Sayfa 298/610 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398 ... SonSon
Arama sonucu : 4877 madde; 2,377 - 2,384 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by Stocktalks Yazıyı Oku
    Selamlar, birkaç aydır burayı takip ediyorum. Sayın Emirhan Bey ile Kardanadam’ın değerli yorumları sayesinde hisse hakkında biraz çıkarım yapabilme yetisine kavuştum, öncelikle onlara teşekkür ederek başlayayım. Paynet hakkında oldukça değerli görüşleri ve tespitleri var zaten – ben biraz son çeyrek ana kol olan dağıtım işi ne olur, finansman giderleri nereye gider ve oluşacak rakamlar nasıl şekil alır üzerinden bir şeyler karalayıp sessizliğimi bozayım istedim. Genelden özele gideceğim ve bir baz senaryo ile beraber bir de iyi senaryo oluşturacağım şu an içinde olduğumuz çeyrekte gelebilecek rakamlar ile alakalı.

Öncelikle EVDS Kredi Kartı Harcamaları – Elektronik Aksesuarlar kaleminde geçen çeyreğin aynı dönemine göre %54’lük bir artış söz konusu. Son 4-5 çeyreği kontrol ettiğimde ARENA sektörden hızlı büyüyor (Satın alma etkisini de dahil ederek konuşuyorum.) ancak yine de muhafazakar olmak adına benzer büyüme gerçekleştireceğini düşünelim ve aynı büyümeyi alalım (%54). Şirketin son çeyrek cirosunu 7.5 – 8 Milyar TL aralığında hesaplıyorum. Bloomberg yayınlarında söylenen rakamlarla zaten örtüşüyor. (1B USD yıllık ciro beklentisi)

Yukarıyı yakaladık. Şimdi asıl vurucu noktalara geçelim – Faaliyet Karı nasıl şekillenir? Bu denli keskin çeyreklik ciro artışında maliyet kalemlerinin bu kadar atik olamayacağı aşikar, o nedenle brüt ve NFK marjlarında yükseliş görme ihtimalimiz oldukça yüksek ancak yine baz senaryo oluşturmaya çalıştığımız için geçen çeyrek ile benzer marjları kullanalım. Brüt Marjın %5.5 a yakınsayacağını düşünüyorum. Operasyonel Giderler İkinci ve üçüncü çeyrekte 105mn bandında. Burayı da %30 arttırarak 140 MN rakamına geliyorum. 7.650 Mn TL ciro, %5.5 Brüt Marj ve 140 MN operasyonel giderle son çeyrekte tam olarak 280 Mn TL faaliyet karına ulaşıyoruz. (Yıllık Toplam 625 MN TL - Son çeyrek * 4 = 1.120 MN TL)
    Yıl sonu 5 FD/NFK altında – Yıllıklandırılmışta da 3 FD/NFK altında bir şirket önümüze çıkıyor. Emirhan Hocam 3 FD/EFK yazmış ancak borcu unutmuş sanırım – PD/NFK rasyolarına hiç girmiyorum bile onlar komik rakamlar.

Finansman Giderleri oldukça önemli bir konu. Şirket ciddi borç yüküne sahip – daha doğrusu faiz maliyetine sahip. Benzer finansman maliyetleriyle net kar yine 100 MN TL altında gelecek ancak bu sefer geçen çeyrekteki gibi zayıf bir rakam olmayacak ve yine yıllıklandırılmış F/K üzerinden 5-6 F/K’ya gelebilecek diye düşünüyorum. 2023’te ise benzer rakamlarla çok güçlü bilançolar göreceğiz. Paynet satışı ise bu hisse özelinde ciddi bir opsiyon değeri yaratmakta. Paynet satılmasa bile bu borç kendi içinde dönebilir diye düşünüyorum.

Buraya kadar pozitif yönleri yazdım, negatiflerden bahsedecek olursak şirket özelinde ciddi bir şeffaflık eksiği ve bilançoda anlamlandıramadığım yerler var. Bu çeyrek çok dayak yemeyecek olsa da 43 MN Usd borç da 2023 ilk çeyrek bilançosu için en korktuğum taraflardan biri.

İyi senaryoda ise şirketin sektörden iyi büyümeyle 8.5 Milyar TL bandında ciro ile 320 mn faaliyet karı yazıp 100 mn üstü net kar açıklama potansiyelini de göz ardı etmiyorum. O durumda temel analizciler tarafından da ciddi beklenti oluşmaya başlayıp fiyat değere çok hızlı bir hareket yapabilir.

Toparlayacak olursam ciddi potansiyel barındıran – aynı zamanda ciddi soru işaretleri de barındıran garip bir kara kutu ARENA. Satış genişlemesinin normal şartlarda marjlara olumlu etkisinin olması lazım. Sadece bu hesapta bodoslama olan taraf paynet net karın ve faaliyet karının yaklaşık %10-15 ini yaratıyor ama bu sene özelinde paynet büyümesiyle arena salt dağıtım işinin büyümesinin benzer seviyelerde olduğunu düşündüğüm için payneti ayırıp segmentasyon yapmadım, yoksa gelecekte paynetin daha hızlı büyüyeceğini düşünüyorum, önümüzdeki çeyreklere o şekilde bakıyorumç Konu hakkında bilgili hocalarımın geri bildirimiyle beraber fikirlerimin devamını da yazabilirim,

Saygılarımla

Hocam değerli görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Bu tür paylaşımların artması lazım. Herkesin şirket , sektör veya genel anlamda ekonomi alanındaki bilgi ve ön görülerini paylaşmaları faydalı olur.

Öncelikle FD/EFK 3 derken ne demek istediğimi anlatayım. Askında çok basit olarak FD ( Firma değeri , yada piyasa değeri ) şu an 1,85 milyar TL , Yıl sonu beklenen EFK ( esas faaliyet karı ) 600 milyon TL , yani 1850 / 600 = 3'ün çok az üstü demek istedim.

FAVÖK işini veya net firma değeri gibi hesapları karıştırmadım.

Bunun dışında her dediğinize katılıyorum.

Aslında burada senelerdir yazıp çizdik beklentileri ama genel olarak bilgileri ve değerlendirmemizi hiç rakamlara boğulmadan aşağıda madde madde sıralayayım.

1- Şirketin son bilançosuna göre F/K rasyosu hariç hemen hemen tüm rasyolar sektör ortalamasına göre şirketin ucuz olduğunu gösteriyor.

2- Şirketin büyümesi çok iyi durumda ( her ne kadar inorganik de olsa ). Brighstar alımından sonra bu kadar büyüme geldi ama zaten bu kadar sıkıntıyı , borcu , banka kredisini , ödenen faizi ve aşırı artan genel yönetim ve pazarlama giderine de bu yüzden sahip olmadık mı ? Dolayısıyla bunlar bu satınalmanın bize yansıyan negatif yanları ise , sektör ortalamasının çok üstünde büyüme de pozitif tarafı.

Bu büyüme artarak devam edecek. CEO 3-4 sene içinde 2 milyar dolar ciroya ulaşacağız dedi. Bunu boşuna söylemez. Demek ki her sene USD bazında %25 büyüme öngörüyor. Bu büyüme normal pazar büyümesi ile olmaz. Demek ki farklı düşünceler var bunu zamanla göreceğiz.

3- Şirketin şu anda görünen tek derdi 1,8 milyara ulaşan kısa vade banka kredisi. Bu düşmeden net kar marjının artması çok mümkün değil. Bu da 2 türlü düşer , ya Payneti satacaksınız ve gelen para ile kredi kapatacaksınız , yada bedelli sermaye arttıracaksınız.

Bunun dışında borcu borç ile kapama yöntemi var , burada da banka kredi faizinden daha düşük faizli şirket tahvili çıkarıp para toplayacaksınız , yada kredi faizlerinin düşmesini bekleyeceksiniz.

%35 kredi faizi ile çok fazla yürümek imkansız. Küçül bir hesap yapalım. Şirketin kısa vadeli kredi borcu 1,8 milyar TL , bunun tamamı TL değildir ama biz öyle kabul edelim .1,8 milyar kredi için senelik 500-550 milyon faiz ödersiniz kabaca. Şirket bu sene 600 milyon EFK yapacağım diyor. 600 milyon EFK yapıp , 500 milyon faiz öderseniz size birşey kalmaz.

Borcun büyük kısmı USD kredisi ise , USD kredisinde faizler %10-15 civarı ama burada da kur riski var. Kur artmazsa USD kredi kullanmak faiz ödememizi çok düşürür ama kur riski alırız.

Dolayısıyla TL faizlerin %18-20 bandına düşmesi bizi büyük bir yükten kurtarır.

Yada taze para bulup kredi tutarını azaltmak herşey için kesin çözüm olacak.

Yoksa ciro artışımız çok güzel , Paynet , bulut , IoT , yazılım ve Solar enerji gibi işlerin ciroda payı arttıkça brüt kar marjımız da , EFK marjımız da artmaya başladı daha da artacak. Ama gidiyoruz geliyoruz yüksek kredi tutarına ve yüksek faiz oranına takılıyoruz.

Yani ne yaparsak yapalım iş buraya dayanıyor. Ya faiz oranlarının çok düşmesi lazım , yada taze ucuz para bulup kredi miktarını düşürmemiz lazım. Bunun dışındaki olasılıklar bizi bal yapmayan arıya çevirir. İşler çok iyi olsa da , büyüme çok iyi olsa da , bunun net kara yansıması çok kısıtlı kalır.

Tabi 2022 arena brighstar birleşmesinin geçiş ve entegrasyon yılı idi. Yani bu birleşmenin getirdiği sinerji 2023 yılında tam olarak yansıyacak finansal tablolara.

Ofisler birleşmiş , depolar birleşmiş , personel konusunda optimum seviyeye gelinmiş yada gelinecek 2-3 ay içinde , tüm bunlar 2023 senesinde genel yönetim ve pazarlama giderlerini daha makul seviyelerde tutacaktır gelecek sene.

Brighstar alımı için kullanılan danışmanlık hizmeti için ilk 3 çeyrek 25-30 milyon para ödendi ama bu ödemeler bitti diye biliyorum. Yani son çeyrek bu ödeme olmayacak mesela.

Tüm bu sinerji ve tasarrufların yansımasını tam olarak 2023 senesinde göreceğiz bilançolarda.

Eğer faizlerde bir düşüş yada taze ucuz para bulma konusunda bir gelişme olursa dört dörtlük bir şirket olacağız.

Şirket yönetiminin şeffaflığı konusunda kardanadamla birebir aynı şeyleri düşünüyorum. Şu şirket 4 çeyrek üst üste artan miktarda kar açıklayamadı bir türlü. Her 2-3 çeyrekde bir çok kötü bir net kar açıkladı.

Geçen sene ilk 2 çeyrek bunu yaptı , bu sene de 3. çeyrek.

Ciro artışı çok güzel , brüt kar marjı ve EFK marjı artıyor , bunlar da çok güzel ama iş finansal gider ve vergiye gelince , 2-3 çeyrekde bir bir sürpriz çıkıyor.

Bakalım buna da bir çare bulacaklar İnşaallah.

Belki çok tekrara giriyorum ama konu gidiyor geliyor yüksek tutardaki banka kredisineve yüksek kredi faiz oranına geliyor. Çünkü bizim tek sorunumuz bu. Bunun dışında herşeyi boşverin. İşler çok iyi gidiyor operasyonel anlamda. Daha da iyiye gidiecek. Türkiyede daha dijitalleşme yeni başlıyor , 5 G ile beraber Iot patlayacak , dijitalleşme beraberinde bulut hizmetlerini patlatacak , Paynetin sektörü daha yeni yeni başlıyor belki de daha potansiyelinin %10'unda o sektör , daha gidecek çok yolu var.

O yüzden işlere ve büyümeye takılmayın orası hep iyi olacak. Tek yere odaklanın , finansal borcu düşürmek için ne yapılacak. Bu sorun çözüldüğü an asıl patlama o zaman gerçekleşecek. Bu şirketin 1-1,5 milyar TL seviyesinde bir taze ve ucuz paraya ihtiyacı var. Bu bulunduğu anda en az 300-400 milyon USD'lık bir şirket oluruz.

Bu paranın da nasıl bulunacağını birçok kez anlattım , ya Paynet satılacak , ya bedelli sermaye artışı yapılacak , ya tahsisli sermaye artışı yapılacak , ya şirket tahvili çıkarılacak , yada ticari kredi faizleri %17-18 seviyelerine düşecek.

Bunlardan biri olduğu anda herkes arkasına yaslansın ve olacakları seyretsin.

Genel yönetim ve pazarlama giderinde çok oyun oynanabilir ama orada 2023 senesinde daha makul seviyeleri göreceğiz diye düşünüyorum. O yüzden bu sorunu çok önemsemiyorum ama finansal borç bu şirketin tek ve önemli sorunudur. Çözüldüğü anda gerçek değerini bulur.

Ben bu hafta yükselişin süreceğini düşünüyorum. Endeks öyle bir yere geldi ki primsiz hisse bulmak çok zor. Biz hem primsiz kalıp hem de sağlam büyüyen nadir şirketlerdeniz. Elbet bu görülecek. Kısa vadede 24-25 liralar seviyesinde ancak piyasa dinamiklerini yakalarız.

Ama gerçek değerimizin en az 3 USD olması lazım ama tek şartla , bu 1,8 milyarlık banka kredi borcuna bir çözüm bulunması şartı ile. Sonrası sadece keyif verir herkese.

Selamlar

Muazzam emekler ve yazılar ve dahi tespitler arkadaşlar emeğinize saglık ben de benzer şeyleri düşünüp hep EFK ya odaklandım geçmişten beri bilen gören bilir. Ama yeni sorunumuz faiz borcu. Ben buranın 1-2 yılda işi akışına bırakıp ciro büyümesi ile çok yavaş ele alınarak çözülebilecegi ihtimalinden epey korkuyorum aslında ama bakalım nasıl bi yol izlecek. Ciro artış hızı bu borcu uzun vadede çevirebilecegimizi gösteriyor ama bu yol umarım seçilmez ve tekerleği bir an evvel döndürmeye çalışırlar. Ben yönetimsel anlamda başarılı buldugum bir yönetimden bu hantallıgı beklemiyorum. Emirhan hocamın dediği yöntemlerden sadece biri deklare edilsin yeter. Kısada bedelli algısı ile az dşüsek bile cok hızlı ederine gidecektir diye düşünüyorum.

Saygılar

3.  Alıntı Originally Posted by atansu Yazıyı Oku
    Muazzam emekler ve yazılar ve dahi tespitler arkadaşlar emeğinize saglık ben de benzer şeyleri düşünüp hep EFK ya odaklandım geçmişten beri bilen gören bilir. Ama yeni sorunumuz faiz borcu. Ben buranın 1-2 yılda işi akışına bırakıp ciro büyümesi ile çok yavaş ele alınarak çözülebilecegi ihtimalinden epey korkuyorum aslında ama bakalım nasıl bi yol izlecek. Ciro artış hızı bu borcu uzun vadede çevirebilecegimizi gösteriyor ama bu yol umarım seçilmez ve tekerleği bir an evvel döndürmeye çalışırlar. Ben yönetimsel anlamda başarılı buldugum bir yönetimden bu hantallıgı beklemiyorum. Emirhan hocamın dediği yöntemlerden sadece biri deklare edilsin yeter. Kısada bedelli algısı ile az dşüsek bile cok hızlı ederine gidecektir diye düşünüyorum.

Saygılar

Hocam bence hantallık değil ama beklenmeyen gelişmeler yönetimi yanılttı.

Brighstar satınalınması projesi 2021 mayısında başlayıp 2021 Eylül'ünde anons edidl ve hisse devir işleri de 30 Kasım 2021 tarihinde oldu.

Yani tüm bu süreç içinde Türkiye'de bir çok şey normaldi . USD stabil gidiyordu ( 7-8 lira arası ) , enflasyon düşüktü ( %15 civarı ) , TL ve USD kredileri çok düşüktü ( TL krediler %17-18 , USD krediler % 4-6 ) .

Hatta bilançomuzdaki uzun vadeli kredi miktarında görünen 160-170 milyon TL brightstar alımında kullanılan kredidir ve faiz %17-18 civarıdır.

O dönem herşey normal olduğu için şirket yönetimi muhtemelen bu kredi yükünü birşey satmadan bile kolayca çevirebileceğini ve 3-4 sene içinde yavaş yavaş bu borcu makul seviyelere düşüreceğini düşünüyordu. O dönemin şartlarında haksız da değillerdi. Konjonktür bu yöndeydi.

Ama geçen sene Ekim ayında başlayan kur artışı i beraberinde enflasyonu arkasından da fazileri çok yükseltti. Rusya-Ukrayna savaşı da belirsizliği arttırdı ve tüm dünyada enflasyonun ve faizlerin artmasına sebep oldu.

Bu gelişmeleri çoğu kimse tahmin edemezdi.

Yoksa bizimkilerin bu satınalam sonrasında ne kadar bir borç altına girilecek olduğunu , bu borcun nasıl çevrileceğini hesaplamamış olması imkansız. Bunu hesapladılar ama hesaplarda hep TL faizleri %17-18 , USD fazileri de %4-6 arasında aldılar muhtemelen.

Ama bir anda faziler 2 katına çıkınca , hesaba katmadıkları bu yükselişti. Durum buraya gelince Payneti satmaya karar verdiler ama muhtemelen dünyadaki bu belirsizlik , teknoloji şirketlerinin değerinin düşmesi ( amerikada en çok düşen endeks Nasdaq ) , fintechlerin değerlemesinin ve çarpanlarının düşmesi belki de Paynet satışında da alıcıları biraz bekle gör pozisyonuna soktu ve beklenen fiyat oluşmadı paynette.

Dolayısıyla bizimkilerde tam bir evdeki hesap çarşıya uymadı durumu oldu.

Ama ben zorlanılsa da , biraz sancılı ve sıkıntılı olsa da bu borcun uzun vadede altından kalkılabileceğini düşünüyorum. Ama yine de tercihim bir an önce paynetin satılması yada ortak alınması olur.

Ayrıca , MB faizleri düşürse de kredi faizlerinde düşme olmadı ve erişilebilirlik sorunu bir türlü aşılamadı. Çünkü enflasyon hala daha çok yüksek. Ancak aralık ayı ile beraber hem baz etkisi yüzünden , hem de kurdaki durağanlık , petrol ve emtia fiyatlarındaki düşüş , hem de seçime giderken hükümetin bu yönde çalışmaları ile enflasyonda düşüş başlayacak.

Tabi ki enflasyonla kredi faizleri arasında hala daha uçurum olacak ama sonunda enflasyonda bir düşüş trendini görmek piyasaya moral verecektir ve kredi faizlerinde ufak ufak düşüşlerin olacağını düşünüyorum 1-2 ay içinde.

O yüzden paynet de satılmasa , sermaye artışı da olmasa , faizlerin düşmesi ile net kar marjımız istenen hızda olmasa da artmaya başlayacaktır. Tabi ki burada sonucu görmek zaman alır , paynet satışı kadar yada sermaye artışı kadar hızlı sonuç alamayız ama sonuçta mutlaka bu borç yönetilebilir hale gelir.

1,8 milyar TL kredi borcu , %35 faiz oranı ile bizi çok yorar ama %17-18 faiz oranı ile çok kolay yönetilebilir.

Seneye en az 25 milyar TL bir ciro bekliyorum. %3,5 EFK marjı bile olsa 825 milyon EFK yapar , bu durumda ödenecek 200-300 milyon faiz çok dokunmaz. Ama faziler %35 olarak kalırsa , bu durumda 825 milyon EFK'nın 500-600 milyonunu yine faize veririz ki bizi öldürmese de süründürür.

Ben öyle yada böyle 6 ay içinde saydığım olasılıkların birinin olacağından eminim. Tercihim paynetin satılması. Bu hem sıfır maliyetli bir para ve uzun vadede finansman sıkıntısını ortadan kaldıracak bir seçenek. Üstelik hisse fiyatına en kısa sürede en yüksek tepkiyi verecek seçenek , ama bu olmasa bile 6 ay içinde kredi faizlerinde gevşeme olacaktır. Bu da yavaş da olsa işimize yarayacak bir seçenek.

Bedelli sermaye artışı ise dediğin gibi kısa vadede yatırımcıyı ürkütebilir ama bu da uzun vadede şirkete çok yarayacak bir seçenek.

Ama 1 milyar TL para toplamak için %1000 gibi bir bedelli yapmanız lazım ki ben SPK2nın buna izin verceeğini sanmıyorum ama olmaz da diyemem. Eğer bir bedelli sermaye artışı olacaksa bunun Tahsisli sermaye artışı olarak yapılması ise en az Paynet satışı kadar güzel etki yapar bence.

Bekleyip göreceğiz neler olacağını ama ben güzel şeyler olacağından eminim. Bu şirket kendine bu kadar güveniyor olmasa , CEO , bu kadar borç varken 3-4 sene içinde ciromuz USD bazında 2 katına çıkacak demez. Bu büyümenin finansmanı hakkında bir fikri olmasa bunu söylemez. Demek ki bu finansmanın nasıl olacağını da planlıyorlar. Ama bunu biz bilemeyiz şimdilik.

TL kredi faizleri %15 seviyesine , USD kredi faizleri %4-5 seviyelerine düşürse zaten her türlü bu büyümeyi kolayca finanse ederler. Yada Payneti 50 milyon USD ve üstüne satarlarsa bu iş kolayca finanse edilir.

Bekleyelim görelim bence bu şirket her şart altında şu an dip seviyelerinde işlem görüyor. Hem TL hem USD fiyat olarak.

4. İndeks Bilgisayar 8-10 liradan geri aldığı hisseleri 19,10 liradan kurumsal yatırımcıya topluca satmış 44 milyon lirada kar etmiş.

Bizimkilere hep söylediğimiz buydu. Hisse 9-10 lirayken , hatta 12-13 lirayken bir hisse geri alım yapın , hem hisseye istikrar gelir hem de hisse ederini bulunca satarsınız kar da edersiniz dedik ama yapmadılar.

Yapan yaptı iyi de para kazandırdı hem yatırımcısına hem de şirketin kendisine.

İndekse 4,3 milyar lira toplam değer üzerinden yatırım yapan kurumsal yatırımcıların 1,93 milyar toplam değer üzerinden arena da alması çok şaşırtıcı olmaz. Ama bizim toptan piyasada mal satacak bir patronumuz yok kurumsal yatırımcıya. Bunu sadece Perea yapar o da bu fiyattan yapmaz.

Bu durumda kurumsal yatırımcı yada fonlar sadece piyasadan alım yapabilirler. Biz İndeks bilgisayarın yarısı kadar etmeyecek bir şirket değiliz. Hatta ciro olarak 2-3 sene sonra onları geçebiliriz bile eğer CEO dediğini yaparsa.

5. Bugünde böyle olsun.Ytd.

6.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    İndeks Bilgisayar 8-10 liradan geri aldığı hisseleri 19,10 liradan kurumsal yatırımcıya topluca satmış 44 milyon lirada kar etmiş.

Bizimkilere hep söylediğimiz buydu. Hisse 9-10 lirayken , hatta 12-13 lirayken bir hisse geri alım yapın , hem hisseye istikrar gelir hem de hisse ederini bulunca satarsınız kar da edersiniz dedik ama yapmadılar.

Yapan yaptı iyi de para kazandırdı hem yatırımcısına hem de şirketin kendisine.

İndekse 4,3 milyar lira toplam değer üzerinden yatırım yapan kurumsal yatırımcıların 1,93 milyar toplam değer üzerinden arena da alması çok şaşırtıcı olmaz. Ama bizim toptan piyasada mal satacak bir patronumuz yok kurumsal yatırımcıya. Bunu sadece Perea yapar o da bu fiyattan yapmaz.

Bu durumda kurumsal yatırımcı yada fonlar sadece piyasadan alım yapabilirler. Biz İndeks bilgisayarın yarısı kadar etmeyecek bir şirket değiliz. Hatta ciro olarak 2-3 sene sonra onları geçebiliriz bile eğer CEO dediğini yaparsa.
    Evet hatırlıyorum,hatta size paynet satılmadan önce böyle bir geri alım doğru olur mu sorusuna yakın bir soru sorduğumu hatırlıyorum.O zamanda söylemiştiniz kâr ederler ve bilançoya olumlu yansır diye.

Üstadım bence hiç uğraşmasınlar borcu kapatabilecek yeni bir ortak alsınlar Arena ya.
    Ne olur Redington un Arena daki payı azalmış olur.
    Hatta çalışanlarını ortak etsinler fiili dolaşım dışındaki paylarına.Böyle kanunen oluyor mu bilmiyorum.
    Dejavu gibi birşey oldu bunu yazınca sanki daha öncede toptan satsınlar mı demiştim :)
    Ya da başka bir arkadaşta olabilir.

7. Var olan piyasa değerine sat teklifine hayır bu fiyattan olmaz cevabı verecek az sayıdaki şirket grubundayız sanırım.

Sayfa 298/610 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •