Sayfa 641/1312 İlkİlk ... 1415415916316396406416426436516917411141 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 5,121 - 5,128 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Ev sahiplerine karşı cephe almış iki kesim var, ikisi de biribirine zıt konuşuyor ve ikisi de biribirini yalanlamış oluyor.

1-"Ev sahipleri kiracının kanını emiyor, gözleri doymuyor, garibanın sırtında zengin oluyorlar" diyenler.
    2- "Betona dünyanın parasını yatırıp kira geliri ile amorti etmeye çalışmak aptaIIık, cahillik, enayilik" diyenler.

İkisi de yanlış.
    Ev sahibi tam olarak girdiği riskin ve çektiği baş ağrısının karşılığını alıyor. Ne eksik ne fazla.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
     Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Yabancı sermaye dostu hükümet geldiğinde mültecilerin ülkeden gönderileceğini düşünecek kadar saf olmamak gerekir bence. Ayrıca ev fiyatlarıyla mülteciler arasında yüksek korelasyon kuranlar bence büyük yanılgı içinde. Evet etkisi var ama özellikle z kuşağından oy alamayan akp ye hizmet ettiğini düşündüğüm zafer partisinin bu denli abarttığı kadar yüksek bir korelasyon yok.

-------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    Haberiniz var mı.?
    Meksikanin Bize karşı Vize uygulaması olmadığı halde.Türk vatandaşlarını ülkelerine almıyor..Güney Kore de aynı şekilde..
    Yakın tarihte de bu iki ülkenin,bize vize uygulamasını yürürlüğe koyacağı biliniyor..
    Türkiye'de,yarın ( ilk seçimde) hükümet değişir,meclis kanun çıkarır, ülkemizde mülteci, göçmen,kaçak , göçek ,kimliksiz/ sahte kimlikli kim varsa tıpış tıpış gider..
    Hani bir siyasetçi diyordu ya; Yabancılar,parasını söke söke alırlar..!!
    Hah,işte bu mülteci konusuda böyle olur..Todor jivkov ,Bulgar kimliği olduğu halde,( sırf türk kökenli diye ) binlerce insanı ülkeden sürmedi mi.?
    Ümit Özdağ konusunda size katılıyorum..tıpkı Davutoğlu ,babacan,gibi,Teyonun değirmenine su taşıyor..!!
    Suriye'de cuma namazı kılınması fikrinden önce,Ülkemizdeki ev sahipleri ,kiracı arıyordu..!!
    Bu günkü durumun, tersine dönmesi de mümkün..

3.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Ben de "falanca otomobil neden pahalı, alt tarafı teneke, vatandaş bunu nasıl alacak" falan desem ucuzlar mı?
    Ucuzlamaz.
    Zaten talep de fazlasıyla var. Ben akşama kadar "teneke" desem fiyatı 1 TL bile düşmez.
    Velev ki gerçekten teneke olsun, talep varsa olay bitmiştir.

İstanbula bu fiyatlardan talep var mı? Var.
    O zaman boşuna kendinizi yormayın.

Ek: Amsterdamda kanalların suyu leş gibi, pariste trafik felç, metrosu da sidik kokuyor. Ama bir "detroit" olmadıkları sürece fiyatların düşmesi mümkün görünmüyor.
    harika yorum.(yazmadan geçemedim)

4. Yine can sıkıntısından herkes karşı yöne sallamaya başlamış .

İstesek de istemesek te yöneticilerin aldığı kararlara ( kanun ve yönetmeliklere ) uymak durumundayız. Bir kararı beğenmeyebiliriz, eleştiririz fakat seve seve uymak durumundayız. Yoksa hukuk - gukuk diye bağırır dururuz. Sayfalarca yazıldı çoğu yasak delme yöntemleri. Yapabilene helal olsun. Düzgün işi olan, mutlu ailesi olan, kaliteli yaşantısı olan hiç kimse başını belaya sokmak istemez.

benim adaletli kira artırma konum ise maalesef mahkemeye intikal etti. Kendi oturduğum daire sahibi memur olduğundan kolay anlaştık. İstanbulda oğlumun ev sahibi ise tekstilci ve ortaokul tahsilli arkadaş. kanun- kural dediğimde '' haaa, o neki vb. '' salağa yattı. Mevcut kirası 3000 tl. idi. ben 4 yapalım zaten bu yıl son dedim . Birde girerken verdiğim 6 bin tl. depozitoyu almayayım dedim. ( eve zarar değil, bir çok ekleme yaptım. Çocuk rahat etsin diye ) Olmaz dedi 6 bin istedi.

o zaman kusura bakma kardeş , sen git 1 yıllık kiracıya dava aç. Avukatlar az kazanmaktan şikayetçi zaten, hiç değilse bir faydan olur dedim. Bildik usulde efelenmelere felan girince bastım ******i çekti gitti. Dün baktım e-devlette dava açmış. tahliye davasıymış.
    Gülüyorum bu tiplere. Ben de kiraya %25 zam yaptım ve açıklamaya kanun maddesini ekledim. Daireye de 3 adet kamera yerleştirdim. Önceki genç işçi olan kiracısını 3-5 akrabasıyla zorla dışarı attığını felan söylediğinden bu cahil herif böyle bir şeye tevessül ederse delil olması açısından kamera iyi oldu.

Durum budur. En sevmediğim konuyu yaşamış oldum. Bölgede bu ay kiralık ilanlar 1+1 olarak 5000 tl. Ben geçen yıl 3 bin den girmişim ve 4 yapıyorum. daha adili arayan farkını versin.

5. Kanunsuzluğu teşvik etmeyi doğru bulmam ve hatta en çok kanuna uyan biriyimdir ama gel gör ki bir de gerçekler vardır. Eğer kanunlar halktan uzak ve halka rağmen yapılırsa kanunların uygulanırlığı kalmaz.
    hükümetler hiçbirşey yapamaz. Misal Arjantinde Buenos Airese gidin, polisin yanında bile karaborsa dolar alınıp satıldığını göreceksiniz. "Cambio, Dolares cambio" diye bağırarak hem de.. İlk gittiğimde korkmuş çekinmiş saf gibi 2 kat ucuz devlet kuruyla dolar bozmuştum sonra polis asker bile sokakta karaborsa dolar alıp sattığını görünce şok olmuştum.
    Hükümetler halka rağmen kanun koyarsa sonuç halkın büyük çoğunluğunun uymadığı kanunlara dönüşür.
    Son düzenleme : vivatrader; 06-07-2022 saat: 17:07.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

6. Baskasinin malina cokerken dikkat edin.

kafaya koyan sikintili biri ise once o kameralari kirip sonra devam ederler islerine.

7.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Yine can sıkıntısından herkes karşı yöne sallamaya başlamış .

İstesek de istemesek te yöneticilerin aldığı kararlara ( kanun ve yönetmeliklere ) uymak durumundayız. Bir kararı beğenmeyebiliriz, eleştiririz fakat seve seve uymak durumundayız. Yoksa hukuk - gukuk diye bağırır dururuz. Sayfalarca yazıldı çoğu yasak delme yöntemleri. Yapabilene helal olsun. Düzgün işi olan, mutlu ailesi olan, kaliteli yaşantısı olan hiç kimse başını belaya sokmak istemez.

benim adaletli kira artırma konum ise maalesef mahkemeye intikal etti. Kendi oturduğum daire sahibi memur olduğundan kolay anlaştık. İstanbulda oğlumun ev sahibi ise tekstilci ve ortaokul tahsilli arkadaş. kanun- kural dediğimde '' haaa, o neki vb. '' salağa yattı. Mevcut kirası 3000 tl. idi. ben 4 yapalım zaten bu yıl son dedim . Birde girerken verdiğim 6 bin tl. depozitoyu almayayım dedim. ( eve zarar değil, bir çok ekleme yaptım. Çocuk rahat etsin diye ) Olmaz dedi 6 bin istedi.

o zaman kusura bakma kardeş , sen git 1 yıllık kiracıya dava aç. Avukatlar az kazanmaktan şikayetçi zaten, hiç değilse bir faydan olur dedim. Bildik usulde efelenmelere felan girince bastım ******i çekti gitti. Dün baktım e-devlette dava açmış. tahliye davasıymış.
    Gülüyorum bu tiplere. Ben de kiraya %25 zam yaptım ve açıklamaya kanun maddesini ekledim. Daireye de 3 adet kamera yerleştirdim. Önceki genç işçi olan kiracısını 3-5 akrabasıyla zorla dışarı attığını felan söylediğinden bu cahil herif böyle bir şeye tevessül ederse delil olması açısından kamera iyi oldu.

Durum budur. En sevmediğim konuyu yaşamış oldum. Bölgede bu ay kiralık ilanlar 1+1 olarak 5000 tl. Ben geçen yıl 3 bin den girmişim ve 4 yapıyorum. daha adili arayan farkını versin.
    Haklı olabilirsin, ama oğlunun başına bir şey gelirse, haklı olman vicdan azabına engel olmaz...sokakta görsem, muhatap olmayayım diye yolumu değiştirdiğim insanla ev sahibi-kiracı ilişkisine girmek, üstüne tartışma-fiziki mücadeleye girişmek bana saçma geliyor.

2 sene önce son model jipinden inip pazarcı bir magandayla tatışıp iki bıçak darbesiyle öldürülen iş adamı geldi aklıma...bazen muhatap olmamak en iyi çözümdür.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    8.000 maşı olan adam 6.000'lik evde oturmaz. Benim daireyi, İstanbul'dan gelen birisi tuttu. 2 çocuğu da özel okula gidiyor. Kendisi de bir şirketin ortaklarından.
    nasıl oturmaz ?mecbur oturuyor . 1+1 ler 5bin yazılmış. aşağısı malesef yok . lokasyon tekirdağ

Sayfa 641/1312 İlkİlk ... 1415415916316396406416426436516917411141 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •