Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
türk internetinden duyduğunu yazacak biri değil..
bakanlığın yalanlaması bi şey ifade etmez, ne diyecekti başka ? -yığınak yapıyoruz, yarın sınırı geçicez mi diyecekti bakanlık ?? mesela ruslar sınırda bir ay süren hazırlık esnasında sürekli -walla billa bi şey yok, sadece rotasyon yapıyoruz demedi mi
Nehir geçiş tatbikatıdır, her sene yaz aylarında karşılıklı yapılır su seviyesi düşünce, 3-5 tankla, personel taşıyıcıyla, envantere yeni giren nehir geçiş ekipmanlarının eğitimiyle beraber, kalanlar da izlesin diye getirilir, gösteri şeklinde geçer.

Muhafazakar Le Figaro' nun en Türk/Azeri Türkü düşmanı, en Ermenici, En Sırpçı adamı. Eski haberlerine de bakın. Basit bir internet trolü olmasa da, yaptığı basit internet trollüğü.

Diğer taraftan, merak etmeyin, Meriç'i geçerek saldıracak olsa taraflardan birisi, yapılacak yığınaklanmayı sağır sultan duyar, öncesinde, kriz safhasındaki yaşanacak angajman gelişmelerini saymıyorum bakın.

Ruslar valla billa bir şey yok dedi meselesi...

Adamlar 100 bin kişilik birlikle binlerce araçla tatbikat yaptı, ABD uydu istihbaratından bunun bir tatbikat olmadığını saldırının muhtemel gününe varıncaya kadar bildirdi zaten. Bu tür tatbikatlar savaş öncesi krizin son safhasında yapılan tatbikatlardan, bu bir emare zaten, sürekli yapılan planlı standart eğitim maksatlı tatbikat değil bunlar, tatbikatın kendisi, yani bu büyüklükte sınırda bir tatbikat yapılıyor olması hem emare, hem de kendisi bir angajman caydırıcılık unsuru. Alarmla başlar, sefer görev yerine intikal edilir, personel, mühimmat akaryakıt bütünlemesiyle devam eder, en nihayetinde sınır bölgesinde tatbikat yapmaya başlarlar, gibi gibi, bknz Kardak Krizi, birlikler araziye çıktı aylarca kaldı, takviyeler yapıldı, tatbikatlar yapıldı, geri adım atmasalardı gerçekten dalacaktık. (Aslında dalmayacaktık, geri adım atılacağından emindik, ama krizi o seviyeye tırmandırmak, yani 'tatbikat yapmak' yeterli olmuş oldu.)

Bu arada Sn Karakemal uzaktan takip ediyorum, gerçekten bazı konularda çok 'Fransızsınız'...

Wikipedia'dan Trakyadaki kuvvet dengelerine bakın biraz doğru onlar, adamların bir D-Kolordusu var bizim 1 nci Ordu'ya karşılık, saldıramazlar. Bizse saldırabiliriz, tabi epey hazırlık takviye sonrası. (Bulgar baraj kapaklarını açar da Meriç'i taşırırsa, -ki kesin bu bu koşularda, allemi cihan olsa 'o bölgeden' saldıramaz NOKTA )