Sayfa 73/216 İlkİlk ... 2363717273747583123173 ... SonSon
Arama sonucu : 1727 madde; 577 - 584 arası.

Konu: Pmvr3 - tokı park mavera 3 projesi

1.  Alıntı Originally Posted by sahbaz Yazıyı Oku
    uçak misali konusuna katılmıyorum.

Sebebine gelince özellikle son 2 yıldır konut talebinde gerileme var. Fiyatlar eskisi gibi artmıyor. Hatta çoğu proje ofislerinde in cin top oynuyor diyebiliriz.

Hükumet ve Toki geçtiğimiz dönemde sağladığı düşük faizli finansman avantajı gibi bir desteği gündeme almazsa sanırım talepteki daralma daha da artacak.

Bu hisse için 60-65 gibi rakamlar proje tesliminde bile imkansız rakamlar bence. Bunun için ülke konjonktüründe çok çok önemli gelişmelerin olması gerekir.

Bir kısım para ile lansmandan projeye giren 2-3 yıl sonunda proje tesliminde satıp ciddi gelir elde eden bir kesim olmuştu son 10-15 yıldır. Bu şekilde devam eden bir kısım yatırımcı hala var ama artık bu iş eskisi gibi değil

Herkese selamlar.
    Ek olarak 5 yıl içinde al-sat yapana ek vergi gelmesi, sektörde olmayan bir çok müteahhitinde piyasaya girmeye çalışması ev üretim hızını arttırırken yatırımcı sayısının artmaması talepte gerileme olarak da yansıdı. Bankalarında daha uzun vadelerde ev kredisi vermesi fırsattan faydalanmak isteyenleri daha uzun vadelerde hareket kabiliyetini azalttı.

2. o ka da neden yükselmiyor bu meret

3.  Alıntı Originally Posted by metin68 Yazıyı Oku
    o ka da neden yükselmiyor bu meret
    almazsan destek atmazsan yükselmez ki

4. Hissenin işlem hacmi çok düşük.Bir daire parası 10.000 lot alınıp satılsa bile fiyat 35 ile 40 arasında oynayacak.Halka arzda istediğiniz zaman kolayca nakde dönüştürebileceksiniz falan deniyordu, şimdi kimse çıkamıyor.Sonuçta bu bir yatırım aracı hayır kurumu falan değil destek atmakla falan olacak iş değil, yastık altındaki paraları ekonomiye kazandırabilecek bir sitemdi ama tam anlamı ile patladı.

5.  Alıntı Originally Posted by buzlanma Yazıyı Oku
    Hissenin işlem hacmi çok düşük.Bir daire parası 10.000 lot alınıp satılsa bile fiyat 35 ile 40 arasında oynayacak.Halka arzda istediğiniz zaman kolayca nakde dönüştürebileceksiniz falan deniyordu, şimdi kimse çıkamıyor.Sonuçta bu bir yatırım aracı hayır kurumu falan değil destek atmakla falan olacak iş değil, yastık altındaki paraları ekonomiye kazandırabilecek bir sitemdi ama tam anlamı ile patladı.
    Hacim konusunda katılmıyorum.

İşlem hacmi diğer hisselere göre düşük olması normal.
    Hisse değil trade amaçlıda kullanılması zor olmalı.
    Karşılığı emlak olduğu için kolay kolay kimse zararına satmaz. Vadesi ve gerçek hayatta fiyatlayan Satış Ofisi var.
    Hacim gittikçe düşecek çünkü adedi tamamlayan satmayacak/almayacak sonuçta oynaklık azalacak.

Halka arz konusunda haklısın.

Halka arzda istediğiniz zaman çıkacaksınız deniyordu fiyatı %18 düşürdüler kasıtlı olduğuna artık eminim.
    Şimdi kimse çıkamıyor ben ev almak için girdim ama çıkmak isteyen insanlar yüzünden fiyatı baskılıyorlar.
    Çıkıp açıklamaya yapmları gerekir böylemi yatırımcı korunuyor.
    Halbuki kısa vade için girenler çıkabilseydi diğer hisselere yönelebilirdi hatta ufaktan kar yaparak çıksalardı
    Yeni emlak halka arzlarınada katılmaları kar faktörü yüzünden kendi gönülleri ile katılacaktı.
    Emlak halka arzları yoğun ilgi görecekti.
    Şimdi kısa vadeciler çıkamadığı için oluşan zarar yüzündende yeni halka arza girmeyecekler ve çevrelerinede kötü yayın yapacaklar.

Destek atma konusu benim için çok önemli ve doğru.

Yukarıdaki açıkladığım hacim konu ile hemen hemen aynı
    Benim gibi sürekli toplayan satmayan insanlar olduğundan bir süre sonra sadece satmayan kişiler yüzünden tahtada satışta hiç lot görünmeyebilir
    örnek olarak 706 kişi hedeflediği evin lotunun yarısını aldığında tahtada satış kalmayacaktır.
    Satan fon yada açığa satan daha yukarıdan alması gerekecek.
    Her şekilde fiyatın yükselmesi anlamına geliyor.

6. baştan beri verileri takip etmeye çalışıyorum, ilk defa 3 gün üstüste günlük ağırlıklı ortalamalar artı yazdı. Ağırlıklı ortalamalar günsonu fiyatlarından, anlık fiyatlardan daha önemli değerlendirme yapmak için. Bu hafta bu trend devam ederse daha kalıcı bir çıkış görebiliriz diye düşünüyorum. Takip ediyorum, yazarım burdan.

7.  Alıntı Originally Posted by iYz Yazıyı Oku
    baştan beri verileri takip etmeye çalışıyorum, ilk defa 3 gün üstüste günlük ağırlıklı ortalamalar artı yazdı. Ağırlıklı ortalamalar günsonu fiyatlarından, anlık fiyatlardan daha önemli değerlendirme yapmak için. Bu hafta bu trend devam ederse daha kalıcı bir çıkış görebiliriz diye düşünüyorum. Takip ediyorum, yazarım burdan.
    borsanın açık olduğu son 7 gündür söylüyorum 36 nın altını gördüğünde destek atmaya başladık o tarihten sonraki hareketleri yukarıya doğru yazıyı okuyan diğer arkadaşlarda kendine güvenip biraz destek atsa çoktan 42,5 değerleri geçerdik.
    Son 4 günlük hareketliğe bakınca satış veren daha yukarıdan alması gerekiyor.
    son 3 gündür de 37 nin altında tutmaya çalışan birileri olduğu görünüyor.
    Eğer burayı okuyorsanız yakında 42,5 üstünde toplamaya başlarsınız yada zararı kabulleneceksiniz.
    Yarın göreceğiz 37 nasıl geçilecek

8. Hayırlı geceler.Kim veya kimler ucuz satıyorsa ve ucuz tutmaya çalışıyorsa çok teşekkür etmek istiyorum.ben epeyi topladım.Sağolsunlar.Yarında toplamaya devam edeceğim.Ucuz sertifikaya buyrun arkadaşlar.Buyurun dostlar buyurun,Halil İbrahim sofrasına...

Sayfa 73/216 İlkİlk ... 2363717273747583123173 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •