Sayfa 899/993 İlkİlk ... 399799849889897898899900901909949 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 7,185 - 7,192 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Ben bunlara inanmıyorum artık, masal bunlar...Tamam idarede yönetimdeki kadrolar siyasi, halka yönelik açıklamalar da siyasi de, bunların altında tonla yurt dışında master doktora yapmış yıllardır buralarda çalışan yetişmiş kadrolar var, ne kadar liyakatten uzaklaşılsa bile hala vardır, kendi aralarında konuşuluyordur toplantılarda çalışmalarda modellemelerde, illa ki biri kalkıp bakın bu böyle ise şu da şöyle olur, diye ikaz ediyordur.

Yani bilinçli olarak yapılan bir şey bu, genişleme ve enflasyon yaratma meselesi...Siyaseten biz bunu zaten biliyoruz, bilinçli olarak yaptık diyecek halleri yok, kendilerini komik duruma düşürme pahasına tuhaf açıklamalar yapıyorlar, bence ne yaptıklarını, ne olup bittiğini gayet iyi biliyorlar. Bütün akademisyenleri, eski MB cileri, finansçıları trollüyorlar yani...
    Yahu tek kıskanan bunları.

PİNOKYO

Enflasyon yıl sonu bu olacak yok gelecek yıl bunu bekliyoruz.

Ve bayagı yandaş yada değil iktisatçı yada ekonomist.

TÜİK verilerini baz alıp yorum yapıyorlar.

Abesle iştiğal ediyorlar o yalan verilerle yorum yapmam diyebilen çıkamıyor.

%150 enflasyon ve doların %35 arttığı bir ortamda baskılayarak tutulan dolar bu.

Ve patlarsa oda.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

2.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Enflasyon raporunu açıklarken soruları yanıtlayan Kavcıoğlu, Türkiye’nin beş yıl vadeli kredi risk priminin 866 puan olduğuna inanmadıklarını da vurgulayarak, “Birçok ülkenin yaşadığı ekonomik ve siyasi, finansal sektöründeki sıkıntılarla kıyaslanmayacak kadar iyi olan Türkiye, haksız bir CDS’le karşı karşıya. Ekonomik olduğu kadar siyasi olduğunu da düşünüyorum. CDS’lerin bu değerini kabul etmiyoruz” savunmasını yaptı.

Bunu okuyunca eskiden burada yazan BORA YAŞAR aklıma geldi.
    Kabul etmiyoruz, yok hükmündedir diye karşılıklı espiriler yapardık kendisi ile.
    Kabul etmemek elinde tabii , şimdi bir takım insanlar dünyanın yuvarlak olduğunu kabul etmiyorlar hepsi bir komplo diyorlar , bu fikri kabul eden bayağı bir insan var .Onlara göre bütün fotolar videolar yalan , aya hiç gidilmedi (gittik denilen zaman dışında bile), uzaya çıkılmadı.

Bir iki cahil akrabam var, bu siyaset yüzünden hazzetmiyorum adamlar kurtuluş savaşında nasıl kuru ekmek yedikse gene kuru ekmek yeriz 7 düvele karşı çıkarız , başarırız diyorlar , aslında iyi niyetli ve fedakâr insanlar ama aptallıkları hem ülkeye hem kendilerine zarar veriyor , gerçeklikten kopmuşlar , psikolojide buna ne denir bilmiyorum ama neyin gerçek neyin doğru olduğunu anlamıyorlar , bu vahim durum şimdi bizim ülke kurumlarını idare eden bürokratlara sıçramış sa yandık.

Bu titanik sendromu feci , en sonunda güneş te beyaz cüce olacak ondan önce rüzgarı genleşmesi dünyayı yutacak o zaman abd , falan yalan işler yatalım gitsin.

Bu Sayın Kavcıoğlunun ve Sayın Nebatinin süratle değişmesi lazım , bugün cuma mesela bu gece saat 1 de resmi gazete ile bu iş yapılır .
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

3.  Alıntı Originally Posted by kubilayhan23 Yazıyı Oku
    Yahu tek kıskanan bunları.

PİNOKYO

Enflasyon yıl sonu bu olacak yok gelecek yıl bunu bekliyoruz.

Ve bayagı yandaş yada değil iktisatçı yada ekonomist.

TÜİK verilerini baz alıp yorum yapıyorlar.

Abesle iştiğal ediyorlar o yalan verilerle yorum yapmam diyebilen çıkamıyor.

%150 enflasyon ve doların %35 arttığı bir ortamda baskılayarak tutulan dolar bu.

Ve patlarsa oda.
    Yüksek enflasyonla algılarla oynuyorlar, krizi öteliyorlar ya da krizi düşük yoğunluklu hale getiriyorlar, geçen Faiz Mevduat topiğinde ülkenin genel gelir durumunu resmetmeye çalıştım, orta geliri yok edip aşağıya baskılıyorlar, yani herkes piramidin tabanında küçük yüzdesel farklarla yığılmış durumda.

Amaç, kendilerine oy veren, en alt kesimi, hani dediler ya bir ara eğitim öğrenim seviyesi arttıkça sahillere gittikçe oy oranımız düşüyor diye, o kesime oynamak.

Beton sektörü patlamasın diye kredilere takla attırmak için bu kadar parasal genişlemeye gitmek tersi yapılması gerekirken, eş zamanlı bunu ticari krediye yönlendirmeye çalışıp becerememek, hatta buradan dolar alımına kaçak yol döşemek, bu şekilde sermaye transferi yapmak....bunlar hep bilinçli...öyle kendiliğinden bedava krediyle zengin olunmaz bu memlekette..

Diyorum ki, biz gülüyoruz komik geliyor ama, hamuduyla götürüyorlar...Son anda asgari ücrete, emekliye bir de Erbakan zammı çakarlar, geçmiş olsun...Tabana oynuyorlar, 3500 TL alan emekliye, 5500 alan asgari ücretliye, işçiye memura v.s. Zamanında 100 TL ye bulgura salçaya oy sattı millet.

Dolarsa gerçeklikten koptu...yalnızlaştırılmış, dışlanmış, gerçekten fiyatlanmayan bir durum var, KKM ile faiz arttırmış oldu, ama kredi faizlerini arttırmamış da oldu, aradaki farkı nereden verecek, basacak parayı olmadı çakacak vergiyi oradan ödeyecek, dolar ya da faiz iki enstrüman, faiz=dolar kadar denirse ne olur, ikisi birbirine çıpalı...

50 milyar dolar girse ülkeye, tablo değişiyor 2-3 yıllık belki, ama denklem değişmiyor.

Amaç enflasyon yaratmak....herkesin kafası allak bullak oluyor enflasyonist ortamda...

4. Yani enflasyonun tepe yapmasına oynuyorlar.

Bu sene %100 ise seneye de %100 olmaz %60 olur, bak gördünüz mü enflasyonu nasıl da düşürdük diyecekler. Yani 2021 de 100 TL lik ürün bu sene 200 olduysa, seneye de 400 olmayacak, %60 artarsa 320 olacak...Ama totalde 3 yılda %320 artmış olacak kümülatif, sorarsan ise enflasyon geçen seneye göre %40 düşmüş olacak...yerseniz..

Bunun olmasını daha önce beklediler, petrol ve gıda uçunca hevesleri kursaklarında kaldı, enflasyon bir daha şahlandı.

Şimdi petrol düşerse 60-70 lere (?), bu enflasyona sert katkı yaptığından Ukrayna meselesi sonrası, düzeltmesi geri alımı da sert olacak, bak enflasyonu kontrol altına aldık diyecekler, milyonlar da bunu 'yiyecek', kurgu bu..Ya tutarsa..

borsa niye çıkmıyor bilen varmı

Benzine 2 lira 18 kuruş , LPG ‘ye de 57 kuruş zam bekleniyor

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

7. Döviz bürosundan aradılar '' Abi bugün sana tatil. Piyasaya döviz akıyor, millet gömü bulmuş herhalde '' dediler. Ben de epeydir aksattığım ibadetlerimi yapayım bari !! ALLAH fiyatları artırmasın diye sık sık dua etmek gerek.

8. Hiç bu dönem kadar kendi kendine düşman yaratan ve sonra onu yok etmeye çalışan bir iktidar görmemiştim. Anadolu tabiriyle önce Eşeği kaybettirip sonra buldurarak buna zafer diyorlar. Enflasyon yıllık 90 - 100 olur sonra almadıkları önlemleri alarak 50-60 lara çekerler ve - işte böyle başardık - derler. Alkışlamayan taş kesilir !!

Sayfa 899/993 İlkİlk ... 399799849889897898899900901909949 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •