Sayfa 154/472 İlkİlk ... 54104144152153154155156164204254 ... SonSon
Arama sonucu : 3774 madde; 1,225 - 1,232 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

Alıntı Originally Posted by chrzgs Yazıyı Oku
    Hoca taban ve tavan emekilik aylık tutarı nedir ? Bir de emekli olununca sadece aylık mı baglanıyor ? İlave bir ikramiye olmuyor mu ?
    İkramiye diye birşey emekli sandığı hariç yok.Kıdem tazminatı var...Eğer işyerinden emeklilik için ayrılıyorsanız o firmadaki hizmet x maaş kadar bir para işveren size ödeme yapar. Bunun devletle alakası yoktur. SSK tavan -taban en düşük en yüksek primi ifade ediyor

2. Bir de 45 yaşında prim sayısını doldurdum diyelim. Daha sonra da işsiz çalışmadan hayatıma devam ediyor olsam. Emeklilik aylığı dışında sağlık vs gibi diğer hizmetlerden yararlanabiliyor olacak mıyım ?

Bir de 45 yaşında prim sayısını doldurdum diyelim. Daha sonra da işsiz çalışmadan hayatıma devam ediyor olsam. Emeklilik aylığı dışında sağlık vs gibi diğer hizmetlerden yararlanabiliyor olacak mıyım ?
    GSS primi ödersen sorun olmaz. Ben öle yaptım...

4.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    GSS primi ödersen sorun olmaz. Ben öle yaptım...
    Eşim ve çocuğum da bana bağlı olarak sigortalı gözükebiliyorlar mı öyle bir durumda ?

Eşim ve çocuğum da bana bağlı olarak sigortalı gözükebiliyorlar mı öyle bir durumda ?
    Evet...........

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Primin tavandan yatıp yatmadığı kadar, ne zaman yattığı da önemli. 99 öncesi, 99-2008 arası ve 2008 sonrası diye üç yasal dönem var. Hangi dönem kaç gün var, bu önemli ölçüde etkiliyor maaşı. Çünkü maaş bağlanma oranları farklı dönemler için farklı.

Okumuş, etmiş, ortalamanın üstünde zekaya sahip insanlar genelde bu başlıktakiler. Kulaktan dolma, bir kişinin durumuna göre fikir oluşturmayın. Tabi olduğunuz emeklilik yasasını okuyun. Ona göre sağlıklı bor bilgiye sahip olun.

Atla, deve konular değil..biraz odaklanarak, kafa yorarak okursanız, her detaya vakıf olursunuz.

Sonuç olarak SGK sitesinde hesaplanan maaşı baz alabilirsiniz. %1-2 sapmayla hesaplanan maaşı alırsınız. Son yıllarda onlarca arkadaşım emekli oldu, hepsi hesaplanan maaşı aldı, ufak tefek farklarla.

Zaten arkadaş da hesaplanan maaşı aldım diyor, ama siz o zaman hesaba güvenmeyelim diyorsunuz, neyse.

Merhaba Catuionary..
    1991 girişliyim....28,5 yıl prim ödemem var....Ocak 2023 de 50 yaşına basmış olacağız....Fakat 90 li yıllara ait primlerin çoğunu 2010 yıl sonrası çıkan aflarla ile ödemiştim..Acaba bu durum emeklilik maaş miktarını etkilermi ?

Gerçi biraz ahiret sorusu gibi oldu....Ama yinede şansımı deneyip bir sorayım dedim... Belki bir bilginiz vardır...

7.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Merhaba Catuionary..
    1991 girişliyim....28,5 yıl prim ödemem var....Ocak 2023 de 50 yaşına basmış olacağız....Fakat 90 li yıllara ait primlerin çoğunu 2010 yıl sonrası çıkan aflarla ile ödemiştim..Acaba bu durum emeklilik maaş miktarını etkilermi ?

Gerçi biraz ahiret sorusu gibi oldu....Ama yinede şansımı deneyip bir sorayım dedim... Belki bir bilginiz vardır...
    Hocam, bu işi profesyonel yapan kurumlar var. sanırım 1000 tl gibi bir ücrete tatminkar bir cevap alırsınız.

Benim durumum çok net, bir şirkete girmişim, 18 yıl çalışmışım, hemen hepsi de tavandan yatmış...yani benim durumum çok net.

Ama sizin gibi durumu biraz daha detay bilgi gerektiren durumlara özel olarak bakmak lazım...ben, benim durumumu bilecek kadarını okuyup öğrendim, fazlasına gerek duymuyorum.

Sizin gibi özel durumları olanlar için net bilgim olmadan yorum yapmam da doğru olmaz.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8. Benim burada vermek istediğim ana mesaj şu. Kendi durumunuzu detaylı öğrenin, gerekirse yönetmelikleri kendiniz okuyum. kaynınızın babası şöyle yapmış, şu kadar maaş bağlanmış vs gibi kulaktan kulağa bilgilerle kanaat oluşturmayın.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 154/472 İlkİlk ... 54104144152153154155156164204254 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •