Bugün bir bilirkişi ile konuştum kira artış davaları %30-35-40 artışlarla karar çıkıyor dedi .
Fazla artıran sonraki kiralara mahsup edilip kiracı kira ödemiyormuş alacağı bitene kadar .
Bugün bir bilirkişi ile konuştum kira artış davaları %30-35-40 artışlarla karar çıkıyor dedi .
Fazla artıran sonraki kiralara mahsup edilip kiracı kira ödemiyormuş alacağı bitene kadar .
Dostum, cümle düşüklüğünden ifade etmek istediğin ana konu kaynamış. Sanırım , bilirkişinin söylediği davalar 5 yılını dolduran kiracılara açılmış olan - Kira tespit davaları- . Normalde bu davalar da bilirkişiler söz konusu konutun emsali durumundaki bölgedeki diğer konut kiralarını inceleyerek ortalamalarını alıyor ve özel bir hesaplama yöntemiyle ( kiracı lehine olan , düzenli ödeme, aboneliklerin ödeme düzenleri , komşu memnuniyeti vb. ) fiyat belirleniyor. Bu artırımlar genelde bu yıl için %30 civarı oluyor. Zaten 5 yılını doldurmayan için dava direkt red oluyor.
şimdi aklıma geldi ; Ev sahibinin dayatmasıyla %25 den çok fazla artırım yapmak zorunda kalan kiracılar da bu tip davaları açıyorlar. Kira artırım itiraz davaları. Bu tip davalarda ilk yapılan kontratın ve takip eden artırımlara ait banka dökümlerinin ibrazı şart. Bu davalar Ankara da ortalama 6 ayda sonuçlanıyor. İlk duruşmada cevap dilekçeleri ile itirazlar alınıyor, ikinci duruşmada genellikle karar çıkıyor. Belgeler sağlamsa Bilirkişi tercih edilmiyor.
siz kiraları ağustos eylülde görün.
Maaslar artmadan kiralar artamaz
Mantiken imkansiz
Yer İmleri