-
Ben þirket yönetiminin bariz þekilde küçük yatýrýmcýya karþý art niyetli olduðunu düþünüyorum. Bu tabi benim kendi þahsi fikrim ve hisse geri alýmý yapacaklarýný da hiç sanmýyorum. Neden yönetimin bize karþý art niyetli olduðunu bir kaç örnek ile açýklayayým.
1) Þirketler 2 tip bilanço hazýrlýyor. Bir SPK'ya verilen, bir diðeri ise Maliyeye verilen bilanço. Maliyeye verilen bilanço TL olarak hazýrlandýðý için net kar bizim gibi þirketlerde daha yüksek gözüküyor. Arena Hintlilere satýldýktan sonra döviz bazlý bilanço tuttuðu için asla Maliye Bilançosunu önce açýklamadý ki net kar yüksek gözükmesin. Her zaman net kar daha düþük gözüktüðü için SPK bilançosunu önce gönderdiler. Aman net kar yüksek gözüküp yatýrýmcý ilgisi artmasýn hisseye diye. Artýk Brighstar alýmý sonrasý ve Paynet'in cirosunun yükselmesi sonrasý bu iþ TL bazda biraz dengeye oturabilir veya deðiþebilir tabi. 2010 yýlýndan beri dikkat ederseniz hiç öncelik olarak maliye bilançosu göndermedi bu þirket.
2) Techno olayý... Süreci açýklamamak için ellerinden geleni yaptýlar. Forumdan bir arkadaþýn fark edip bazý linkleri burada paylaþmasýndan sonra hararetli geçen bir hafta sonu, Pazar gecesi saat 23:00 sularýnda Kap haberleri atarak durumu örtbas etmeye çalýþtýlar. Yine ayný dönem þirkete bizzat bu konuda sermaye arttýrýmý yapmýþsýnýz ne olacak bu para dendiðinde geçiþtirmek için türlü saçma cevaplar verildi. Yatýrýmcý baský yapýncada rakipler öðrenmesin diye böyle yaptýk gibi bir cevap vermiþlerdi. Acaba þirketin asýl rakibi diðer firmalar deðilde, küçük yatýrýmcý mý? Düþünmeden edemiyor insan.
3) Yukko olayý... Öncesinde açýlan baþarýsýz bir e-ticaret giriþimi, sonrasýnda kapandý. Akabinde sermayesi arttýrýlmasýna raðmen en ufak bir açýklama hala daha yapýlmadý? Neden Yukko için sermaye arttýrýldý? Bu site ayný isim veya farklý bir isimle e-ticarete devam mý edecek? Baþka bir iþ için mi kullanýlacak? Bunlarýn cevaplarýný neden açýklamýyorlar þeffaf bir þekilde?
4) Brighstar olayý... Kasým 2020 gibi ilk haberi verip, süreci Aralýk 2021'de tamamladýlar. Arada geçen sürede doðru düzgün yine bilgilendirme yapýlmadý. Burada düþündüðüm bir baþka art niyette, bilançoya etkisi az olsun diye son çeyreðin sonuna kadar satýn alýmý gerçekleþtirmemiþ olmalarý. Zamanlama manidar.
7) Alýnan ödüller, kazanýlan baþarýlara dair asla KAP haberi atmýyorlar. Atmak zorunda deðiller elbet, fakat art niyetli olmayan þirketlere baktýðýnýzda en ufak deðer teþkil eden haberi KAP'a atýyorlar, yatýrýmcýlarý ile paylaþýyorlar. Huawei tarafýndan yýlýn distribütörü seçilmiþler. Paynet 2021 yýlýnda en baþaralý 3. Fintech þirketi olmuþ. Bu tarz büyük haberleri dahi KAP'a atmýyorlar. Eminim Paynet'in bu baþarýsýndan haberdar olmayan yatýrýmcýlar vardýr aramýzda. Bu haberleri nerede paylaþýyorlar? Günler sonra siteye ekliyorlar. Sayfadan sayfaya, menüden menüye gezerseniz bir yerlerde karþýnýza çýkabilir tesadüf.
8) 2022 - 1. çeyrek bilançosunda 10 Milyon TL ''danýþmanlýk ücreti'' var. Bu para kime neden verildi? Anlaþmasý henüz tamamlanmamýþ olan Paynet için çalýþan aracý kuruma mý? Baþka bir kurumamý? Bu para ödenmemiþ olsa, 1. çeyrek net karý 40 milyon TL'ye yakýn bir rakam gelecekti, bunun arka planýnda karý düþük göstermek niyeti var diye düþünüyorum.
9) CEO Serkan Çelik geçtiðimiz sene hisse fiyatý 50 liralardayken TV canlý yayýnýnda 50 liralar için hisse ucuz dedi. Bu açýklama sonrasýnda doðal olarak hisseye ilgi arttý fakat dikkat ederseniz baskýda ayný dönem arttý. 50-55 liradan ilgi çekip malý küçük yatýrýmcýya resmen yýktýlar. Amaç 50 liralardan satýp, baský kurup tekrar 30-35 liradan toplamaktý bence.
Bunlar ve benzeri bir çok olay ile yönetimin art niyetli olduðunu örneklendirebiliriz. Ben kesinlikle art niyetli olduklarýný, küçük yatýrýmcýyý korumaktan uzak olduklarýný ve hisse geri alýmý yapmayacaklarýný düþünüyorum.
YTD.
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri