Günaydın
EPDK nın en son yayınladığı GES ile ilgili yönetmelikte alınan kararlara göre tam tersi uygulamadayız.
Şirketler ürettikleri elektriğin miktarına bakılmaksızın satış yapabilirken artık sadece tüketim miktarı kadar satış yapabilirsin koşulu koydular. Üstelik bunu yatırımını tamamlamış kullanımına başlanmış olan 2019 yılından beri faaliyette olan tüm GES ler için yaptılar.
Bu kadar enerji ithalatı varken üstüne bu karar hiç anlaşılır değil. Bu hamle bir çok şirketin iflasına kadar götürebilir.
En basitinden GES yapan bir lojistik firmasının tüketimi ne kadar olabilir ki. En fazla aydınlatma, pc vs. Fakat mevcut çatıları düşündüğümüzde kapasiteleri tüketiminin 10 belkide 100 katı olan yerler var. Yakında bu yönetmelikten geri adım atacakları kesin gözüyle bakıyorum.
Bu arada Kalyon grubu bu sektördeki yatırımını Katar lı bir şirkete sattıktan hemen sonra çıkması da ilginç. (Kalyon ciddi güneş paneli üreticilerinden)
Wednesday August 17 2022 Actual Previous Consensus
09:00 AM
GB
Inflation Rate MoM JUL 0.6% 0.8% 0.4%
09:00 AM
GB
Inflation Rate YoY JUL 10.1% 9.4% 9.8%
İngiltere çift haneli enflasyon bandına geçen ilk gelişmiş ekonomi oldu.
Lisanslı üretim devletin 0,15$ dan alım garantisi verdiği sistemler için geçerli.
Lisanssız üretim en başından beri var zaten. Lisanssız derken kafanıza göre yapamıyorsunuz zaten.
EPDK ve dağıtım şirketlerinin onayları ile gerçekleşiyor herşey.
Asıl sorun GES ile türkiyenin enerji ihtiyacının %7 sini ancak karşılarken bunu daha da frenlemek.
Çin yavaşlıyor:
"Tencent has reported a 56 per cent year-on-year fall in second-quarter profit, as the country’s most valuable company was shaken by the slowing Chinese economy and a regulatory crackdown by Beijing."
Yurt dışı firmalar yüksek maliyetli stok, düşük işletme sermayesi ile yakalanmaya başladı:
"Target’s profit tumbles on price cuts and efforts to clear inventory"
Yer İmleri