Sayfa 1124/1195 İlkİlk ... 1246241024107411141122112311241125112611341174 ... SonSon
Arama sonucu : 9554 madde; 8,985 - 8,992 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade VII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,883
     Alıntı Originally Posted by kubilayhan23 Yazıyı Oku
    Ben bulaşmam.

Market ten ucuzsa alırım.

Tarikat yapıları burada varsa market alışverişide yapmamalı.YTD.
    Zaten ürünler diğer marketlerlen ayni,bazılarıda pahalı ve kalitesiz ürünler damak tadı vermiyor,sadece kaliteli uygun olanları alınabilir,birde bazı kaliteli ürünler satılmadığı zaman yarı fiatına düşürüyorlar onlar alınabilir.ama tarikat tarafından haklısın.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,883
     Alıntı Originally Posted by nikrece Yazıyı Oku
    Hiç bir zaman Bim hissem olmadı. Madem daldılar, her kes ptesi 100 lot bim alsa ,kendilerine gelirler.
    Kazanmak için değil, isyan için 100 lot BİM al kampanyası başlatıyorum.
    UYAN UYAR UYMIYANIN CANI SAĞ OLSUN,
    Bir yerde bizimde sesimiz çıkmalı.
    Hisselerini hiç almadım almamda,marketlerindede bazı ürünleri alırım,oda markalı ve sağlıklı olanlarını,zaten çoğunun abur cubur yan ürünler olarak adı duyulmamış yerlere yaptırıyorlar,şekerleme ve çerezlik ürünleri çoğu mısır şurubu vs gdo'ya yakın ürünler,dış etiketleri mutlaka okunmalı,bir defasında market sorumlusuylan tartışmıştım,bazende yönetim elamanlarıda kontrol amaçlı dolaşıyorlar marketleri,,tipleri kibar gözükse bile beni sarmıyor,ürünlerimizi beğendinizmi dediğinde çoğu kalitesiz yan ürünler diyorum,bende laf peşin.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,883
    Hollanda-Ajantin maçını izliyordum,hollanda 80 dakika uyudu,oyuna BJK oyuncusu girdi durum değişti 2-2 yaptı uzatmaya gitti,sonucu meraklan bekliyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,883
     Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Hollanda-Ajantin maçını izliyordum,hollanda 80 dakika uyudu,oyuna BJK oyuncusu girdi durum değişti 2-2 yaptı uzatmaya gitti,sonucu meraklan bekliyorum.
    Maç penaltılara kaldı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,883
    Penaltılarda maçı Arjantin kazandı.

6. 507 adlı kişi

Bankaların döviz pozisyonu taşıma sınırı (yabancı para net genel pozisyon/özkaynak standart oranının mutlak değeri) %20'den %5'e indirildi.

Güncel oranlar

Kamu -%1
    Yabancı +%8.2
    Yerli özel +%7,4

Son ikisi kabaca $1 milyar satarak sınıra gelecek. 9 Ocak'a kadar.

Biraz da yorumlayalım.

Son 8 yıllık tarihçeden gözükenler:

i. Kamular, KAMUoyu itiraz edene kadar yüksek döviz şortu taşıdılar. Sonra azalttılar.

ii. Özeller, yüksek olmamak kaydıyla sürekli (+) pozisyondalar.

Veri: 2001'de çoğu banka yüklü AÇIK pozisyon yüzünden battı.

Kamu bankalarının hızlı giden kurun hızını birkaç seferlik yavaşlatma çabası beklenen (ama beyhude) bir stil.

Özeller ise enflasyon karşısında erimekten kurtaramadıkları sermayelerinin çok azını buraya yatırmışlarsa bu; tedbirli olmalarından, ve rasyonel gerekçelere dayalı...

Şimdi, sırf özeller %5-8 arası tuttukları artı pozisyonlarını bir daha artıramasınlar ve hatta %5 altında tutsunlar diye BDDK'nın böyle karar alması tam KOMEDİ. Niye? Bu limit, bankaların olası kur ataklarında kayıplarını azaltmaya yönelik KORUYUCU bir olanağı kısıtlıyor da ondan.

90'larda yüksek kamu faizlerini sağmak için yüklü AÇIK pozisyon taşıyan bankalar yok artık. Tam tersine, hissedarını, mudisini koruyan; bu ülkede sadece kurun yükselmesi olduğunu iyi biliyorlar ve ARTI taşıyorlar. Ama biz bunu engelleyelim! Belki kuru 3 hafta daha baskılarız...

Kamu otoriteleri genelde banka sektörünün RİSK almasını kısıtlayan, sermayelerini ve mevduatlarını korumaya yönelik kararlar alır. Kredi vermeleri için zorlayan, 10 yıllık sabit faizli tahvillerle yüksek faiz riski aldıran, kur risklerini yönetmelerine engel kararlar ALMAZLAR.

Bilinmez sularda yolculağa devam.

Alıntı Originally Posted by kubilayhan23 Yazıyı Oku
    Bankalar 6 ayı geçkin bona almazlar artık.

Ve sendikasyon borç alıp içerde TL kredide vermezler.

Şimdi dolar borcu olan bankalar bu arada borçlarını öderler bu düşük kurdan ve imkandan.YTD.

1 sene sonra neler olacak hepimiz bilemiyoruz.

aykırı kararlarla sınıra geldik.

Dolar mevduatlarını TL ye çevirmek olabilirmi bundan sonraki adım.YTD.

O zamanda emisyon patlaması olur sonuç bilinen.
    Herkez mersine biz tersine bakalım sonunda neler olacak.

Başka yerdeki yazım.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
    Morukan lar tarih yazıyor, ronaldpyu bile ağlattılar

Sayfa 1124/1195 İlkİlk ... 1246241024107411141122112311241125112611341174 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •