Sayfa 795/1001 İlkİlk ... 295695745785793794795796797805845895 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 6,353 - 6,360 arası.

Konu: Viop XLIV

Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Çam ve Zeytin ağacı dahil her türlü ağaç kesimi izine tabidir.
    Annenize Allah rahmet eylesin,başınız sağolsun.
    amin dostum. Bizde ölüm çok önce kabulleniliyor ailede genetik olarak çok yatkınız.
    dedemin dedesi (30 yaş )dedelerin ikisi ,iki amcanın ikisi(biri sağ diğeri 53 yaş vefat ),babam(akciğerde kitle var dediler ama hastanaye götüremiyorum yıllardır), dayım ,kuzen (22 yaşında) vefat ettiler kanserden .bunlar bir çırpıda sayabildiklerim.

o yüzden gözü karadır bizim aile.bi ben korkağım !

başın saolsun dediğini kabul ettim yazmana gerek yok dostum .
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Çam ve Zeytin ağacı dahil her türlü ağaç kesimi izine tabidir.
    Annenize Allah rahmet eylesin,başın sağalsın.

(Başınız sağolsun ne demektir?
    Aslında 'başın sağalsın' şeklinde bir kelimedir bu. 'Baş' sözcüğünün anlamı 'yara' anlamına gelmektedir. Yani sözcük 'kafa' değil 'yara'dır ve 'yaran iyileşsin' demektir.)
    saol dostum sendeki genelkültür bende olsa ooo...sayende epey bir bilgi edindim.teşekkürler.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

3.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    amin dostum. Bizde ölüm çok önce kabulleniliyor ailede genetik olarak çok yatkınız.
    dedemin dedesi (30 yaş )dedelerin ikisi ,iki amcanın ikisi(biri sağ diğeri 53 yaş vefat ),babam(akciğerde kitle var dediler ama hastanaye götüremiyorum yıllardır), dayım ,kuzen (22 yaşında) vefat ettiler kanserden .bunlar bir çırpıda sayabildiklerim.

o yüzden gözü karadır bizim aile.bi ben korkağım !

başın saolsun dediğini kabul ettim yazmana gerek yok dostum .
    Ölenlere rahmet,hayatta olanlara sağlık ve uzun ömrüler diliyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by thebigshort Yazıyı Oku
    Bugün çok tehlikeli işlem yaptım
    Isgyo aldım hayırlısı artık .
    Dün ben vadeli long yaptım 6.16 ortalama baya yapmıştım. Gece haber geldi spekülasyonu yapanların 32 milyon lotuna bloke koyulmuş. Aslında iyi bir haber satamayacakti adamlar ama iskillendim başka mallarda vardır diye sabah 6.10 dan stop yapıp çıktım. 5.80 kadar verip aldılar. Riskli tahta çok alttan getirmişler ve bu yediği operasyon ile kolay kolay toparlamaz diye düşündum.

5. Manipülasyon Menkul kıymet piyasalarında arz ve talebin serbest bir şekilde karşı karşıya gelerek fiyatları belirlemesine yönelik sürecin kasıtlı olarak engellenmesidir Menkul kıymet piyasalarında işlem gören hisse senetlerine ilişkin, bilinçli olarak yanlış yönlendirici bir izlenim uyandırma ve yanıltıcı bir piyasa yaratmak amacıyla yapılan işlemler manipülasyon niteliğini taşımaktadır. Buna göre, yapay yollarla menkul kıymet piyasa fiyatlarının yükseltilmesi, düşürülmesi veya belli bir seviyede tutulmasına yönelik tüm faaliyetler manipülasyon tanımı içerisinde yer almaktadır.

Piyasadaki manipülatif hareketler karar aşamasındaki yatırımcıları etkiler, bu yapay harekete seansı izleyen yatırımcıların büyük bir bölümü gecikerek katılırlar ve zarar ederler. Yatırımcıları yanıltma, aldatma veya dolandırma şeklinde ifade edilebilecek fiilleri içeren bu tür faaliyetler sonucunda yatırımcılar haksız kayıplara uğramaktadırlar.

Rekabet düzen ve yapısını, eşitlik ilkesini bozucu niteliğe sahip bu piyasa oyunları üç şekilde yapılmaktadır

Yükselen bir piyasa olduğu veya olacağı inancı yaratılarak fiyatların artmasını sağlayacak uygun ortamı oluşturmak ve eldeki hisse senetlerini yüksek fiyattan satmak.

Fiyatların düşüş trendine girmesi yönünde çaba sarf ederek düşük fiyattan hisse senetlerini toplamak. Özellikle açığa satış işlemlerinde hisse senetlerinin düşük fiyattan yerine konulmasında bu yöntem uygulanmaktadır.

