Sayfa 136/902 İlkİlk ... 3686126134135136137138146186236636 ... SonSon
Arama sonucu : 7213 madde; 1,081 - 1,088 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1. Tahtadaki doygunluk beni rahatsız ediyor. Spekin "çok primlendim acelem yok bir aşağı bir yukarı" tavri beni rahatsız ettiği için bir kısmını bugün yukarıdan verip daha iştahlı bir tahtaya geçtim. Kurnaz tahtacilari sevmiyorum bana rasyonel adamalr lazım win win

Şunu da belirtmeden edemem şu an potansiyeli en yüksek şirket Gesandir fakat son zamanlarda tahtada artan doygunluk hissi benim gibi risk iştahı yüksek yatırımcıları uzaklaştırıyor.

Amaç ben ve benim gibilere sattirmaksa başardın tebrikler tahtacı 😀👍

2. Bunlar tahtacinin artik ezberledigimiz hareketleri. Keko hoca bu konuda gesanin 3 tavan 5 tavan borcu var şeklinde not tutuyor. Hissede zaman içinde bunlari ödüyor. Ha biraz geç ödüyor ama saglam müşteri olduğu için idare ediyoruz. Esnafiz sonuçta 🤣

3.  Alıntı Originally Posted by Gueno_33 Yazıyı Oku
    Hocam haklısınız bedelsiz bölünme şirketin dramatik bir şekilde büyüdüğünü gösteriyor. Hatta büyümenin en önce göstergelerinden bu olumlu ancak gerçekten uçuk bir şekilde abartılıyor.

Ben bütün gruba sordum, bu vesileyle de size de sorayım son çeyrek beklenen ciro ve net kar arji düşük değil mi ? Sizin görüşünüz ya da beklentiniz neydi acaba? Keko gelsin ona da soralım ��
    arkadaşlar ben 2022 ikinci çeyrekteki 1,375 milyarlık kapların yansımalarının bu yılın son çeyreğine 2,00-3,00 milyar tl olarak yansıyacağını düşünüyordum...patronun dün açıklamalarında ise 1,00-1,500 milyar olarak yansıyacağı anlaşılıyor...benim beklentilerimden düşük bir miktardır...umuyorum ki patron yanılmış olsun..eğer patronun dediği gibi olursa oradan da net kar marjı %15 dersek (yatırımlardan dolayı geçen yılın %21 net kar marjı yakalanmayabilir ) 200 milyon civarı net kar gelir...yıl sonunda ise toplamda 520 milyon civarı net kar oluşur..

eğer patronun dediği ciro gelirse !! o zaman aldıkları işlerin büyük olanlarının 4-6 ay değil de daha uzun bir sürede bittiği ve bittikten sonra bilançolara yansıdığı anlamı ortaya çıkar...

2022 yılı üçüncü çeyrekte 2,1 milyarlık kap haberlerinin de 2023 yılı ilk çeyreğe ne kadar yansıyacağını şimdiden merak ediyorum...

sonuçta alınan işler zamana yayılarak bilançolara yansıyacak görünüyor...bir yere kayıp olmaz bu işler...zaten hesaplamalarımda fk 10 olarak ele almıştım...gerçekte ise bu sektör için 20-30 aralıklarını almak gerekiyordu...yani hedef fiyatta bir sapma olacağını sanmıyorum...

kaldı ki bilanço beklentilerden sadece biridir tümü değildir...piyasa geleceği fiyatlamak ister...önümüzdeki zaman sürecinde arz gerçekleşecek ,arzdan yüklü bir nakit girişi olacak ve bu nakit ile borçlar kapatılarak net kar marjı artacak...sunjunior üretimi zaten bambaşka dünyalar demek...yılbaşından sonra artık binaların çatılarına ges zorunluluğu olacak...yakın zamanda GES ve RES lisans başvurlarının toplam tutarı 110 milyar dolar oldu...trafo üretimin 4 kat artması ,artık inverter üretilecek olması,almanyadaki yeni işler, alman firması simens ile işbirliği,güney kore şirketi ile işbirliği ...v.b beklentiler çok büyük...

işte bu yüzden de bilanço ikinci planda kalıyor...sektör agresif büyüyor ister istemez sektör şirketleri de agresif büyüyor...piyasa da bu yüzden geleceği satın almak isteyecektir..zaten bu günkü bilançoları satın alınsaydı şu anda smrt ,yeotk, kontr..v.b hisseler belki de şu anki fiyatlarının 1/4 ü kadar ancak primlenebilirdi..

bundan sonra da bu günü satın almak isteyenler ile geleceği satın almak isteyenler arasında tahtada bir karar süreci yaşanabilir...bence piyasa yönünü geleceğe çevirecektir...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4.  Alıntı Originally Posted by hissedar01 Yazıyı Oku
    Bunlar tahtacinin artik ezberledigimiz hareketleri. Keko hoca bu konuda gesanin 3 tavan 5 tavan borcu var şeklinde not tutuyor. Hissede zaman içinde bunlari ödüyor. Ha biraz geç ödüyor ama saglam müşteri olduğu için idare ediyoruz. Esnafiz sonuçta ��
    bu atılan kaplar ileride değerini bulacağını düşünüyorum..son günlerde kapların etkilerini göstermemesinin nedeni infonun baskı kurmasıdır ve bence hala son satılan 3 milyona yakın lotun hazm edilmemiştir...belli bir süre geçtikten sonra hisseler inananların elinde toplandıkça gesan eski günlerine dönecektir..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. tabi hisseye 20-30 aralığında girenler ile bu gün 300 tl den girenlerin riski aynı değildir..yine oluşacak kazanç da aynı olmayacaktır..maliyeti düşük olanlar 15 kat kazandılar..şu anda alacakların 3 kazanabilmesi için gesanın 1000 tl olması gerekiyor...o yüzden de çıkış hızı ilk baştaki hız ile aynı olmaz...

sektör birden bire popüler olunca şirketler çok hızlı bir şekilde beklentiyi aldılar...aynı hızı sektörün her döneminde beklemek yanlış olur...bir tarlayı düşünün o tarladan birden bire bir çevre yolu geçiyor ve çevre tarlalara imar izni çıkıyor...o tarlalar çok kısa sürede 20-30 kat çıkarlar ama daha sonra normale döner ve piyasa ile uyumlu hale gelecek şekilde değerlenir...

bence bu sektör hisseleri 1-2 yıl daha hızlı sayılabilecek bir değerlemeye girebilir ama ardından değerleme hızı normale döner...o yüzden de yeni girenlerin bu hisseden kısa sürede 15-20 katlık çıkışlar beklememesi gerekiyor...tamam uzun vadede çıkışlarına devam edecekler..hatta bir çok sektörden de çok daha hızlı olacaklar ama bu hız ilk baştaki hızlar kadar olmayacaktır...

6.  Alıntı Originally Posted by Rapmatic Yazıyı Oku
    Aynı fikirdeyim, buraya kadar gelmiş ortalama maliyetli bir yatırımcının en azından 2023 sonunu görmesi gerektiğini düşünüyorum.

Beni en çok heyecanlandıran Almanya yatırımı, en nefret ettiğim de ortaklık yapısı.

Ali bey biraz ekranda heyecanlanmış gibi, kar marjınıda geçiştirdi gibi sanki ama emin olarak söylediği şey 2023 yılında talep patlaması olacağı.
    Sektöre göre düşük fk mızın sebebini bu zaten, başka bir açıklaması yok. bizim patronlar diğer patronlardan uyanık davranıyor. piyasa doğal olarak bunu fiyata yansıtıyor.

7. Almanya yatırımı sonrası gelecekte hücre yatırımın gelmesi çok daha olası bir noktaya geldi zira kapasitemiz neredeyse yıl sonuna 3 GW rakamlarına çıkacak. Böyle bir rakamı smrtg bile üretmeden hücre işine girdi.

8. Salağa bak ya salak salak hareket yapıyor.

Sayfa 136/902 İlkİlk ... 3686126134135136137138146186236636 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •