Sayfa 694/1312 İlkİlk ... 1945946446846926936946956967047447941194 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 5,545 - 5,552 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    2-3 yıl önce konutların altın cinsinden değerinin düşmüş olması olmasın mı ?
    Ya da son 2 yıldır konutların altın cinsinden değerinin suni olarak yükselmesi olmasın mı?

Geçen ay 1.100 tl ye 2+1 eşyalı verdiğim evden kiracı çıktı. 3.000 tl kşra yazdım. Öğretmen bi bayan geldi annemle oturacağım 2.500 e verirmisiniz dedi. Olur dedim. 2 evimdede kiracılarla sıkıntı yaşamadan kira işini çözdüm.
    Batıkentte 45 yıĺık 3+1 dubleks daireler var geçen aralıknayında bir tanesi 600.000 tl ye satıldıydı.
    Alan içine yaklaşık 200.000 tl masraf yaptı. Bugün yeni satılık bi daire gördüm 100 metre ötesinde. Aynı özelliklerde aradım emlakçıyı az bişey pazarlık payı var 1.950.000 dedi. İçinede 250.000 rahat harcanır.güşdüm kapattım evin ederi taş çatlasın 1.200.000 ama sanırım benim evinizi satın çökünce 2 tane alırsınız lafımı yanlış anlamış şimdi %50 daha çok isteyim düşünce 3 tane alırım üstünede 1 araba alırım demiş
    bir halt olacağı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    2-3 yıl önce konutların altın cinsinden değerinin düşmüş olması olmasın mı ?
    Veri???????

4. https://evds2.tcmb.gov.tr/index.php?...kish/bie_hkfe/
    İstanbul için;(yaklaşık olarak yazıyorum)
    (Mayıs 2022ye kadar veri var.)
    Son 10 yıl:
    Altın 11x yapmış
    Konut 9x yapmış

Son 5 yıl:
    Altın 7x yapmış
    Konut 4x yapmış

Genelde bu Konut işinde anlık/günlük düşünceler var. Ucuzdur pahalıdır diye.
    Kendi aldığım konutlarda da bu verilerle uyuşuyor.
    Siz Konut fiyatlarını dip zamanından alıp, altın fiyatlarını yüksek olduğu zamanlar ile kıyasladığınız için yanıltıyor olabilir
     Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Veri???????

5. Hocam bir önceki mesajımda paylaştım.
    Uzun periyotlu bakmak lazım. Birinin dip zamanı ile diğerinin tepe zamanını alınca yanıltıyor
     Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Ya da son 2 yıldır konutların altın cinsinden değerinin suni olarak yükselmesi olmasın mı?

6. Sayın Tasarrufcu, hatırlarsanız ben de şu aşağıya eklediğim mesajda aynısını demiştim ama inanmak istemiyorlar.
    Israrla 2 yıldan hesaplanıyor, çünkü sonucun istendiği şekilde çıkması için öyle gerekiyor.

Dolar başlığında da böyle istediğini dipten, istediğini tepeden ölçen kişiler vardı.
    Doları papaz krizinden hesapla, borsayı dipten hesapla, aha bak dolarcılar külliyen zararda.

Herkes istediği gibi düşünmekte özgürdür tabi de, okuyup etkilenen olursa ona acırım.

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Siz olayı "son 2 yılda istanbulda fiyatlar diğer illerden fazla şişti" olarak yorumluyorsunuz.
    Ama doğrusu şu, 2 yıl önce istanbulda fiyatlar
    diğer illerden daha fazla düştü.
    Tam olarak covid korkusunun ayyuka vardığı yıldan bahsediyorsunuz. "İnsanlar büyük şehirleri terk edecek, uzaktan çalışma sayesinde yazlığının bahçesinden veya plajdaki şezlongundan çalışacak" goygoyu vardı.
    O goygoy yüzünden aşırı düşen fiyatlar, goygoy fos çıkınca tabi ki aşırı artacak.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

7. Sn djoz veriler ortada.
    Şuan konut fiyatları çok yükseldi, doğru.
    Ama kıyas yaptığımız diğer enstrümanlara göre (ortalama olarak) yükselmemiş durumda
    Veriler de bunu destekliyor.
     Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Sayın Tasarrufcu, hatırlarsanız ben de şu aşağıya eklediğim mesajda aynısını demiştim ama inanmak istemiyorlar.

Herkes istediği gibi düşünmekte özgürdür tabi de, okuyup etkilenen olursa ona acırım.

Emlak Dolar bazında bence az bişi ,altın bazında baya pahalı,dolar bazında yüzde 10 yüzde 20 aşağı düşer,bu konudaki temel argumanlarım eksi rezervde bir ülkede suni bir kur uygulanması ve fed in faiz politikası ,altın bazında ise gelecek yıl onsta patlama beklemem.

Sayfa 694/1312 İlkİlk ... 1945946446846926936946956967047447941194 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •