Artan

3,63 10 18:10
15,73 10 18:10
73,80 9.99 18:10
99,10 9.99 18:10
131,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 18:10
86,05 -9.99 18:10
1,72 -9.95 18:10
5,02 -9.87 18:10
3,42 -8.8 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.186.184.212,16 18:10
10.535.484.199,25 18:10
7.558.517.350,11 18:10
6.808.187.869,30 18:10
6.140.509.840,20 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 9554 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade VII

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Yaş
    67
    Gönderi
    12,159
     Alıntı Originally Posted by azaz Yazıyı Oku
    40 kat ip ucu galba....
    Başta ciddiye aldım. Korundum,4 aşı oldum.Bu saatten sonra grip ne ise covitte bana göre o. Herkesin aklı fikri var. Kendini korumaz isen, sağlık bakanlığı bebek gibi elinden mi tutacak. İsal olsan bakanlıktan tedbir mi bekliyorsun. Covit hayatımıza giren bir hastalık oldu. Onla yaşamayı öğrenmek lazım.

  2. #2
     Alıntı Originally Posted by nikrece Yazıyı Oku
    Başta ciddiye aldım. Korundum,4 aşı oldum.Bu saatten sonra grip ne ise covitte bana göre o.
    En basindan da zaten ogle idi. Adi liberal medya fisekledi. FUD. Gribin de sabah aksam yaygarasi yapilsaydi ayni korkuyu yayardi insanlara.

    "Mutfak masasinin ustunde agzindan kanlar fiskiran 3 cocuk annesi koronadan oldu" diye okuduktan sonra sahsim adina hicbir onemi kalmamisti.

    Hicbir degisiklik yok. Liberal medya ve cazgirlari bana bir tane geciremedikleri icin sansliyim. Bu arada buyuklerimize bulastirmamak icin maksimum ozeni gosterdigimizi de belirteyim. Ama hayatima zerre kadar etkisi olmadi. Hatta kuslardan dunya kadar para vurdum korona musibeti sayesinde.

    02-04-2020, 19:30 #1613
    666
    Eski Roma'da bayanlar arasinda intiharlar artinca Caligula bu salgini nasil onleyecegini bilememis, ardi ardina kararlar cikarmaya baslamis.

    Ilk once yakalananlari giyotinden gecirmis. Yine intihar sayisinda bir azalma yok.

    Sonra intihar eden kadinlarin ailelerinin isten cikarmis. Yine bir azalma yok.

    Bu sekilde 14 tane yontem denenmis. Ama intiharlar tam hizla devam ediyor. 17,000 kadin olmus.

    Intiharlarin onune nasil gecilmis peki?

    Caligula'nin kizkardesi Drusila intahar edenlerinin elbiselerinin cikarilip cirilciplak meydanda teshir edecegini soylemesi ile. Butun vakalar kesilmis.
    -----

    Stratejik secilmis "korkak", "aglak" gibi gurur kirici kelimeler ile panik cikarmaya, histeri yaratmaya calisanlarin da onune gecilir. Yaptiklari bu cunku.


    Evet virus toplumda bagisiklik kazanilmadigi icin hizli bulasiyor. Evet bircok insan hayatini kaybediyor. Ama her sene 100 milyon kisi oluyor zaten. Gidip her vefat edene yas tutuyor muyuz ki de virusun bir ayricaligi olsun?

    Olumlerden ziyade insanlarin boyle panik ortamina sokulmasi dogru degil. Tanidiklarim var. Cok panikliyorlar, devamli yatistirmak zorunda kaliyorum. Kuzenlerim kizlar var, evime getiriyorum kaliyorlar bir sure. Cunku panik attagi oluyorlar. Kimse buna bilimsel olarak yaklasmiyor.

    Orda WHO diye bir geyik cikmis once "birsey yok", uc gun sonra "%3.4 olum orani" var. Daha sonra da "havadan bulasiyor" diyor. Onu operasyon yapan saglik personeline denilmesinin bir onemi yok. Insanlara Whatsaptan/Face'den forward ediliyor "korona havadan bulasiyor" "%3.4 olum var" diye...

    Baska bir tandiigim 45 derece sicakta A/C kullanmiyor. Bir yerde okumuz Singapur'da A/C'den geciiyor diye. Bayilip olup gidecek artik. Sadece kendi kullanmasa da iyi, evdekilere de kullandirmiyor.

    ABD acil plan ilan ettiginde baskasi aradi... "bankalardan paralari cekeyim mi, ya bankalar da batarsa, ABD soyle yapmis" diyor.

    Medya haber yapmis. "3 cocuklu anne koronadan mutfakta yanliz basina can verdi" diye... Cocuk dedigi 65-71-72 yaslarinda Bir de kanser varmis yazinin icini okuyunca, korona testinin sonucu bile gelmemis. Her yasayan organizmanin bir son kullanma tarihi var, hepimizinki gelecek.

    Maalesef i.ne medya, para babalari, kaostan cikari olanlar olaylari korukluyor. Bizim yapacagimiz sevdiklerimize destek, moral olmak. Onlemek icin gerekli tedbirleri aliriz, artik gerisinde ne olacaksa olacak, ne yapsak faydasi yok.


    Bir de felaket tellallari var virusten felegi donmus. Anlamadigim olay bu kadar madem korkuyorsun, bu kadar apocalypse senaryosu yaziyorsun, havacilik hisselerinde ne isin var kardesim. Biraz akli olanin uzak durmasi gerekmez mi?

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •