Alýntý Originally Posted by külyutar Yazýyý Oku
Bugün tahtayý izleyince, düþmek için bahane arýyor gibi bir hâl vardý hissede.

Angen 'in bizim gibi bir iþtiraki yok.
Angen kit satarak bence iyi bilanço açýklamýþ. %20 bir düþüþ var kâr 'ýnda. Oysa ki zarar yazmasý bekleniyordu kit üreten firmalarýn.

Biz angen kadar aktif deðiliz kit satýþýnda. Bu sebeple %20 den daha fazla bir kâr düþüþü gormemiz normal sayýlmalý. 75 milyon kar yazdýk A1 kapitalden. Faaliyet zararýmýz ve kâr rakamimiz fifti fifti ise , 25 milyon liralýk faailyet kar yazsak, 100 milyon lira kâr açýklarýz. A1 life dan da bir kar gelir sanýrým. Ve nemalanmak üzere borc verdigimiz paranýn getirisi var ayrýca .

Bilemiyorum... 100 milyon kar yazarsa büyük sürpriz olur
Fakat bu hissede hiç iyi suoriz olmuyor. Yani güvenmiyorum hayrlý birþey açýklamalarýna. 2003 ki yýllarýnýn ASELSAN'ý gibi hep tersine gidiyor tahtasý.

Malatya fabrikasý ne zaman faaliyete geçer. Ne üretir?

Çorlu fabrikamýzý lastik fabrikasýna vermiþtik. O süreç ne alemde?
külyutar Yani kaðýdýn gidiþini hala þirket verilerine baðlamakta ýsrarlýsýn ha ? O zaman Bistin tamamýna yakýný batmýþ )) ha ha ha ha. nasýl bu sefer çok saðlam yerden yakaladým deðilmi?

Sana bir örnek kaðýt söyleyeyim bu günkü hareketlerini incele þirketi incele tüm grafiði incele ve dilersen niye böyle bir ma ny aklýk yapmýþ ondan sonra yanýtlayýver bir zahmet; dmsas kaðýdýmýz. bak yeni bir terim daha çýkardým; optimum Trade. Optimum trade nedir? spekler kaðýdýn aþýrý alým ilgisini kullanarak defalarca aþaðý yukarý yapar alttan toplar üstten verir kapanýþa doðru topladýðý tüm lotlarý sýfýrlar ve yatýrýmcýya prim býrakmamak için son dk larda günlük karý sýfýrlar.

Yani maalesef senin bilgine saygým var ama spekler adeta bizim gibi tecrübeli yatýrýmcýlara bile zýnnýk koklatmýyor. Ve tam tersine bu hareketler en çok en elit aþýrý alým ilgisine sahip kaðýtlarda ve özel þirketlerde oluyor.

Yok o benim hala öðreneceðim þeyler vardý , yok o spek kaðýdýydý yok operasyon yemiþti yok çok sýk kaðýt deðiþtiriyorum.. Arkadaþ hepsinde de ben yanýlýyor olamam deðilmi? ve maalesef akýldan çok sanki borsa mabed miþ gibi borsayý kurtarýcý olarak gören sýrf duygularýyla hareket eden bir kitle var. Kaldýki gün içinde elli kere taban tavan yapmasýný sen ben yemeyiz ama demekki yiyen çokki bu kadar basit ve adi ce yöntem deniyorlar..! valla iþte iþ olacaðýna varacak gibi artýk.. Bu dmsas ta normal seri yapmayýp alým ilgisinin üstüne yatarsa harbiden artýk borsayý býrakýcam. çünkü benim yapacaðým bir þey kalmadý!