Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
Bodrum türkbükünden gelen taze yorum
Beachler boþ, halk plajý týka basa dolu
Dikkat et oralar buralara benzemez..
Bak mesela orada da süper eksi faiz kendi çaplarýna göre süper enflasyon var..
Ne ev ne araba satýþlarý patladý..
Nede borsasý þahlandý..
Mesela.
Hele hele richmond bilmem ne türünden çok iyi olacakmýþþþþ babaaaaa türünden yorumlara kapýlýp hisse alýrsan..
Bi günde yüzde 30 (dolar bazlý) içeri girersin ne olduðunu anlamadan..
Bir akraba kendi mesleði ile de ilgili diye bir þirket aldý þöyle iyi olacak böyle iyi olacak..
20 dolar idi..
Güç bela bilançosunu bulduk falan (adamlarýn bilançolarda bi deðiþik neyse) baktýk ettik..Dedim babacan 2 dolar anca ederi var..
Hayt huyttt falan..Tesla örneðini verdi apple dedi..
Aldý..
Þu an bakýyorum 7.44 dolar da..
Ne yapýyorsun dedim di bir kaç ay evvel..
Ya zaten çok almadým idi dedi..![]()
Seçilen Hibrid sistemse, bunun nedeni halkýn yüzde 72 sinin doðrudan veya dolaylý olarak dolara geçtiði bir ülkede DVALÜASYON un ÇALIÞMAMASI mýdýr?
Fatura alýþýldýk yöntemle deðil bu kez HÝPERENFLASYON ancak DÜÞÜK KUR, DÜÞÜK FAÝZ, SATINALMA GÜCÜNÜN büyük ölçüde erozyona uðratýlmasý, YOKSULLAÞTIRMA yöntemi ile halka ödetilmesi planlanýyor?
Ancak garip olan bu þartlarda nasýl seçim kazanýlacak?
Bankada tasarrufu olmayan, verilen zamlarla günlük yaþayýp kira vermeyen grubun büyüklüðü yeterli olacak mý?
Ýletiþim bakanlýðýna çok iþ düþüyor...
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Yazidan alinti ; TÜÝK in tarýmsal girdi enflasyonu ile tarýmda üretici enflasyonu her ay rekor tazeliyor.
Tarýmsal girdi fiyat endeksi (Tarým-GFE) yýllýk bazda yüzde 135 seviyesine çýkarak endeks tarihinin zirvesini gördü.
Alt kalemlere baktýðýmýzda son 1 yýlda gübre fiyatlarýndaki artýþ yüzde 234 düzeyinde. Tarýmda kullanýlan enerji maliyeti yüzde 228 artmýþ gözüküyor. Mazot fiyatý yüzde 242 zamlanýrken, yem fiyatlarý son 1 yýlda yüzde 146 yükselmiþ durumda.
Girdilerdeki bu artýþlar ister istemez Tarým Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi ni (Tarým-ÜFE) de tetikliyor.
Tarým-ÜFE, yýllýk yüzde 158 ile yeni bir rekora imza attý.
Böyle bir ortamda gýda enflasyonu yüzde 95'te kalabilir mi?
Yer Ýmleri