Originally Posted by
Gueno_33
Hocam haklısınız bedelsiz bölünme şirketin dramatik bir şekilde büyüdüğünü gösteriyor. Hatta büyümenin en önce göstergelerinden bu olumlu ancak gerçekten uçuk bir şekilde abartılıyor.
Ben bütün gruba sordum, bu vesileyle de size de sorayım son çeyrek beklenen ciro ve net kar arji düşük değil mi ? Sizin görüşünüz ya da beklentiniz neydi acaba? Keko gelsin ona da soralım
arkadaşlar ben 2022 ikinci çeyrekteki 1,375 milyarlık kapların yansımalarının bu yılın son çeyreğine 2,00-3,00 milyar tl olarak yansıyacağını düşünüyordum...patronun dün açıklamalarında ise 1,00-1,500 milyar olarak yansıyacağı anlaşılıyor...benim beklentilerimden düşük bir miktardır...umuyorum ki patron yanılmış olsun..eğer patronun dediği gibi olursa oradan da net kar marjı %15 dersek (yatırımlardan dolayı geçen yılın %21 net kar marjı yakalanmayabilir ) 200 milyon civarı net kar gelir...yıl sonunda ise toplamda 520 milyon civarı net kar oluşur..
eğer patronun dediği ciro gelirse !! o zaman aldıkları işlerin büyük olanlarının 4-6 ay değil de daha uzun bir sürede bittiği ve bittikten sonra bilançolara yansıdığı anlamı ortaya çıkar...
2022 yılı üçüncü çeyrekte 2,1 milyarlık kap haberlerinin de 2023 yılı ilk çeyreğe ne kadar yansıyacağını şimdiden merak ediyorum...
sonuçta alınan işler zamana yayılarak bilançolara yansıyacak görünüyor...bir yere kayıp olmaz bu işler...zaten hesaplamalarımda fk 10 olarak ele almıştım...gerçekte ise bu sektör için 20-30 aralıklarını almak gerekiyordu...yani hedef fiyatta bir sapma olacağını sanmıyorum...
kaldı ki bilanço beklentilerden sadece biridir tümü değildir...piyasa geleceği fiyatlamak ister...önümüzdeki zaman sürecinde arz gerçekleşecek ,arzdan yüklü bir nakit girişi olacak ve bu nakit ile borçlar kapatılarak net kar marjı artacak...sunjunior üretimi zaten bambaşka dünyalar demek...yılbaşından sonra artık binaların çatılarına ges zorunluluğu olacak...yakın zamanda GES ve RES lisans başvurlarının toplam tutarı 110 milyar dolar oldu...trafo üretimin 4 kat artması ,artık inverter üretilecek olması,almanyadaki yeni işler, alman firması simens ile işbirliği,güney kore şirketi ile işbirliği ...v.b beklentiler çok büyük...
işte bu yüzden de bilanço ikinci planda kalıyor...sektör agresif büyüyor ister istemez sektör şirketleri de agresif büyüyor...piyasa da bu yüzden geleceği satın almak isteyecektir..zaten bu günkü bilançoları satın alınsaydı şu anda smrt ,yeotk, kontr..v.b hisseler belki de şu anki fiyatlarının 1/4 ü kadar ancak primlenebilirdi..
bundan sonra da bu günü satın almak isteyenler ile geleceği satın almak isteyenler arasında tahtada bir karar süreci yaşanabilir...bence piyasa yönünü geleceğe çevirecektir...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri