Originally Posted by
Calibra
gerçekten de bazı harcama kalemleri artık rasyonaliteden kopuk nöro möro oluyor.
son dönemde bir robot süpürge meselesi var. misal bana da aldırdı hanım. yav bakıyom bi halta yaramadığını düşünüyorum ama buna bu pareyi vermek zorundaydım anasını keseyim.
ya da bir önceki ile birebir aynı telefona kuyruk oluyor millet falan filan yeni nesili çok etkiliyor bu işler.
Evet, mecburen aldık biz de. Başıma geleceği bildiğim için, hatunun beğendiği markanın en son modelini aldık(yoksa bu eski model, yenisi daha iyiydi vs lafları dinlerdik). Bence kalabalık aileler için en gereksiz aletlerden biri.
Bir bulaşık makinesinin fayda-maliyeti düşünülünce, bu alet çöp bence de.
Hatun zaten süpürmesini beğenmedi, halı-kilim süpürme performansı zaten zayıf...paspas vs zaten tatmin etmez bizim hatunu...en güzel yanı çöp torbası vs uğraşmıyorsun, boşaltma vs işini kendi otomatik hallediyor.
Ama bekar, az eşyalı evler için ideal olabilir. Yoksa köşe bucağa giremiyor zaten, o zaman da tam manasıyla süpürmüş olmuyor.
Bir de hatun kısmı bu tip aletleri, bende var havası atmak için çok abartıyor, kimse aldım, bir .oka yaramıyor diyemiyor tabi..aldıysa, mükemmel, harika alet diye allatıyor...sonra almayanlar da almak için can atıyor tabi.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri