Bear_Bull
@BearBull26
bence endeksteki tutukluk daha çok bim ve erdemir üzerindeki baskı yüzünden. bu durum diğer hisseleri de etkiliyor.
bim malum enflasyonist ortamda fiyat ayarlamaları yüzünden 1 milyar ceza yedi. erken ödeyip ceza borcunu biraz hafifletti ama malum durumlar yüzünden bir kere daha ceza yese kimse şaşırmaz. grup operasyonları sürekli gelişiyor ama eskiden hükümet kazanırken kazanlar, şimdi hükümet kaybederken kaybetmek istemiyor.
erdemirde de malum çıkışta 150 milyon lot civarı malın piyasaya boşaltıldığı söyleniyor. ne kadarı doğrudur bilmek çok zor. ne kadarı geri toplanmıştır onu da bilmek zor. bofffffffffa 18 hedef vermiş, ohhhhha yane. limanı barajı bir ton mülkü olan şirkete 1 dolar demiş.
eskiden erdemir 2 dolar vs 4 dolar tartışmaları çok olurdu. tutup da 1 dolar hedef vermek ilginç.
en belirleyici olan konu bence muhalefetin adayı ve orta vadede parlamenter sisteme dönüş planı.
borsayı ıvırı zıvırı geçtim, herkesin huzuru için asıl böyle bir hikaye lazım.
iyi akşamlar.
audentes Fortuna iuvat
Borsa birkaç kişinin veya kurumun elinde KY nerdeyse onlar tersinde sosyal mecrada temettü yatırımı diye diye elinde Ereğli olmayan çok az ,Tekfen 5 sene süründü fiyatı idare binası değerindeydi aynı bankalar gibi KY kalmadı bankalar gitti bunların işi gücü KY soymak yoksa şirketin ederi umurlarında değil canları istediğinde hikaye bulmak kolay
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yatırım tavsiyesi değildir...
usta şimdi bizim ky gaza gelir tüm sermayeyi bir kağıda yükler. ben kağıdı geçtim mümkünse sektörde bile 2 tane seçmeye gayret ediyorum.
az birşey dikkatli olup, heyecan yapmadan makul vadede bekleyen insana ekmek çok. 9 ay önce erdemiri fulleyen kaybettiği gibi diğer fırsatları da kaçırdı. portföyünü %10 erdemir yapsaydı onun da sırası elbet gelecek.
temettü işini de küçümsememek lazım.
audentes Fortuna iuvat
Ereğli gibi kağıtları olsun da elbette sırası gelecek ama yan tahtaların tavan cazibesi döker bir de yan tahta mağduriyeti çıkmasında millet kenarında roket gördüğüne giriyor. aslında Ereğli krdmd vs enflasyon değerlemesi de yapmadı geçtiğimiz sene epey yükseldiler ama o zamanlarda çelik fiyatları etkendi resesyon meselesi var ama birçok çelik fabrikası da üretimini durdurdu ilerde arkasından bakakalır
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yatırım tavsiyesi değildir...
Herkes yan tahtalara giydiriyor da hiç son cirolarina diğer verilerine baktınız mi? Bırakın pd/dd falanina filanina.. çoğu firma bilanço oyunlariyla üç kuruşa degerleniyor. Adamın arsasına zamanında vermişler 150 milyon dolar, borsa değerlemesi 70 milyon dolar... Ha keza cirosu 50 milyon olup 1.5 milyar olan da var ayıklamak lazım. Hektas Sasa Erdemir şahane, herkes bu tahtalarda da degerlemeleri çok mu güzel? Bazı kağıtlarda patronlar % 80/90 ini elinde tutuyor o satmıyor aksine toplamış ta kağıdını ben mi değer biçeceğim ben mi begenmeyecegim? Adamın fabrikasını bir kurmaya çalışın şu zaman da acaba piyasa değerlemesinin komikligini gorursunuz. Bir yeniden değerleme yaptıklarında herşey gül pembe olur.
Günde 100/200 milyon döndürecegim zaman endeks 30 da farkedilmeden takilayim.. Acaba bademler bugün ne operasyon yapacak diye kafayı siyirayim, kehanet peşinde kosayim.
Yan tahtaların hiçbir şey bilmiyorsak grafiklerine bir bakın özellikle dolar. Bazı kağıtlar gerim gerim gerilmiş, birer birer de hareketleniyorlar. Hareketine başlayan da endeks falan dinlemiyor çatır catir satabiliyorsan kârını birakiyor. Değerlendirmek te bize kalmış.
Borsada kazanan haklıdır gerisi boş.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yahu bu ülke siyasetçilerin haysiyeti belli. Tiyniyeti belli.
O gücü eline geçiren bırakır mı. Kimse parlamenter sisteme döner mi. Kandırmayın kendinizi en uyuşuk melek dediğin adam gelse bu güç eline geçse şeytana döner.
Halk isyan edip de iktidarı geri almazsa bu sistem değişmez bizim halk da ben emekli olayım gerisi yansin batsın bitsin kafasında yalan mı?
Ben böyle gördüğüm için bu sistemi terk ettim bilmiyorum doğru mu yaptık ama elimizden gelen bu idi bunu yaptık.
Yan tahtalardayom komple. Bi puskevit var ki obile yan tahta sayılır endeks değil bir şey değil.
Kazanan haklıdır Tüpraş 78 girdim 250 de çıktım ben çıkınca da gitti benden alan da kazandı ne güzel işte. Bütün hareketi alacağız bütün parayı kazanacağız diye kural yok.
Yer İmleri