yine çok hýzlý büyüdü ama ciro , net kar ve bilanço büyüklüðü yine tam istenen seviyede deðildi.

Artýk 2022 ve sonrasýnda , ayný büyüme ivmesi devam edecek ve bir çok yeni uygulama ve iþ sahasý ile artýk yavaþ tempo koþmaya baþladý. Bu yýl ile beraber hem ciro , hem net kar hem de bilanço büyüklüðü anlamlý rakamlara gelmeye baþladý. Eskiler hatýrlarlar , Paynet satýlacaksa veya halka arz olacaksa bu 2023 yýlý veya sonrasýnda olur diye çok yazdým . Çünkü o tarihe kadar bilanço büyüklüðü iyi bir yere ancak gelir demiþtim.


Ancak piyasadaki geliþmeler bunu 1 sene öne çekti gibi görünüyor. Paynet 70 milyon USD civarýna satýlýrsa bu beni mutlu eder. Ama daha aþaðýsýna satýlacaksa bunun ortaklýk olmasýný ve Paynet'in bir kýsmýný elimizde tutmaya devam edip , önümüzdeki dönem patlayacak karýndan pay almayý tercih ederim.


Hiç satýlmazsa ne olur ? Hiçbir þey olmaz ? Hatta belki daha hayýrlý bile olabilir. Dediðim gibi bu ssatden sonra Paynet altýn yumurtlayan tavuktur. Tamamý elimizde kalsa da olur , kýsmen ortak alýnsa da olur , çok iyi bir paraya satýlsa da olur.


Brightstar , yenileme merkezi iþi , güneþ enerjisi iþi , yeni alýnan distribütörlükler , zaten bunlarla 1 milyar USD seviyesinde bir ciroyu yakalayacaðýz inþaallah. Karlýlýk kýsmýna da Paynet daha fazla katký saðlar bu saatden sonra. Bu þirketin önü çok açýk.


Paynet satýlýrsa da bu bize çok büyük finansal bir güç katar. Kredileri düþürüp faiz ödemekten kurtuluruz bu da bizim karlýlýk seviyemizi arttýrýr. Hatta gelecek olan parayla yeni bir þirket alýp inorganik büyümeye devam ederiz.


O yüzden Paynet olayý önemlidir ama satýlmasýnýn da avantajý dezavantajý var , satýlmamasýnýn da avantajý dezavantajý var. Sanýrým en iyi çözüm ortak alýnmasý.

Ortak alýnýrsa hem gelecek olan para ile krediler düþürülür karlýlýk artar , hem de Paynet'in büyümesinden faydalanmaya devam ederiz.