Sayfa 10/287 İlkİlk ... 891011122060110 ... SonSon
Arama sonucu : 2293 madde; 73 - 80 arası.

Konu: Müzik ...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Söke
    Gönderi
    2,088
     Alıntı Originally Posted by Koray Yazıyı Oku
    Değerli forumdaşım benim için yeni bir tanışıklık ve lezzet oldu.
    Disconnectus Erectus

Alıntı Originally Posted by HASAT Yazıyı Oku
    Değerli forumdaşım benim için yeni bir tanışıklık ve lezzet oldu.
    "Yerli regi grubu mu varmışş!" diye ilk dinlediğimde bende şaşırmıştım arkadaşım,
    nostaljik, sıcakk

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,226
    Dolar bölümü topiğinin 166 bölümüne BORA YAŞAR müzikten bir alıntı yapmıştı,bende ona şöyle bir yazı ile ilave yapmıştım.

Ben varım aşağı yukarı !!!...ama ben değişik insanım...gençliğimde Dünya müzikleriylen geçti 70 yıllarında Ankarada hem okuyup hem çalışırken...Pink Floyd,Qinn,Abba,Emmerson Lake Palmer,Diana Ross,Elvis,Tom Johns,listeden hiç düşmeyen ünlü Epitah.Metalice,Elton John vs uzar gider,o zaman gençtik,iyide kazanıyorduk,yerlilerden Barış,Cem,Zeki,Ajda,Emel v.s ,Bülentde vardı ama ona bübbülü sorun olduğu için listemden sildiydim...Ankaranın merkezinde Yenişehirde Kurtuluş parkıEtibank gn müd. yakınında evim vardı...İzmir caddesinde ne ararsan 1978 yılına kadar buluyordun Dünyanın en iyi alektronik aletlerini,katlı sistem bir müzik sistemim vardı,yenişehirliler Sıhhıyeden Kızılaya kadar çoğu beni tanırdı,zaten önce İç işleri bak sporcuydum,sonrada İmar is bak geçtim,imarcıydım ,afetçiydim,Vedat Dalokaylan çalışmalarımız oldu,Yol iş yönetimindede sendikacıydım,mc görüşlü sendikalardan kaçanları bünyemizde topladık...çevrem genişti yüzlerce kişiyi işe aldırttım,öyle şimdiki gibi kariyersizleri değil,deneyimli ve akıllı olanları neyse v.s konu uzar...siz yazdınız bende varım diye yazdım !!!

Böylece müzikle yaşam tarzımı onun yazdıklarına ilave etmiştim !!!

70 yıllarından beri müzik benim yaşamım bir parçasıdır,60 yılları sonunda yurt dışında yaşayan halam bize Grundig marka bir Radyo getirmişti,ilk dışsal müzikler o zaman ilgimi çekti,yerli müzikler bana gıv,gıv geliyordu...oransal olarak dışsal müziklere ilgi oranım yüksektir içsele karşı !!!
    1975 yapımı müzikal yapımlı TOMMY filmi gelmişti Ankara Akün sinemasına,biletleri zor bulmuştuk,ilk defa Quadrofonik stero ses sistemi ile oynamıştı..filmin bitiş müzikleri benim için çok önemlidir,halada öyledir,ama müzikseverlikten anlamayan insanlarımız film biter bitmez hemen salonu terk etti,bende gittim hemen kasedini aldım kendi sistemimde dinlemeye başladım,halada dinliyorum zamanlan...şimdiki sistemim o zamana göre süper bir şey...elektronik alet hastalığım olduğundan sistemlerimi bit pazarlarından tedarik ettim,tamir ve montaj bilgim olduğundan hem tamiri ve kurulumu benim için basit,lambalı anfiler genellikle iyi olsalar bile ağır oldukları için pek tercih etmiyorum...belki meraklısı varsa tedarik ettiğim yerler Ankara bit pazarı denizciler cad...İstanbul Dolap dere...gerçekten çok iyileri denk geliyor insana...zamanına şimdiki para ile 2000,3000 dolara alamadıklarını 50-500 tl arası bulman mümkün...Pioneer,Marants,Sonny,Tecnik,Dual,Sansui vs...benim Giresundaki evim müstakil,kendi arazimizin üstünde...diğer yaptırdığım konutlardan uzak,istediğim şekilde sesini açabiliyorum,kapıları kapatıyorum ses dışarı çıkmasın diye...Trabzon,İsatanbul,İzmir ve Alanyadaki evlerimde yüksek sesle dinleme imkanım yok,Kuru çeşmede teknem vardı,şimdi sattım,ondada ayni sistemlerim vardı,ondada rahat dinliyordum açık denize açıldığımda...70 yıllarında Ankarada ise hiç unutmam 2 pencere camı kırmıştım yüksek sesten,o zamanlar camlar şimdiki gibi dayanıklı değildi...eskiden çok değerli ve yıllarca listede kalan sanatçılar şimdi yok,sadece tek tük...zaten düğün salonlarında filmlerde ve eğlence yerlerinde hep çoğunluk eski müzikler çalar...buda benim müzik ilgim.

Arka plan sağlamm Sn. Refaba

Sayfa 10/287 İlkİlk ... 891011122060110 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •