öyle değil..
mesela 1000 kontrta aps var bi hissede, fiyat 10 TL, açık poz değeri 1000*100*10 eşit 1 milyon TL
1000 kontrat aynıyken fiyat 9 TLye düşerse 1000*100*9 eşit 900.000 TL olur açık poz değeri
senin gördüğün düşüş sadece bugünkü fiyat değişimleri kaynaklı, en fazla aps bankalarda olduğu için ve banka hisseleri bugün düşüş kaydettiği için açık poz değeri düşmüş oluyor, oysa aslolan açık poz sayısı..
bülten yayınlanmış, endeks vadeli -4500 kontrat, yaklaşık 170 milyon TL, küçük bi poz kapama
hisse vadelilerde ise 2.8 milyar TL poz kapama var, 1.5 milyar akbnk, 700 milyon isctr, 330 milyon garan.. diğerleri önemsiz miktar..
ykbnk vadelisi normalleşmiş, vakbn ve halkb vadelilerinde ise taban kilit kaldıkları için sıkıntı devam, ama diğer 3 özel bankayı da bugünkü kapanmalarla artık normalleşti sayabiliriz.. pazartesi 4 özel banka da normal seyre girecek, kamularda ise iş bitmiş değil
Bu dünya gizlilik üzerine kurulu. Ben de meraklı kişi olduğum için zorluk fazla.
İşe yaramayan yığınlarca bilgi kamuya açık, ama para eden bütün bilgiler gizli.
Cocacola formülü kasada deniyor, günümüzde bu formülü bulmak çok basit olmalı.
Öte yandan durumu anlayabiliyorum, her şey açık olunca büyü bozuluyor tatsız tuzsuz süprizlere kapalı bir hayat olur.
Ters bir insan olarak süprizleri sevmemem normal.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri