Alıntı Originally Posted by buzlanma Yazıyı Oku
Hissenin işlem hacmi çok düşük.Bir daire parası 10.000 lot alınıp satılsa bile fiyat 35 ile 40 arasında oynayacak.Halka arzda istediğiniz zaman kolayca nakde dönüştürebileceksiniz falan deniyordu, şimdi kimse çıkamıyor.Sonuçta bu bir yatırım aracı hayır kurumu falan değil destek atmakla falan olacak iş değil, yastık altındaki paraları ekonomiye kazandırabilecek bir sitemdi ama tam anlamı ile patladı.
Hacim konusunda katılmıyorum.

İşlem hacmi diğer hisselere göre düşük olması normal.
Hisse değil trade amaçlıda kullanılması zor olmalı.
Karşılığı emlak olduğu için kolay kolay kimse zararına satmaz. Vadesi ve gerçek hayatta fiyatlayan Satış Ofisi var.
Hacim gittikçe düşecek çünkü adedi tamamlayan satmayacak/almayacak sonuçta oynaklık azalacak.

Halka arz konusunda haklısın.

Halka arzda istediğiniz zaman çıkacaksınız deniyordu fiyatı %18 düşürdüler kasıtlı olduğuna artık eminim.
Şimdi kimse çıkamıyor ben ev almak için girdim ama çıkmak isteyen insanlar yüzünden fiyatı baskılıyorlar.
Çıkıp açıklamaya yapmları gerekir böylemi yatırımcı korunuyor.
Halbuki kısa vade için girenler çıkabilseydi diğer hisselere yönelebilirdi hatta ufaktan kar yaparak çıksalardı
Yeni emlak halka arzlarınada katılmaları kar faktörü yüzünden kendi gönülleri ile katılacaktı.
Emlak halka arzları yoğun ilgi görecekti.
Şimdi kısa vadeciler çıkamadığı için oluşan zarar yüzündende yeni halka arza girmeyecekler ve çevrelerinede kötü yayın yapacaklar.

Destek atma konusu benim için çok önemli ve doğru.

Yukarıdaki açıkladığım hacim konu ile hemen hemen aynı
Benim gibi sürekli toplayan satmayan insanlar olduğundan bir süre sonra sadece satmayan kişiler yüzünden tahtada satışta hiç lot görünmeyebilir
örnek olarak 706 kişi hedeflediği evin lotunun yarısını aldığında tahtada satış kalmayacaktır.
Satan fon yada açığa satan daha yukarıdan alması gerekecek.
Her şekilde fiyatın yükselmesi anlamına geliyor.