Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
Hayırdır inşAllah . kap geldi ama başlık uyku modunda . beğenmediniz galiba

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1083578
30 milyon lira, piyasa değeri üzerinden hesaplasak ~%0.5, özkaynaklar üzerinden hesaplasak ~%2.2, son dönem karı üzerinden hesaplasak ~2.8, 30 milyona ne alınır diye hesaplasak Levent'te 2+1 residence

Ben şirket değerlemesinden anlamıyorum, piyasa neye nasıl tepki veriyor hiç anlamıyorum, ama 30 milyon lira dikkate alınacak bir rakam gibi gelmedi bana, yine de yarından itibaren 3 tavan yaparsa da şaşırır mıyız şaşırmayız

O değil de, ben hala borsacı dede muhabbetini sosyal medyada gördükten sonra hisse fiyatı daha 9 lirayken niye evi arabayı satıp Turcas'a basmadık diye ona yanıyorum. Efsane gelen 1. çeyrek sonuçlarına piyasa fazla tepki vermeyince uykuya mı daldık nedir. 2. çeyrek de iyi gelirse piyasa belki ondan sonra tepki verir diye de düşünmüştük oysa ki. 2. çeyrek de iyi geldi ama tepki olmadı, dede muhabbeti çıktı 1 gün daha tepki olmadı, ertesi gün patladı aldı yürüdü. Benim aklım pek almıyor bu işleri. O zamanlar 100 milyon dolar civarıydı herhalde piyasa değeri. Şimdi 300 milyon dolar civarı. Hala da iskonto olsa gerek. Burada 400-500 milyon dolar gibi değerleme rakamlarından bahsedilmişti. Niye 100 milyon dolarda o kadar uzun süre yattı, sonra niye ışık hızıyla 200-300 milyon dolarlara gitti, şimdi niye 1 aydır burada yatıyor, anlamak baya zor bu işleri.

Bu arada 2023'e dair petrol fiyatı tahminlerinde haberlerde kimi dinlesem gelecek yılın ilk yarısı petrol fiyatlarında düşüş ihtimali beklemediklerini ifade ediyorlar. Düşüş olursa da gelecek yılın ikinci yarısından itibaren olabilir diyor çoğu uzman. Bu tahminlerde pek uzmanlık olmaz, herkes gayet yanılabilir, ama dinlediklerim hep böyle. Piyasada bu kadar coşku varken yerimizde saymamız çok aklıma yatmıyor benim, ama ne desek boş zaten, ne olacak bekleyip göreceğiz.