https://www.cnnturk.com/ekonomi/son-...donusturulecek
şefim 1,5 milyon metrekare /80 metrekarelik =18750 konut desek hadi onuda 20000 e yuvarlasak .
istanbulun yıllık konut ihtiyacı 100000 olsa ...
özetle istanbulun 2,5 aylık konut ihtiyacı üzerine konuşmak ...kansere çare bulunmuş gibi..yaraya bile panzuman olmaz iken..
Futbolda başarı olaydı bahsi bile açılmazdı. belkide hata yapıyorumdur yukarıdaki hesaplamalarımda gözden kaçırdığım bir hesap hatası var mı?
not:50000 konut çıkmaz o metrekareden 50000 daire ülke genelindedir.4 milyon bölü 50000 eşittir 80 metrekarelik konutlar.
y.t.d.
sayın Turali bey in yazdığına istinaden ...."İstanbul'daki boş ofis binalarını daireye çevireceklermiş ve 50.000 yeni 0 daire çıkacakmış, Çevre ve Şeh. Bakanının tweetırda yazdığına göre.."
o rakamın Türkiye geneline ait olabileceğini....
istanbula düşen rakamın sadece 20000 konut olabilceğini onunda istanbul için büyük bir rakam olmadığını.....vs için yazmıştım.
Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayınız.asıl can alıcı soruyu sormuşsunuz "bize kaça olur ? "diye .
..."ağanın eli tutulmaz"
en güzel günler ve en bol kazançlar sizlerin olsun ...işleriniz rastgitsin sayın Boymatlı
y.t.d.
Şimdi de 13 Eylülde yeni proje açıklayacakmış hükümet, 150.000 adet yeni ev yapılıp satılacakmış. Yıllardır kentsel dönüşümde bekleyen onbinlerce ev var, bizimkisi kağnı hızında ilerliyor ki 10 blok 300 dairelik proje. Adam gibi çalışılsa, eleman ve ekipman yeterli olsa en az 3-4 kat hızlı ilerleyecekken, "dostlar alışverişte görsün" misali 1 kamyon, 1 dozer, 5-6 eleman çalışıyor koskoca inşaat alanında. 150.000 konutu nasıl yapacaklar bilemiyorum...
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Oğluma İstanbul da kiralamak için ev bakıyorum. Doktorum diyorum. Adam bordro istiyor. O da yetmiyor. Findeks raporu istiyor. Düştüğümüz hale bak.
Türkiye'de evimizi satıp, Meksika'da ev alalım![]()
Yer İmleri