Zengini fakir eden müsrif evlattır .Memuru fakir eden süslü avrattır .Fakiri fakir eden kuru inattır
Çok tanıdık varmış burada.
Merhaba menderes yatırımcı topluluğu.
3-5 kelime ile bu Rıza'nın şirketine niye hissedar olduğunuzu anlatabilir misiniz?
Saygılar, hayırlı kazançlar.![]()
Alark’ın geçen seneki haline benzetiyorum. Faaliyet karı çok yüksek ama yüksek döviz borcu nedeniyle düşük çarpanlarla fiyatlanıyor. Euro kurunda bir sıçrama olmazsa (az az artabilir bunda sıkıntı yok) Alark’ın bu seneki patlamasını yapabilir bence. İlk 6 aydaki performansını devam ettirse 20 TL’lik rakamlar normal fiyatlama olur. Muhtemelen daha düşük fiyatlanır.
bey hareket gelsin herkes 3ç kar tahminlerini yazsın bilen biraları ısmarlıyor...
3ç 255m
9 aylık 547m
benim tahmin böyle.
YATIRIM, sonu yanlış giden SPEKÜLASYONDUR. EĞER, zamanında spekülasyondan çıkmazsanız MECBUREN yatırımcı olursunuz.
benim tahminim 420 3 .çeyrek toplam 700 ( 9 aylık)
Teşekkür ederim hocam. Sayın 0101 hosgeldiniz.
Şimdiye kadar şirketin en temel sorunu yüksek döviz borcu idi. Tüm faliyet karını vampir gibi yutuyordu. Ancak gelinen noktada dövizin nispeten sakinlesmesi ile faliyet karı net kara yansimaya basladi. Ustelik döviz cinsinden borclarda her çeyrek azaliyor.
Menderesi herkes klasik tekstilci saniyor ama aslında sirketin 3 ana faliyeti var ve 3 u de son donemin en gözde sektorleri.
Tekstil
Tarim
Enerji
Genel olarak tekstil tarafi son dönemde yavasliyor gibi gorunsede, şirket ozelindeki durumu bu çeyrek daha net gorebilecegiz. (Sayin uç_kirkbes in yukaridaki paylaşıma göre ağustos ayında işler iyi gitmis.)
Tarim ve enerji tarafi zaten iyi bir dönem geciriyor. Velhasıl beklentiler kuvvetli. Sirket doviz pozisyonundan gol yemedigi sürece netedeyse piyasa degeri kadar faliyet karı uretme potansiyeline sahip.
Saygılar...SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
timsahlı çarşaf yapsınlar
evro döviz lobisi napıonuz acaba..
mendersleri evro ile değiştirdiniz mi
bu şirketin zaten döviz borcu olmasa bu minik 2.19 menderes alamazdı.. hala da alamaz bu fiyatlara bile..
info işlemlerinden sonra sistematik bir atak oldu tipiğimize ama savuşturduk
dostlar, cevaplara çok teşekkürler![]()
Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-
Yer İmleri