Sayfa 151/472 İlkİlk ... 51101141149150151152153161201251 ... SonSon
Arama sonucu : 3774 madde; 1,201 - 1,208 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1. arkadaşlar bizim emeklilik sistemini anlamaya calısıyorum.

65 yasında emekli oldugumda birikmiş bir meblağ alıyor muyuz yoksa direk aylığa mı bağlanıyoruz ?

30 yasında genç sayılabilecek bir arkadaşınız olarak emeklilik yaşımda ne kadar maaş alabileceğimi nasıl öngörebilirim ? Bu işleri nasıl takip edeceğiz ? 4 sene yurtdışında çalıştım. Ordan ayrılmadan konsoloslukta günleri kayıt altına aldırdım ilerde borçlanmayla ödeyebilirim belki diye. internete baktığımda alt ödeme limiti ve üst ödeme limiti var. 1200 gün için alt limit 120.000 TL üst limit 800.000 TL çıkıyor.

Varsayım yapıp tüm prim günlerimi bugün borçlanma üzerinden ödediğimi düşünsek ve yarın emekli oluyor olcak olsam ne kadar maaş alıyor olurdum alt ve üst olarak ?

2.  Alıntı Originally Posted by chrzgs Yazıyı Oku
    arkadaşlar bizim emeklilik sistemini anlamaya calısıyorum.

65 yasında emekli oldugumda birikmiş bir meblağ alıyor muyuz yoksa direk aylığa mı bağlanıyoruz ?

30 yasında genç sayılabilecek bir arkadaşınız olarak emeklilik yaşımda ne kadar maaş alabileceğimi nasıl öngörebilirim ? Bu işleri nasıl takip edeceğiz ? 4 sene yurtdışında çalıştım. Ordan ayrılmadan konsoloslukta günleri kayıt altına aldırdım ilerde borçlanmayla ödeyebilirim belki diye. internete baktığımda alt ödeme limiti ve üst ödeme limiti var. 1200 gün için alt limit 120.000 TL üst limit 800.000 TL çıkıyor.

Varsayım yapıp tüm prim günlerimi bugün borçlanma üzerinden ödediğimi düşünsek ve yarın emekli oluyor olcak olsam ne kadar maaş alıyor olurdum alt ve üst olarak ?
    30 yaşında hesap olmaz. Ama geleceği tahmin edebilirsiniz. 18 yaşında başladıysanız hesap şu şekilde. 25 yıl yatarsa prim, SGK için taban ve tavan kavramı var. Arasındaki fark 7.5 kat. Hep tabandan yatarsa alınacak maaş 3.5-4.0 bin TL arası. Hep tavandan yatırılırsa maaş 20-25 bin TL. Yatırdığın primi aşağı yukarı bilirsin hesabı ona göre yapabilirsiniz.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by mzbb1967 Yazıyı Oku
    30 yaşında hesap olmaz. Ama geleceği tahmin edebilirsiniz. 18 yaşında başladıysanız hesap şu şekilde. 25 yıl yatarsa prim, SGK için taban ve tavan kavramı var. Arasındaki fark 7.5 kat. Hep tabandan yatarsa alınacak maaş 3.5-4.0 bin TL arası. Hep tavandan yatırılırsa maaş 20-25 bin TL. Yatırdığın primi aşağı yukarı bilirsin hesabı ona göre yapabilirsiniz.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    hocam peki günceldeki üst limit brüt maaş ne oluyor o primi yatırabilmek için.

Bu arada sorduğum soruyu aşağıda daha da detaylandırdım bunun üstünden de bakarsanız sevinirim. Dolar bazlı emekli maaşlarıda çıkarttım son on senelik.

https://www.reddit.com/r/Yatirim/com...eb2x&context=3
    Son düzenleme : chrzgs; 04-12-2022 saat: 14:10.

Alıntı Originally Posted by chrzgs Yazıyı Oku

Çok doğru bir zamanda soru sormuşsunuz.

1-Primleri kendi cebinden yatıracaksan taban..İşyeri yatıracaksa mümkünse tavana yakın gerçek maaşın üzerinden yatırılmasını sağlamalısın..
    2- Devletin vereceği maaş fatura ve harçlık olarak düşünüp gelir getirici uzun vadeli yatırımlar planlamalı ve yapmalısın..Temettü hisseleri, fon, eurobond , kiralık ev vb...

Ben tercihimi temettü ve eurobond dan yana kullandım...

Benim 18 ay hariç tüm primler tavandan yattı aldığım maaş 12k ....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,111
     Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku

1-Primleri kendi cebinden yatıracaksan taban..İşyeri yatıracaksa mümkünse tavana yakın gerçek maaşın üzerinden yatırılmasını sağlamalısın..
    2- Devletin vereceği maaş fatura ve harçlık olarak düşünüp gelir getirici uzun vadeli yatırımlar planlamalı ve yapmalısın..Temettü hisseleri, fon, eurobond , kiralık ev vb...

Maaş bağlandı mı yaw ? Hayırlı olsun...sgk web sayfasındaki sistemindeki maaş tutarı gibi mi bağlandı?
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku

Hocam dönüş için teşekkürler

Bir kaç sorum var size

- 13 14 sene daha primli olsam yani kabaca 45 yasında 7200 gün doluyor 60 veya 61 yasım gelince emekli oluyorum. 45 yasından sonraki primler nasıl değerlendiriliyor olacak ? Maaşıma etkisi bana getirisi nasıl oalcak bu kısmı anlayamadım henüz ?

- Tavan maaş kavramınız nedir. Genelde yabancı firmalarda çalıştıgım içib brüt maaş üzerinden gösteriliyor sgk hizmet dökümünde. 20.000 TL de brüt maaş 50.000 TL de brüt maaş. Tavan brüt maaş bu sene için kaç tl en yüksek emeklilik maaşını almak için ?

- Aşağıda paylaştıgım fotografta göreceksiniz bu sene en düşük emekli maaşı 5000 TL en yüksek 36000 TL. Sizin primleriniz tavandan yattıysa neden 12000 TL alıyorsunuz ? ( resimdeki dolar tutarlar sene içindeki dolar ortalamasına göre alındı )

Screenshot 2022-12-04 at 14.17.07.png

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler kesinlikle emekliliğe sırtımı dayamak içni araştırmıyorum ama sistemi anlayıp ona göre hamlelerimi yapmak istiyorum. Dediğiniz yönde yatırım hevesim bulunuyor.

7.  Alıntı Originally Posted by chrzgs Yazıyı Oku

hocam bu ülkede baya yenisiniz sanırım

emeklilik sorduğunuza göre Allah Kurtarsın diyerek yine de cevabınızı yazalım

aslında daha detaylı teorik bir cevap yazacaktım ama sn heval gerçek örnek üzerinden yazdığı için çokta gerek kalmadı.

1) primleri kendiniz ödeyecekseniz kesinlikle ama kesinlikle minimum prim tutarını ödeyin aksini aklınızın ucundan bile bir saniye geçirmeyin.

size maaşınızın ödediğiniz primle orantılı olacağını söyleyenler olacaktır ülke gerçekleri buna aykırı zaten realitenin böyle olmadığı da örnek üzerinden belli.

2)çalıştığınız kurum ödüyorsa yapacak bir şey yok, ödeyeceğiniz prim maaşınızla orantılı olacaktır.
    alacağınız emekli maaşı ise siyasilerin keyfine bağlıdır ve ödediğiniz primin çok çok altı olacaktır.

emekli maaşı ödene kadar alınır priminiz min ise asgari ücretin biraz altı, maximumsa siyasilerin keyfine göre bir rakam alırsınız.

temettü emekliliği emlak aytırımı eurobond vb kalemlere odaklanıp yaşlılığınız için kendinize sabit gelir yaratmanızı öneririm.

bakın ekli linkte hesaplama var.

aylık 50 bin brüt alan birinin yıllık sgk ödemesi 160 bin civarı, beş senede düz hesap 800 bin yapar.

20 sende 3200 TTL yapar, bu parayı temettü hisselerine yatırırsanız alacağınız emekli maaşının minimum iki katını alır ayrıca tüm birikiminizi sizden sonrakilere aktarırsınız.

https://www.verginet.net/maas-hesaplama.aspx

8.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    hocam bu ülkede baya yenisiniz sanırım

emeklilik sorduğunuza göre Allah Kurtarsın diyerek yine de cevabınızı yazalım

aslında daha detaylı teorik bir cevap yazacaktım ama sn heval gerçek örnek üzerinden yazdığı için çokta gerek kalmadı.

1) primleri kendiniz ödeyecekseniz kesinlikle ama kesinlikle minimum prim tutarını ödeyin aksini aklınızın ucundan bile bir saniye geçirmeyin.

size maaşınızın ödediğiniz primle orantılı olacağını söyleyenler olacaktır ülke gerçekleri buna aykırı zaten realitenin böyle olmadığı da örnek üzerinden belli.

2)çalıştığınız kurum ödüyorsa yapacak bir şey yok, ödeyeceğiniz prim maaşınızla orantılı olacaktır.
    alacağınız emekli maaşı ise siyasilerin keyfine bağlıdır ve ödediğiniz primin çok çok altı olacaktır.

emekli maaşı ödene kadar alınır priminiz min ise asgari ücretin biraz altı, maximumsa siyasilerin keyfine göre bir rakam alırsınız.

temettü emekliliği emlak aytırımı eurobond vb kalemlere odaklanıp yaşlılığınız için kendinize sabit gelir yaratmanızı öneririm.

bakın ekli linkte hesaplama var.

aylık 50 bin brüt alan birinin yıllık sgk ödemesi 160 bin civarı, beş senede düz hesap 800 bin yapar.

20 sende 3200 TTL yapar, bu parayı temettü hisselerine yatırırsanız alacağınız emekli maaşının minimum iki katını alır ayrıca tüm birikiminizi sizden sonrakilere aktarırsınız.

https://www.verginet.net/maas-hesaplama.aspx
    Hocam dönüşünüz için öncelikle teşekkürler

Sisteme güvenim olmadığı için aslında bunca zaman hiç bakmadım bende yatırım ile emekliliğimi sağlama hevesindeyim.

İngiltereyle ilgili gelişmeler oldu ordaki sistemi öğrenirken burdaki sistemi de bir algılayayım istedim tamamen. Belki orda çalışıp hayatımı idame ettirirken burda da geriye dönük ödemeler yapabilirim. Aşağıdaki linkteki tabloya bakarsanız aslında emekli maaşları baya istikrarlı gözüküyor son seneye kadar dolar bazında. Ve emekli kesim her zaman bir oy potansiyeli olacağı için çok fazla üzeceklerini de düşünmüyorum açıkcası Ve yine aşağıdaki linkteki sorularım hakkında fikirleriniz varsa onları da paylaşırsanız çok sevinirim.

https://www.hisse.net/topluluk/showt...15#post6219415

Sayfa 151/472 İlkİlk ... 51101141149150151152153161201251 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •