Yine can sıkıntısından herkes karşı yöne sallamaya başlamış .
İstesek de istemesek te yöneticilerin aldığı kararlara ( kanun ve yönetmeliklere ) uymak durumundayız. Bir kararı beğenmeyebiliriz, eleştiririz fakat seve seve uymak durumundayız. Yoksa hukuk - gukuk diye bağırır dururuz. Sayfalarca yazıldı çoğu yasak delme yöntemleri. Yapabilene helal olsun. Düzgün işi olan, mutlu ailesi olan, kaliteli yaşantısı olan hiç kimse başını belaya sokmak istemez.
benim adaletli kira artırma konum ise maalesef mahkemeye intikal etti. Kendi oturduğum daire sahibi memur olduğundan kolay anlaştık. İstanbulda oğlumun ev sahibi ise tekstilci ve ortaokul tahsilli arkadaş. kanun- kural dediğimde '' haaa, o neki vb. '' salağa yattı. Mevcut kirası 3000 tl. idi. ben 4 yapalım zaten bu yıl son dedim . Birde girerken verdiğim 6 bin tl. depozitoyu almayayım dedim. ( eve zarar değil, bir çok ekleme yaptım. Çocuk rahat etsin diye ) Olmaz dedi 6 bin istedi.
o zaman kusura bakma kardeş , sen git 1 yıllık kiracıya dava aç. Avukatlar az kazanmaktan şikayetçi zaten, hiç değilse bir faydan olur dedim. Bildik usulde efelenmelere felan girince bastım ******i çekti gitti. Dün baktım e-devlette dava açmış. tahliye davasıymış.
Gülüyorum bu tiplere. Ben de kiraya %25 zam yaptım ve açıklamaya kanun maddesini ekledim. Daireye de 3 adet kamera yerleştirdim. Önceki genç işçi olan kiracısını 3-5 akrabasıyla zorla dışarı attığını felan söylediğinden bu cahil herif böyle bir şeye tevessül ederse delil olması açısından kamera iyi oldu.
Durum budur. En sevmediğim konuyu yaşamış oldum. Bölgede bu ay kiralık ilanlar 1+1 olarak 5000 tl. Ben geçen yıl 3 bin den girmişim ve 4 yapıyorum. daha adili arayan farkını versin.

Yer İmleri