Dudu abinin isteği üzerine bir iki şey karalayacağım. Hiç biri yatırım tavsiyesi değildir.
Daha önce 2022 kasım - mart 2023 aylarında nasdaq ta ve ocak-haziran 2023 aylarında sp500 de dip beklediğimi yazmıştım. Bunun da yurtdışı hisse piyasalarına "uzun vadeli yatırım amacıyla" girmek isteyenler için bir fırsat olacağını belrtmiştim. YTD.
Peki hisse arama ve portföy oluşturma kriterlerim nelerdir? YTD.
1. %7 ve üstü temettü verimi olmalı.
2. Düzenli temettü ödemeli.
3. Geçmiş fiyat hareketleri mümkünse bant/kanal içerisinde hareket etmiş olmalı.
4. ABD borsalarına kote olmuş diğer ülkelerdeki (ABD dışı) şirketlerin hisselerini dikkate alınmalı. Faizin hoş karşılanmadığı ülkelerde düzenli yüksek temettü veren şirketler olmalı.
5. Yazılım ve elektronik sektörü radarda olmalı...
6. Gelirinin %40-50 sini avrupa dan karşılamalı (avrupa da beklenen resesyon nedeni ile hisse fiyatı daha fazla düşecektir)
7. Hisse fonlar tarafından toplanmış olmalı (soliciting shares az sayıda olmalı)
8. Düzenli aralıklarla ve 1-2 yıla yayılacak şekilde, 5 ten fazla hissede alım yapılarak portföy oluşturulmalı.
Bunlar benim kriterlerim. Yatırım tavsiyesi değildir.
Farklı düşünenlere saygım sonsuzdur.
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Yer İmleri