Hisse senedinin gerçek değerine ulaşmasını sağlayıcı işlemlerle fiyatı belli bir seviyede tutmak.

Manipülatif işlemler sonucu oluşan yapay fiyat hareketleri, ikincil piyasaların, birincil piyasalara likidite ve fon sağlama fonksiyonunu zayıflatmakta; piyasadaki şirketlerin piyasaya karşı duyarlılıklarını yok ederek yeni yatırımcıların piyasaya gelmelerini olumsuz yönde etkilemektedir.
    Çıkarken hikayesi var mıydı yok, satmaya imkan vermeden tabanlarken hikayesi var mıydı yok. Grup hareketi miydi evet. Özellikle vadeli ve Spotta sıkıştırma yaptılar mı evet. SPK açıklama istedi mi? İşte burada da asıl sıkıntı... Orada üç maymun
    Edit: tavan taban marjlarinin yüzde on olmasi çok büyük sıkıntı aslında.. kaldırdılar veya en azindan yine 20 yapsalar iyi olur. Görelim hanyayi konyayi

Alıntı Originally Posted by deepfish Yazıyı Oku
    Dürüst olmak gerekirse ben burada bir manipülasyon göremiyorum.

- Yüksek sermaye ile alım/satım yapıp düşüşe/çıkışa sebep olmak mı?
    - Yoksa yasal bir yöntem olan kredili alım mı?

Bu gayet yasal bir spekülasyon olarak görünüyor... Manipülasyon olabilmesi için işin içinde yalan haber yayma vs. girmesi gerekmiyor mu?

Göremediğim bir nüans varsa açık fikirliyim.
    Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Sasada bugün 3 defa yakın stoplu short denemesi yaptım. Hissediyordum verreceklerini ama 3. Stopta %8 primliyken patladı. Lanet olsun sasadaki kumarım bitti artık dedim. Petkim shorts geçtim. Ona odaklanmistim. Sonra bi ara sasaya baktimki eksiye geçmiş. Yakalasaydim sağlam vole olacaktı. Eğer düzeltmeye giderse en az %50 si var bence aşağıya. Sasa hakkında temel ve teknik konuşmak mantıksız. Döviz borcu vb. Adam 1 yatirim yapicam diyorsa hisse fiyatı o habere 10 biirim tepki veriyor. Bence tarihin en büyük ky magduriyedi bunda olabilir. Pandemide 8.00 lerden işlem yaptığımı hatırlıyorum üstüne sanırım 1-2 kere bölündü yani 1 kere bölündü ise şuan aslında 150-160 TL bir hisse fiyatı böyle bir yukselis bu kadar kısa zamanda inanılır gibi değil. Bugünku düşüş düzeltme haberrcisi. Yarın yine short deniyecegim egerki eksi olursa. Tekrar yukarı alırlarsa dokunmam ama yarın %1-2-3 yukarı alıp cakabilirler. 50-60 karda tüm Türkiye sasaci olur

7. 2017 de 0.50 kuruş Sasa 2022 de 85 lira. 170 kat artmış şimdi tweetera baktım böyle bişi girmedim. Bir sürü tweet atılmış 30 dakika içinde daha altlara bakmadan canım sıkıldı oku oku. Görünen oki şimdiden Türkiye sasada. Tabiki her yazanda yok ama biraz geri çekilsin yeni yeni ky Lee gelir. Birde insanlar uzun vadeye okadar inanmiski tahtayı yapan biliyor alanın kolay kolay satmayacagini. Ballı kaymak tahtayı yapanlar için. Anlamadığım konu patron 20 milyar dolarlık yatırım yapacakmış. Yahu 20 milyon değil 20 milyar dolar. O para mb de yok belkide şuan. Nereden bulacak kimden nasıl alacak? Birsuru soru dönerse çok can yakar. Ben Sasa kavgasını 20 yerdeyken yapmıştım. Bunların benzerini yazmıştım ve inanılmaz saldırdılar bana ama adamlar şuan hakkı çıktı Sasa 85 benim o lafların üstüne 4 kat yükseldi. Saadet zinciri gibi oldu eğer bir gelişme haber olurda patlarsa insanların vereceği tepki Türkiye'nin gündemine günlerce oturur haberleri yapılır. SPK geç kaldı açıklama istemekle bu kadar başıboş bırakmamaları gerek. Fiyat gerçekten astromikse patron biraz açıklama yapmalı bu konuda. 10 milyar dolar pd değeri.ilginc.

8. en son aselsan koc holdıngı gecmıstı ...verdıler mıllletın elıne hala beklıoyor ..ha o aselsan sasayı verırlerse mılletın elıne o zaman aglayan çok olur..
    147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........

Sayfa 795/1001 İlkİlk ... 295695745785793794795796797805845895 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •