Originally Posted by
KaaN-
Arkadaşlar döviz olayını çok geniş tutuyorsunuz gibi.
Dövizin baskılandığı konusunda hadi ihracatçıları bir şekilde anlayalım, markalaşamadıkları için yurtdışında rekabet güçleri azalıyor.
İthalatçının ve yerli üreticinin sorunu nedir sizce? Ben ithalatçıyım, ürünü aldığım yer zam yaparsa ben de yaparım, maaş artışlarını kâr marjı üzerinden zaten ürüne yediriyorum.
Yerli üretici de zaten zam yapıyor sattığı ürüne. Enflasyon zaten böyle oluşmuyor mu? Döviz sabit, mazot fiyatı düşüyor ama enflasyon hala artışta. Nasıl oluyor bu?
Tek sorun, yerli üreticinin ithal ürünle rekabetinde olur. Gıda, temizlik ürünü vs gibi hane halkının ana tüketiminde ithal ürün zaten yok.
Ne isteniyor anlamıyorum. Dolar yükselirse, sabit kalsın diyorlardı. Şimdi dolar sabit ama bu defa da yükselsin deniyor...
Bence hükümetin odak noktası hane halkı. İhracatçılar ya da ithal ürünlerin ucuz kalıp yerli üretüciler için rekabeti bozması vs umurlarında değil. Vatandaş dolar almasın, enflasyon yavaşlasın şimdilik yeter diyorlar. Enerji krizi "inşallah" sönümlenince rahata ereceklerini düşünüyorlar.
Yer İmleri