Geçen ay 1.100 tl ye 2+1 eşyalı verdiğim evden kiracı çıktı. 3.000 tl kşra yazdım. Öğretmen bi bayan geldi annemle oturacağım 2.500 e verirmisiniz dedi. Olur dedim. 2 evimdede kiracılarla sıkıntı yaşamadan kira işini çözdüm.
Batıkentte 45 yıĺık 3+1 dubleks daireler var geçen aralıknayında bir tanesi 600.000 tl ye satıldıydı.
Alan içine yaklaşık 200.000 tl masraf yaptı. Bugün yeni satılık bi daire gördüm 100 metre ötesinde. Aynı özelliklerde aradım emlakçıyı az bişey pazarlık payı var 1.950.000 dedi. İçinede 250.000 rahat harcanır.güşdüm kapattım evin ederi taş çatlasın 1.200.000 ama sanırım benim evinizi satın çökünce 2 tane alırsınız lafımı yanlış anlamış şimdi %50 daha çok isteyim düşünce 3 tane alırım üstünede 1 araba alırım demiş
bir halt olacağı yok.
https://evds2.tcmb.gov.tr/index.php?...kish/bie_hkfe/
İstanbul için;(yaklaşık olarak yazıyorum)
(Mayıs 2022ye kadar veri var.)
Son 10 yıl:
Altın 11x yapmış
Konut 9x yapmış
Son 5 yıl:
Altın 7x yapmış
Konut 4x yapmış
Genelde bu Konut işinde anlık/günlük düşünceler var. Ucuzdur pahalıdır diye.
Kendi aldığım konutlarda da bu verilerle uyuşuyor.
Siz Konut fiyatlarını dip zamanından alıp, altın fiyatlarını yüksek olduğu zamanlar ile kıyasladığınız için yanıltıyor olabilir
Sayın Tasarrufcu, hatırlarsanız ben de şu aşağıya eklediğim mesajda aynısını demiştim ama inanmak istemiyorlar.
Israrla 2 yıldan hesaplanıyor, çünkü sonucun istendiği şekilde çıkması için öyle gerekiyor.
Dolar başlığında da böyle istediğini dipten, istediğini tepeden ölçen kişiler vardı.
Doları papaz krizinden hesapla, borsayı dipten hesapla, aha bak dolarcılar külliyen zararda.![]()
Herkes istediği gibi düşünmekte özgürdür tabi de, okuyup etkilenen olursa ona acırım.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
Emlak Dolar bazında bence az bişi ,altın bazında baya pahalı,dolar bazında yüzde 10 yüzde 20 aşağı düşer,bu konudaki temel argumanlarım eksi rezervde bir ülkede suni bir kur uygulanması ve fed in faiz politikası ,altın bazında ise gelecek yıl onsta patlama beklemem.
Yer İmleri