Sayfa 363/747 İlkİlk ... 263313353361362363364365373413463 ... SonSon
Arama sonucu : 5974 madde; 2,897 - 2,904 arası.

Konu: MNDRS - Menderes Tekstil

1. 2022/3ç nasıl bir bilanço gelecek.. çok çok kritik

düşünsenize net faaliyet karına yakın net kar

hadi dolar yükseldi, evro az yükseldi..

stokları da cash e dönüştürdük

2.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    sevim koş koş..

döviz borcu lobisi geldi
    Döviz lobisi ayağınıza geldi.

Euro kenarına short yapılır.

5 dakikada yapılır hemen teslim edilir
    Zengini fakir eden müsrif evlattır .Memuru fakir eden süslü avrattır .Fakiri fakir eden kuru inattır

3.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Daha tatile çıkamadım hocam. Bu aralar biraz yoğunum.

EURUSD shortluyorum

Birisi sepet kuru tutabilir mi

Evet diyorum doğdu güneşim.
    Zengini fakir eden müsrif evlattır .Memuru fakir eden süslü avrattır .Fakiri fakir eden kuru inattır

4.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    ekimde meturcuyum sayın 3:45

seversin
    Bu adam ermiş

5.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    faiz artışı biraz inşaata sekte vuracak dünyada (fed) o yüzden taş toprak bakmadım.. uşak ucuz ama.. patron sıkıntı..
    tezol u beğeniyorum.. stok devir hızı yüksek sektörler hep ilgimi çekmiştir

meturda beklentim farklı yazmıyorum

etiler sektör değişikliği çok çok güzel

smartg uzun vadede portföyde olmalı.. kmpur da bence çok önemli bir hammadde üreticisi.. fırsat kolladım ama gelmedi istediği seviyeye
    Sayın hocam Enflasyon muhasebesi geldiğinde stok devir hızı yavaş olanların fiktif kar yazma olasılığı nedir. Bu konuda bilginiz var mı hocam

6.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Sayın hocam Enflasyon muhasebesi geldiğinde stok devir hızı yavaş olanların fiktif kar yazma olasılığı nedir. Bu konuda bilginiz var mı hocam
    Stok devir hızı düşük olan mallarda düzeltme katsayı yüksek olacağı için enflasyon düzeltme
    farkı da yüksek çıkacaktır.

7.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    Stok devir hızı düşük olan mallarda düzeltme katsayı yüksek olacağı için enflasyon düzeltme
    farkı da yüksek çıkacaktır.

Stok devir hızı yöntemine göre yapılacak düzeltme işleminde, önce stok devir hızı sonra
    ortalama stokta kalma süresi hesaplanır.

8. Örnek vermek gerekirse, bir şirketin performansını ölçerken stok devir hızının yüksek olması, stok tutma maliyetini aşağı çekmekte ve nakit akışını hızlandırmaktadır. Bu durum, şirket açısından pozitif yorumlanmaktadır. Ancak, yüksek enflasyon varlığında stok devri hızı düşük olan bir şirket belli durumlarda daha karlı ve avantajlı görünebilmektedir. Bu tarz, yatırımcıyı yanıltıcı durumları elimine edebilmek için enflasyon muhasebesinin uygulanması gereklilik arz etmektedir. Yüksek enflasyon neticesinde enflasyon muhasebesi uygulamazsa, bu şirketlerin yüksek fiktif karlılık elde etmesine, yüksek vergi giderlerinin oluşmasına, yüksek temettü beklentisine ve şirket sermayesinin neticede erimesine neden olacaktır.

Sayfa 363/747 İlkİlk ... 263313353361362363364365373413463 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •