Sayfa 477/747 İlkİlk ... 377427467475476477478479487527577 ... SonSon
Arama sonucu : 5974 madde; 3,809 - 3,816 arası.

Konu: MNDRS - Menderes Tekstil

1.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku

Hatta gemi Tr 00:30 saati ile newyorktan daha yeni çıkmış görülüyor.

Kaptan bir cisism yaklaşıyor
    Denizli ekim tekstil ihracati dusuk gelmiş. Tabi sirket pozitif ayrisabilir bilemiyorum

2. Yarin dolar 30 olsun
    Cari acik tam gaz devam edecek
    Cari acigi indirmek icin
    Cin olacagiz diye yola cikan
    Kafa sizlere yalan soyledi
    Cin ne yapti once onu bilmek lazim
    Bu mesele uzun
    Hukumet su anda ne yapiyor tek derdi secim.. dolar yukseldikce oylarin dustigunu de nihayet farkettiler
    O yuzden secime kadar her ne pahasina bu dovizi tutacaklar
    Sonunda by kemal in aday olmasi ile de secimi kazanacak
    Bize dusen secim den sonra ne olacagini nasil bir para maliye politikasinin izlenecegini tahmin edip
    Ona gore pozisyon almak
    Menderese gelirsek
    Borsa yarin eksi kapatirsa guzel bir yesil direk diker
    Arti kapatirsa cok da bir sey beklemiyorum
     Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Türkiye ekonomisi bir ikilemin içerisinde sıkışmış vaziyette.

Kurlar yükseldi diyorlar ama hala gerçekçi değil, yükselmemsi için üzerinde büyük bir baskı var.

Son 2 yılda gerçek enflasyon ne kadar oldu?
    Son 2 yılda kurlar ne kadar arttı?

Bu iki sorunun cevabıı bilirsek kurlar üzerinde baskı var mı yok mu anlarız.

Yaşı yeten arkadaşlar kurlarda 3-4 defa büyük sıçrayışlar olduğu dönemleri hatırlarlar.. Hatırlayamayanlar ise kaynaklardan bulabilirler.
    Geçmişte kurlarda ani sıçramalar olduğu zaman ihracat artar, İthalat yavaşlar, cari açık azalırdı. Hatta aylar bazında cari fazla olduğu da olmuş olabilir.

Peki kurlar son yıllarda yükselmesine rağmen cari açık neden artmaya devam ediyor? İhracat artıyor ama ithalat daha fazla artıyor.
    Cari açık büyürken, kurlar baskılanmaya çalışılıyor.

Bunun için
    -yurtdışından bir şekilde bulunan kaynaklar
    -Türkiyede bulunan göçmen nüfusun döviz bürolarında sıra olup günlük bozdurdukları dövizler
    -Rusya ukarayna savaşından kaçan Rus ve Ukraynalı zengin alileler Türkiyede ikamet ediyorlar, konut satın alıyorlar
    -Bulgaristan gibi balkan ülkelerinden alışveriş için günübirlik gelenlerin harcadıkları dövizler.

Şimdi mesele şu ; bu durum ne kadar sürdürülebilir. Sonsuza kadar sürdürülemeyeceğine göre ??? Esas olan üretim ve ihracat artışıdır. Diğer tedbirler ile ancak günü kurtarırsınız. Sürdürülebilir değildir.

Şöyle düşünelim, kurlar gerçekte olması gereken yerlerde olsa bizim üretim ve ihracat rekaorları kırmamız gerekirdi. Demek ki yeterl ihracaat artışı için bu kurlar bile hala yeterli gelmiyor.

-

SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by buyshell Yazıyı Oku
    Yarin dolar 30 olsun
    Cari acik tam gaz devam edecek
    Cari acigi indirmek icin
    Cin olacagiz diye yola cikan
    Kafa sizlere yalan soyledi
    Cin ne yapti once onu bilmek lazim
    Bu mesele uzun
    Hukumet su anda ne yapiyor tek derdi secim.. dolar yukseldikce oylarin dustigunu de nihayet farkettiler
    O yuzden secime kadar her ne pahasina bu dovizi tutacaklar
    Sonunda by kemal in aday olmasi ile de secimi kazanacak
    Bize dusen secim den sonra ne olacagini nasil bir para maliye politikasinin izlenecegini tahmin edip
    Ona gore pozisyon almak
    Menderese gelirsek
    Borsa yarin eksi kapatirsa guzel bir yesil direk diker
    Arti kapatirsa cok da bir sey beklemiyorum

SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yanlış anlaşılmasın, ben kurlar yükselsin sorun çözülür demek istemedim.
    Ben sadece durum tespiti yaptım.
    Yorumumun sonunda olması gerekeni kısmen söyledim zaten.

Üretmek.
    -Rekabetçi üretim
    -Yüksek teknoloji ve ARGE
    -Yeni ürünler
    -pazar bulma

İhraç ettiğimiz ürünlerde yerli üretim katkısını yükseltmemiz lazım. 15 yıl önce bir denetim elemenına bir tV firmamız 1 milyar sud ihracat yaptı bu sene dediğimde, bana katma değer yüzde 5 demişti.
    Yani gerçekte o firmanın ihracatı 1 milyar usd değil 50 milyon dolardı aslında.
    Şimdi durum nedir bilemiyorum ama çok farklı olduğunu sanmam.

Bu yüzden tarım ihracatı çok önemlidir. Çünkü 1 milyar dolar ihracat yaptığında yerli ürün katkısı yüzde 80-90 dan aşağı değildir.

Her sektörde teknolojisi tamamen bize ait ürünler üretip ihraç edebilmeliyiz. Nedense yöneticilerimiz de bunları bilir ve dile getirirler ama uygulamada popülist politikalara devam ederler.
    Böyle olduğu sürece böyle gider. Yaşadığım bir örnek vereyim, inşaat mühendisi ama kendini elektronik alanda geliştirmiş bir arkadaş 1 ton ağırlıkta bir CNC tezhagın yaptığı aynı işi rahatlıkla yapan taşınabilir 50 kg lık bir tezgah yapmış. TUBİTAK tan destek istemiş, aldığı cevap sen inşaat mühendisisin ne alaka gibi red almış. Fakat kendi imkanları ile Amerika ve Avrupaya satışa başladı bile şu an.
    İş tutarsa yürür zaten.
    Ancak sorun devletin bakış açısında.

4.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Şimdi minik yatırımcı olsaydı "kaldır bakalım " derdi.

Umarim dönüş başlamıştır.

Sebepsiz düşüşler bazen insana emin olduğu bazi doğruları bile sorgulatiyor. İste borsa psikolojisi burada başlıyor.

SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Dönüş başlamış gibi. Bakalim bilançoyu eski zirvenin üstünde karşilayabilecek mi?

5. Minik yatırımcı nerelerdisin. Yokluğun hissediliyor buralarda. Kimse "kaldir bakalim" da demiyor artık.

Neyseki tahtacı kendi kendine kaldırıyor. [emoji4]

6.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Minik yatırımcı nerelerdisin. Yokluğun hissediliyor buralarda. Kimse "kaldir bakalim" da demiyor artık.

Neyseki tahtacı kendi kendine kaldırıyor. [emoji4]

aha geldim saygılar balıkadam..

2.19 maliyet 6 ay oldu yaklaşık aldığımdan bu yana.. hiç de ekleme yapmadım tarzın değil.. bir noktada yarısını verip yarısını taşımak oldu hep stratejim..

global ve meturda poz artırmıştım biraz onlarla ilgilendim..
    alarko taşımaya devam ediyorm 3.5 yıl olmuş..

ben genelde alımlarımı baharda yaparım.. hep de olumlu sonuçlar elde ettim

7.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    İlk başta kelime vardı diye başlar Yohanna'ya göre İncil. Kelimeden önce de yalnızlık vardı.
    Kelimeden sonra da varolmaya devam etti
    devam et hancı.. de bakalım varoluştan sonrasını..

8.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    sn frqn21; bornova arsası üzerindeki paylaşım oranlarının açıklandığı bir yer yok.. kendi kişisel tahminim.. genelde %50-60 bazen de yerine göre %70 toprak sahibine pay verilir.. ben asgari aldım.. lakin anlaşma inşaat maliyetlerinin yükselmediği 2020 yılında yapıldığı için bu oran %60da olabilir şirket buradan elde edilecek nakti borçların ödenmesinde kullanır..
    ben de bilmiş gibi bu konuda frqn21'e cevap yazmışım.. hadi 3:45 e yazsam neyse de

Sayfa 477/747 İlkİlk ... 377427467475476477478479487527577 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •