Sayfa 341/747 İlkİlk ... 241291331339340341342343351391441 ... SonSon
Arama sonucu : 5974 madde; 2,721 - 2,728 arası.

Konu: MNDRS - Menderes Tekstil

1. Yeni gördüm sevgili minikyatırımcı sitem etmiş biraz sağolsun. Lakin tekstil sektöründe işler gerçekten kan kaybediyor gerçek bu. Menderesin işleri tekstil sektöründe işlerin kötü olmasına rağmen nevresim, havlu vesaire iyi gidiyor diyorsanız onada eyvallah.

Menderes diğer tekstilcilerden ayıran şey enerji ve kuru meyve ve sebze alanından çok ciddi karlar yazmaya başlamış olmasıdır. Tekstil işi dursa bile bu 2 sektöreden yine kar yazar Menderes.

Yeter ki euro kuru, tl karşısında çeyreklik dilimlerde %10 dan fazla artmasın!

2. Güzel paylaşımlar olmuş, ellere sağlık.

3. Kuru meyve işinde Mendereste işler sanıldığından iyi olabilir.
    Zira domates yani sebze tarafındada öyle bir beklentim var.

https://www.haberhurriyeti.com/haber...ar-kazandirdi#

https://www.yeniasir.com.tr/ekonomi/...-bin-tonu-asti

4. Türk sebze meyvesi Avrupa da baştacı haline geldi: Ulaşamadığımız marketler şimdi peşimizde koşuyor

Rusya nın gazı kısmasıyla birlikte Avrupa sanayisini kıskaca alan enerji krizi tarıma da sıçramış durumda: Avrupalı çiftçiler üretimi durdurdu, seralar kapanıyor.

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar...suyor-42139584

5. Enerji krizi yaşayan Avrupada seralarda üretime kısmen ara verilirken alıcılar ise Türkiye ye yöneldi. Sektör temsilcileri şimdiden kontratlar dahil imzalandı.

https://www.tgrthaber.com.tr/gundem/...-buldu-2847240

6. sitemlik değil.. moral bozmaya gerek yok.. esas faaliyetinden kar yazdıkça elbet bir gün net kara dönüşecek..

evet döviz pozisyonumuz eksi kabul ediyorum.. ama bunu yazarken ihracat yaptığımızı hem de %80 üzerinde, yekdem gelirimiz olduğunu da belirtelim..

hisse için pozitif olduğumuz için burdayız..

tekstil tarafında da bizim sabit müşterilerimiz var ikna, wallmart gibi.. lütfen bunları da göz önüne alın

fikir paylaşımlarınız güzel, beni üzen her durumda döviz negatif tarafın öne çıkarılması

Alarko bu yıl net nakde geçiyor mesela.. 2019da şirket acaba batacak mı konuşuluyordu.. 2 civarından mallandım.. burda da aynısı olacak..

sadace zamana ihtiyacımız var

saygılar..

Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Yeni gördüm sevgili minikyatırımcı sitem etmiş biraz sağolsun. Lakin tekstil sektöründe işler gerçekten kan kaybediyor gerçek bu. Menderesin işleri tekstil sektöründe işlerin kötü olmasına rağmen nevresim, havlu vesaire iyi gidiyor diyorsanız onada eyvallah.

Menderes diğer tekstilcilerden ayıran şey enerji ve kuru meyve ve sebze alanından çok ciddi karlar yazmaya başlamış olmasıdır. Tekstil işi dursa bile bu 2 sektöreden yine kar yazar Menderes.

Yeter ki euro kuru, tl karşısında çeyreklik dilimlerde %10 dan fazla artmasın!

7. hocam,

dikkat edelim elbette.. ama şirketin pozitif yönleri de var bunları unutmayalım..

tekstilde pozitif ayrışırsak sektörden ne olur sizce..

tek çatı altındaki entegre en büyük tekstil üreticisiyiz..

yeni büyük iş ilişkileri gelirse kapasite kullanımı %100ü zorlarsa ne olacak? çinin boşalttığı alanı doldurmaya başlarsak
     Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Üstad ben kur artacak mndrs zarar yazacak demedim, Maharaj üstad da demedi. Bu şirket özelinde bence tek dikkat edilmesi gereken nokta kur. Faaliyet karlılığı zaten çok yüksek. Enerjide ve tarımda zaten sıkıntı yok da tekstildeki olası düşüş de bu durumu değiştirmez. Enflasyon muhasebesine geçsek döviz borcu da sıkıntı çıkarmaz ama ona geçilip geçilmeyeceği belli değil. Mesela Alarko geçen seneki kur şokundan sonra endeksten fena ayrışmıştı ama vergi ödeyerek yaptığı değerlemelerle son çeyreği kurtarmış ve bu durum hisse fiyatına bu sene yansımıştı. Trcas’ın dönüm noktası da Kuyucak’ın satışı ile döviz borcunu büyük oranda kapatması. Önceden artan kurla kambiyo zararı yazan ve bu nedenle baskılanan şirket şimdi artan kur ve petrol fiyatları ile stok karı yazıyor ve hisse fiyatı uçuşa geçiyor. Halbuki faaliyet karlılığı açısından Mndrs’ten çok geride bir şirket Trcas. Euroda çeyreksel bazda %5-10’luk kontrollü artışlar devam ederse elbette sıkıntı olmaz ama %25-30’luk artış görülse ve varlıklar için gönüllü veya zorunlu yeniden değerleme olmazsa orta vadede sıkıntı çıkabilir. Orta vade yatırımcısı olarak kendi açımdan Euro kurunu takip ediyorum. Uzun vadeli yatırımcının farklı bakış açısı olabilir.

8. biz teşekkür ederiz.. derli toplu olarak enerji takibini sizin excellerden yapıyoruz..

saygılar.

Alıntı Originally Posted by Frqn21 Yazıyı Oku
    Güzel paylaşımlar olmuş, ellere sağlık.

Sayfa 341/747 İlkİlk ... 241291331339340341342343351391441 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •