Originally Posted by
Stocktalks
Selamlar, birkaç aydır burayı takip ediyorum. Sayın Emirhan Bey ile Kardanadam’ın değerli yorumları sayesinde hisse hakkında biraz çıkarım yapabilme yetisine kavuştum, öncelikle onlara teşekkür ederek başlayayım. Paynet hakkında oldukça değerli görüşleri ve tespitleri var zaten – ben biraz son çeyrek ana kol olan dağıtım işi ne olur, finansman giderleri nereye gider ve oluşacak rakamlar nasıl şekil alır üzerinden bir şeyler karalayıp sessizliğimi bozayım istedim. Genelden özele gideceğim ve bir baz senaryo ile beraber bir de iyi senaryo oluşturacağım şu an içinde olduğumuz çeyrekte gelebilecek rakamlar ile alakalı.
Öncelikle EVDS Kredi Kartı Harcamaları – Elektronik Aksesuarlar kaleminde geçen çeyreğin aynı dönemine göre %54’lük bir artış söz konusu. Son 4-5 çeyreği kontrol ettiğimde ARENA sektörden hızlı büyüyor (Satın alma etkisini de dahil ederek konuşuyorum.) ancak yine de muhafazakar olmak adına benzer büyüme gerçekleştireceğini düşünelim ve aynı büyümeyi alalım (%54). Şirketin son çeyrek cirosunu 7.5 – 8 Milyar TL aralığında hesaplıyorum. Bloomberg yayınlarında söylenen rakamlarla zaten örtüşüyor. (1B USD yıllık ciro beklentisi)
Yukarıyı yakaladık. Şimdi asıl vurucu noktalara geçelim – Faaliyet Karı nasıl şekillenir? Bu denli keskin çeyreklik ciro artışında maliyet kalemlerinin bu kadar atik olamayacağı aşikar, o nedenle brüt ve NFK marjlarında yükseliş görme ihtimalimiz oldukça yüksek ancak yine baz senaryo oluşturmaya çalıştığımız için geçen çeyrek ile benzer marjları kullanalım. Brüt Marjın %5.5 a yakınsayacağını düşünüyorum. Operasyonel Giderler İkinci ve üçüncü çeyrekte 105mn bandında. Burayı da %30 arttırarak 140 MN rakamına geliyorum. 7.650 Mn TL ciro, %5.5 Brüt Marj ve 140 MN operasyonel giderle son çeyrekte tam olarak 280 Mn TL faaliyet karına ulaşıyoruz. (Yıllık Toplam 625 MN TL - Son çeyrek * 4 = 1.120 MN TL)
Yıl sonu 5 FD/NFK altında – Yıllıklandırılmışta da 3 FD/NFK altında bir şirket önümüze çıkıyor. Emirhan Hocam 3 FD/EFK yazmış ancak borcu unutmuş sanırım – PD/NFK rasyolarına hiç girmiyorum bile onlar komik rakamlar.
Finansman Giderleri oldukça önemli bir konu. Şirket ciddi borç yüküne sahip – daha doğrusu faiz maliyetine sahip. Benzer finansman maliyetleriyle net kar yine 100 MN TL altında gelecek ancak bu sefer geçen çeyrekteki gibi zayıf bir rakam olmayacak ve yine yıllıklandırılmış F/K üzerinden 5-6 F/K’ya gelebilecek diye düşünüyorum. 2023’te ise benzer rakamlarla çok güçlü bilançolar göreceğiz. Paynet satışı ise bu hisse özelinde ciddi bir opsiyon değeri yaratmakta. Paynet satılmasa bile bu borç kendi içinde dönebilir diye düşünüyorum.
Buraya kadar pozitif yönleri yazdım, negatiflerden bahsedecek olursak şirket özelinde ciddi bir şeffaflık eksiği ve bilançoda anlamlandıramadığım yerler var. Bu çeyrek çok dayak yemeyecek olsa da 43 MN Usd borç da 2023 ilk çeyrek bilançosu için en korktuğum taraflardan biri.
İyi senaryoda ise şirketin sektörden iyi büyümeyle 8.5 Milyar TL bandında ciro ile 320 mn faaliyet karı yazıp 100 mn üstü net kar açıklama potansiyelini de göz ardı etmiyorum. O durumda temel analizciler tarafından da ciddi beklenti oluşmaya başlayıp fiyat değere çok hızlı bir hareket yapabilir.
Toparlayacak olursam ciddi potansiyel barındıran – aynı zamanda ciddi soru işaretleri de barındıran garip bir kara kutu ARENA. Satış genişlemesinin normal şartlarda marjlara olumlu etkisinin olması lazım. Sadece bu hesapta bodoslama olan taraf paynet net karın ve faaliyet karının yaklaşık %10-15 ini yaratıyor ama bu sene özelinde paynet büyümesiyle arena salt dağıtım işinin büyümesinin benzer seviyelerde olduğunu düşündüğüm için payneti ayırıp segmentasyon yapmadım, yoksa gelecekte paynetin daha hızlı büyüyeceğini düşünüyorum, önümüzdeki çeyreklere o şekilde bakıyorumç Konu hakkında bilgili hocalarımın geri bildirimiyle beraber fikirlerimin devamını da yazabilirim,
Saygılarımla
Yer İmleri