 Sadık Üye
					
					
						Sadık Üye
					
					
                                        
					
						
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
						
					
					
						 Sadık Üye
					
					
						Sadık Üye
					
					
                                        
					
						
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
						
					
					
						Şimdi benim anlamadığım eurobond alırken kupon faizi yüksek olanları mı seçmek daha mantıklı oluyor.
Örneğin İş bankasının listesine bakıyorum 15/01/2030 vadeli olanın kupon faizi "5.937" görünüyor. 13/03/2030 vadeli olanın kupon faizi "2.625" arada çok fark var. Fakat kupon faizi düşük olanın yüzde getirisi daha yüksek görünüyor.
Merhabalar. Eşimle 30lu yaşların ortalarindayiz. Şöyle bir maddi durumumuz var: eşimin memleketinde bir ev, Ankara'da bir ev, Antalya'da bir arsa, iki yaşında büyük bir araba ve $500bin finansal varlık. Benim SGK'da 5000 prim günüm var, eşimin 4000 gün civarı; emekli maaş baglanma tarihimiz 2045. Işlerimiz oldukça stresli bu nedenle şöyle bir plan yaptık: 450bin nominallik 80$ değerinde 6,63 kupon ödemeli hazine eurobondu alalım. Ayda vergi sonrası $2bin kupon geliri var. $125bin türk borsasına yatırım(2/3u geçmişte borsayı ve doları istikrarlı yenmiş yatırım fonlarına, 1/3u kendim yöneteceğim.) Çocuk yok, Allah kısmet ederse en fazla iki adet düşünüyoruz. Eşimin memleketi Ayvaliktaki evine yerleşeceğiz, çocukları devlet okuluna göndermeyi planlıyoruz. Benim fen lisesi ve ODTÜ elektrik-elektronik geçmişim var, zaman gecirme ve ek maddi gelir getirmesi için lise seviyesinde üniversite hazırlık fizik matematik ve İngilizce dersi vermeyi düşünüyorum. Ankara'daki şu anki aylık giderimiz en fazla 20bin lira civarında, Ayvalikta bu rakamın da düşeceğini düşünüyorum. Eşimin 4500 gün için eksik prim günlerini hamilelik borçlanması ile ödemeyi planlıyoruz. Şu an hak ettiğimiz emekli maaşı toplam 32bin lira civarında.
Bu senaryoda 2045e kadar yüksek seyredecek bir global dolar enflasyonu dışında riskli bir durum (hazine iflası hariç) var mıdır? Eleştiri ve yorumlarınızı alabilir miyim?
Okuduğunuz için teşekkürler, saygılar.
---------------
Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla
 Yeni Üye
					
					
						Yeni Üye
					
					
                                        
					
						
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
						
					
					
						 Yeni Üye
					
					
						Yeni Üye
					
					
                                        
					
						
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
						
					
					
						3. Paraya ihtiyaciniz olursa ve satmaniz gerikirse, ana paradan zarar edebilirsiniz Vergi borcunuz da yuksek cikabilir.
Merhaba. Tek bir eurobond almaktansa biraz farklı vadelerde almak daha iyi olabilir. Ayrıca 200 bin nominal üzerinde şirketlerin eurobondlarıda düşünülebilinir. Bir arkadaşım Pegasus'un 9.5 kupon faizli eurbondunu almıştı. Risk biraz dağıltılmışta olur.
Yer İmleri