Sayfa 550/1002 İlkİlk ... 50450500540548549550551552560600650 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 4,393 - 4,400 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    Germiyan rnumuzlu arkadaş hakkında yazacağım... arkadaşım, aynı seviyesiz üslubu myfinansla ilgili yazdığım bir şeyde de yaptın, o gün sesimi çıkarmadım, ama artık sabrımı taşırıyorsun... sen buranın muhtarı mısın da "buradaki kimsenin o isimlerle işi olmaz" falan diyorsun... bu nasıl bir üslup kardeşim? yanlış yere tezgah açmışsın falan diyorsun bana.... acilen kendine gelmeni tavsiye ederim. benim yazdıklmarıma yorum falan da yapma bundan sonra... sen çok seviyesiz ve saygısız birisin... ben buraya isim falan pazarlamak için tezgah açmadım... ama sen açmışsın belli ki buradaki herkes hakkında ahkam kesebiliyorsun... iki lafından biri zaten yok şuna böyle çaktılar, yok bunu böyle indirdiler... son sözüm buraya bu üslupla yakışmıyorsun... cevap bile verme bana... saygısız herif...
    Aslında iyilik yapıyorum , söylediğin kişilerden birisini tanırım teknikçidir , fon alıp satan birisinin teknikle pek işi olmaz , zaman kaybıdır yani uslup biraz iyi olabilirdi ,kusura bakma

2. Neo Fonlarıyla ilgili analizler, düşünceler, rakamlar, vs.

https://mcusercontent.com/032cb39c72...EYLUL_2022.pdf

3. Petrol firsat vermiyor 2 gun once %5 dusmustu. Simdi bugunle birlikte kayiplarini silecek muhtemelen. Rusya enerji piyasalarinda ciddi denge belirleyici. Bir yanda avrupa - abd bir yanda rusya cin hindistan bir yanda Arabistan ve Opec ulkeleri. Bakalim neler gorecegiz.

Bu arada Saat 16:26 blomberg ht tv yayini Osman Cevdet Akcay hoca konuk oldu. Izlemenizi tavsiye ederim. Guzel seyler anlatti. Bedava ekonomi dersi

4. Şu Rus petrolüne üst fiyat konusunda anlaşırlarsa (ki Allahtan uzak bir ihtimal gibi duruyor) o zaman dünya yandı demek. Petrol fiyatı JPmorgan'a göre 300 dolarları vuruyor en kötü senaryoda.

Bu arada Ukrayna tarafından sürekli "mini bir nükleer savaş, üçüncü dünya savaşı kapıda" gibi laflar çıkıyor.

Gıda fiyatlarını etkileyecek bir husus da Çin'de yeraltı sularının neredeyse tükenme (en azından kullanımı karşılama bakımından) noktasına gelmek üzere olması. Geçen gün bu konuda, insanın içini ürperten bir makale vardı. Çin'in bu su kıtlığından dolayı ürün hasadı bakımından yetersiz kalıp şimdiki ithalatının üstüne yeni bir ithalat dalgasının başlaması halinde dünyada gıda fiyatlarının uçacağı, gıda savaşlarının patlak vereceğinden korkuluyor. Makaleyi bulursam link atarım. Yakın gelecekteki bilinmeyen tehlike diye sunmuşlar.

Böyle çok haber okumamak lazım; neyi okusanız onun fiyatı coşacak diye gidip o fondan kamyonla alasınız geliyor :D

5. arkadaşlar mevduat üstü getiriyi en az riskle sunan fonları nasıl seçebilirim? portföylerine nasıl bakmam gerek?

6.  Alıntı Originally Posted by ekmekarasiekmek Yazıyı Oku
    arkadaşlar mevduat üstü getiriyi en az riskle sunan fonları nasıl seçebilirim? portföylerine nasıl bakmam gerek?
    EIB,SUA,NZH,ZDD gibi az riskli fonları inceleyin.
    Portföylerine KAP'taki sayfalarındaki portföy dağılım raporlarından bakabilirisiniz.

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    EIB,SUA,NZH,ZDD gibi az riskli fonları inceleyin.
    Portföylerine KAP'taki sayfalarındaki portföy dağılım raporlarından bakabilirisiniz.
    teşekkürler cevap için. portföye bakmaktan kastım şuydu: bir fonun az riskli olması için porfföyünde hangi yatırım araçlarını barındırması gerekir? portföyleri incelerken hangi unsurların yoğunluğuna göre o fonun daha az riskli olduğunu anlayabilirim?

8.  Alıntı Originally Posted by ekmekarasiekmek Yazıyı Oku
    teşekkürler cevap için. portföye bakmaktan kastım şuydu: bir fonun az riskli olması için porfföyünde hangi yatırım araçlarını barındırması gerekir? portföyleri incelerken hangi unsurların yoğunluğuna göre o fonun daha az riskli olduğunu anlayabilirim?
    Tefasta fonun risk değerleri var onlara bakmanız gerekir , en düşüğü 2 en yükseği 7

Genelde düşük riskli fonlar borçlanma araçları ve katılım fonlarıdır ( tabi hepsi değil , içlerinde risk değeri 6 olan bile var )

düşük riskli fonlar yüksek getiri sunmaz ama istisnaları da olabiliyor , bugün IFV risk değeri 2 yazmasına rağmen ,%2.39 getirisi olmuş , Tefas verilerde hata yapmadıysa şaştım kaldım ve takibe de aldım eski bir fon değil , çin taktikleri mi uyguluyorlar o getiriyi nasıl sağlamışlar anlamadım
    özetle portföyünde , hisse senedi , emtia , yabancı parayla alınan,son zamanlarda uzun vadeli borçlanma araçları fonları, her şey yüksek risklidir

fonlarla iligili youtubeda bol miktarda eğitim videoları var
    serra Hanımın videolarını tavsiye ederim , ben o videolardan öğrenmiştim
    https://www.youtube.com/c/%C4%B0Y%C4...%C4%B0R/videos

Sayfa 550/1002 İlkİlk ... 50450500540548549550551552560600650 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •