Sayfa 424/747 İlkİlk ... 324374414422423424425426434474524 ... SonSon
Arama sonucu : 5974 madde; 3,385 - 3,392 arası.

Konu: MNDRS - Menderes Tekstil

1.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Lütfen şunu es geçmeyelim

Bu kadar maddi duran varlık olunca (teminat ve ipotek verebilecek ) ve Sn minikyatırımcı'nın da dediği gibi nakit akışı güçlü olunca bu faizle borçlanırsınız

30 Haziran 2022 tarihi itibarıyla banka kredilerinin etkin faiz oranları sırasıyla
    TL %12.48
    USD %3.52
    EURO %3.00 tür

(31 Aralık 2021: TL %9.78 USD %2.57 ve EURO %2.62).

SASA'nın kredi borçlanması (06/22)

TL 25,5%
    Euro 3,28 %
    USD 2,40%
    minik sasa olcaz kaldır bakalım

2.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Aylar önce sn minikyatirimci'nın ısrarla söylediği bir söz vardı :" Bilgi tehlike ile ölçülür"

Ne demek olduğunu ben söyliyim " Bilgi doğru olmak zorundadır ve bilgin, hata yapmaktan ölümden korkar gibi korkar."

Olayın en zevkli yanı da burası. Buradaki en tecrübesiz yatırımcı benim

Yanlış yorum yapmam yada yanlış değerlendirme yapmam ; 5 yaşındaki çocuğun yaramazlık yapması yada hata yapması kadar doğal karşılanacak olmasından dolayı :

Yaşasın tecrübesizlik
    ya da ignorance is bliss

ges tarafı marjlarımızı pozitif etkiliyor, etkileyecek.. önümüzde perde var o da döviz açık kaynaklı bir perde

ha bu işin sonu nasıl olur dersen.. zarı attık baharda.. sonra bakıcaz:

Ganimet alırsak "nasip", ölürsek de "kısmet" deriz.

3.  Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Bu kadar yüksek enflasyonlu döneme borçlu ama varlık zengini olarak girmek çok büyük şans ve kazanç ama bunun görünür olması için enflasyon muhasebesine geçilmeli. Bizim piyasa aşırı kör olduğundan bunu görmesi genelde zor ve geç oluyor.

Sasa
    PD 10.3 milyar dolar
    6 aylık Favök 3.88 milyar TL

Mndrs
    PD 93.6 milyon dolar
    6 aylık Favök 686 milyon TL

Büyüme hissesi diye pazarlanan Sasa’nın favökü Mndrs’in 6 katı bile değil ama piyasa değeri yaklaşık 110 katı. 🤣
    Şeyh uçmaz müridi uçurur

Sasa ve müritleri
    Zengini fakir eden müsrif evlattır .Memuru fakir eden süslü avrattır .Fakiri fakir eden kuru inattır

4.  Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Bu kadar yüksek enflasyonlu döneme borçlu ama varlık zengini olarak girmek çok büyük şans ve kazanç ama bunun görünür olması için enflasyon muhasebesine geçilmeli. Bizim piyasa aşırı kör olduğundan bunu görmesi genelde zor ve geç oluyor.

Sasa
    PD 10.3 milyar dolar
    6 aylık Favök 3.88 milyar TL

Mndrs
    PD 93.6 milyon dolar
    6 aylık Favök 686 milyon TL

Büyüme hissesi diye pazarlanan Sasa’nın favökü Mndrs’in 6 katı bile değil ama piyasa değeri yaklaşık 110 katı. ��
    sn meteor78..

netflixte andropoz dizisi var.. ordaki ürünler suweni hatırlattı bana konunun sadece burası suwenle ilgili..

dizide yusuf tuhafiye dükkanında naylon ürünlere ve pamuk ürünlere yönelik bir konuşma geçiyor.. aslında güzel de mesaj vermişler.. menderesi ön plana çıkaran nokta yurtdışında, pamuk ürünleri.. çok önemli.. ilerde polyesterin ne kadar sağlıksız olduğu, insan bedenine verdiği zararlar çok tartışılacak..

dünya evriliyor.. evet nüfus artıyor ama minimalleşiyor hayatlar.. az olsun kaliteli sağlıklı olsun.. iş buna evriliyor ve evrilecek..
    o zaman pamuk ürünleri kıymeti inanılmaz anlaşılacak.. 7-8 saat günde üzerinde yattığınız çarşaf,nevresim takımı başını koyduğunuz yastık kılıfı.. bakın bunlar günün neredeyse 1/3 ü kadar bir süre bizle.. ya kıyafetler.. özelikle iç giyim.. sürekli bu kıyafetlerle birlikteyiz..

menderesin bu kalitedeki pamuk ürünleriyle, yeni gireceği bebek ürünleriyle ve ileri de gireceği giyim ürünleriyle farklı bir yere geleceğini düşünüyorum..

5.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    ya da ignorance is bliss

ges tarafı marjlarımızı pozitif etkiliyor, etkileyecek.. önümüzde perde var o da döviz açık kaynaklı bir perde

ha bu işin sonu nasıl olur dersen.. zarı attık baharda.. sonra bakıcaz:

Ganimet alırsak "nasip", ölürsek de "kısmet" deriz.
    Ulema ve cühela girişindeki "cühela" benim
    Zengini fakir eden müsrif evlattır .Memuru fakir eden süslü avrattır .Fakiri fakir eden kuru inattır

6.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Ulema ve cühela girişindeki "cühela" benim
    bu araştırmacı kişilikle ve merakla senden olsa olsa ihsan sait olur

7. Temel analiz geçmişi ve durumu değil, süreci ve geleceği değerlendiren bir bakış açısıyla yapılırsa doğru sonuçlara varılabilir.

Yatırımcılar sasa'nın gelecek yıllarda her yıl en az yüzde otuzdan fazla büyüyeceğine inanırken, menderesin büyüyeceğine inanmıyorlar. Önümüzdeki dönemlerde mndrs'in de yolunun açılacağına ve tam olmasa da sasa'ya benzer oranlarla işlem göreceğine inanıyorum.
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!

8.  Alıntı Originally Posted by asagir Yazıyı Oku
    Temel analiz geçmişi ve durumu değil, süreci ve geleceği değerlendiren bir bakış açısıyla yapılırsa doğru sonuçlara varılabilir.

Yatırımcılar sasa'nın gelecek yıllarda her yıl en az yüzde otuzdan fazla büyüyeceğine inanırken, menderesin büyüyeceğine inanmıyorlar. Önümüzdeki dönemlerde mndrs'in de yolunun açılacağına ve tam olmasa da sasa'ya benzer oranlarla işlem göreceğine inanıyorum.
    Yılın kalanında veya gelecek sene ne olur bilemem ama yakın geçmişi baz alırsak Mndrs geçen seneki toplam favökünü ilk 6 ayda %85 artırırken, Sasa sadece %16 artırdı. Mndrs’in asıl güçlü olduğu yer ise değer hissesi olması. Anlık olarak Mndrs en az %60-70 iskontolu. Yüksek iskonto, yüksek favök büyümesi ve döviz bazlı borç azaltımı var. Enflasyon muhasebesi gelse ya da döviz bazlı bilanço tutsa patronun sevilmemesi dışında bir zayıf yanı da olmayacak.

Sayfa 424/747 İlkİlk ... 324374414422423424425426434474524 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •