Artan

15.402,50 10 17:39
12,10 10 17:31
81,95 10 13:55
15,42 9.99 17:37
325,00 9.98 17:39
Artan Hisseler

Azalan

106,20 -10 17:39
14,60 -9.99 17:39
35,60 -9.96 17:39
257,75 -9.96 17:39
14,49 -9.94 17:38
Azalan Hisseler

Ýþlem

8.495.907.959,25 17:39
6.889.585.778,04 17:39
6.299.327.775,11 17:39
6.018.256.520,40 17:39
5.892.613.963,80 17:39
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5534 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. 14 TL maliyetli #arena larý tutmaya devam ediyorum. 16,50 TL ort. ile tahtadan çýkan YF bugün 20,25 ort. ile mal alýyor. Dün panikleyen Tera elindeki tüm lotu tahtaya vurup kaçarken Teb bu fýrsatý lehe çevirip hemen sitinin takasýna malý yollamýþ. Ýlginç iþler var tahtada.
    Bugün twitter da bir arkadaþýmýz böyle bir yorum yapmýþ Emirhan hocam arkadaþ ne demek istiyor kýsacasý pek anlamýþ deðilm.

2.  Alýntý Originally Posted by Hasan4325 Yazýyý Oku
    14 TL maliyetli #arena larý tutmaya devam ediyorum. 16,50 TL ort. ile tahtadan çýkan YF bugün 20,25 ort. ile mal alýyor. Dün panikleyen Tera elindeki tüm lotu tahtaya vurup kaçarken Teb bu fýrsatý lehe çevirip hemen sitinin takasýna malý yollamýþ. Ýlginç iþler var tahtada.
    Bugün twitter da bir arkadaþýmýz böyle bir yorum yapmýþ Emirhan hocam arkadaþ ne demek istiyor kýsacasý pek anlamýþ deðilm.

Hocam her platformda yazý yazan adamý çok ciddiye almayýn. Kimisi ezbere konuþuyor kimisi ise hiç bilmeden konuþuyor.

Þimdi bu arkadaþ 3 satýr yazýda 3 tane hata yapmýþ. Çünkü ezbere konuþmuþ. Tahtayý ve tarihçesini bilmeden konuþmuþ.

16,5 ile tahtadan çýkan Yatýrým Finans bugün 20,25 ile mal topluyor demiþ. YF bu tahtada hiçbir zaman dominant bir aracý kurum olmadý. Zaten takasta çok da malý yok. Neden ezbere konuþuyor bu arkadaþ. Çünkü YF bilanço öncesi 300-400 bin lot almýþtý. Bilanço sonrasý hepsini sattý ve dün 40 bin lot aldý. Þimdi 40 bin lot mal aldý diye bu adam için tekrar mal topluyor denebilr mi ?

Bir de aracý kurumlara bir þahsiyet yüklemeyin. Ayný aracý kurumdan iþlem yapan binlerce insan var. Belki o zaman alan satan baþka idi dün alan baþka. Kaldý ki dediðim gibi adam 40 bin lot mal adý diye tekrar topluyor denmez.

Dün panikleyen TERA mal sattý diyor. Teranýn takasýna baksa hiç malýnýn olmadýðýný görür. Evet 2 gün önce tera sattý ama bugün takasta belli oldu asýl mal sahibi yatýrým fonlarý. Zaten satýþ biçiminden yatýrým fonu olduðu belli idi. Teranýn malý yoktu ki Tera panikle mal sattý diyor.

TEB citiye mal yollamýþ diyor. Bu tam facia. Nereden görmüþ TEB'in citiye mal yolladýðýný. TEB 25 gündür 1,3 milyon lot mal aldý. Her gün alýyor. Bir virmanlama da olmadý.

3 satýr yazýda verdiði bilgilerin hepsi ezbere ve yanlýþ olan adamýn yazýsý ile iþ yapmayýn çok da üstünde durmayýn hocam.

Üstad denen çok adamýn bazý hisseler için ezbere konuþtuðunu biliyoruz.

Hisse de son 30-40 günde olan tek þey Citi ve TEB'in yaklaþýk 2,5 milyon lot mal almasý. Bunun karþýlýðýnda satanlar çok karýþýk ve muhtemelen KY sattý.

Son 3 haftadýr 20 liranýn üstünde kapatýyoruz. Bu iyi bir durum. Buralar son 18 ayýn zirvesi. Ancak haftaya sert ve hacimli bir yükseliþ olmazsa 1 USD seviyesine kadar geri çekilme olabilir. Özellikle bu hafta çok hacimsiz kaldýk ve düþtük. Bunu 1 hafta daha tekrarlarsak iyi olmaz. O yüzden haftaya mutlaka hacimli yükseliþ lazým.

Ýndes gayet iyi gidiyor. Bu sektördeki þirketler neden birbirinden etkilenmez anlamýþ deðilim. Biri hanyaya biri konyaya gidebiliyor ayný gün içinde. Bugün Ýndes , despec , dgate , penta , teknosa hepsi iyi performans gösterdi ve %3-5 arasý yükseldi biz bir ara %3 aþaðýda idik.

Aslýnda sene sonlarý bizim sektörün alýþ aðýrlýklý olmasý lazým çünkü en çok satýþ yapýlan çeyrekteyiz.

Bakalým haftaya daha hareketli ve hacimli olmamýz lazým. Fiyatýn da 22 üstüne çýkmasý halinde 28 liralarýn da yakýn zamanda görülmesi lazým. Bu arada bir haber olsa bunun olmasý kolaylaþýr.

3.  Alýntý Originally Posted by Emirhan06 Yazýyý Oku
    Hocam her platformda yazý yazan adamý çok ciddiye almayýn. Kimisi ezbere konuþuyor kimisi ise hiç bilmeden konuþuyor.

Þimdi bu arkadaþ 3 satýr yazýda 3 tane hata yapmýþ. Çünkü ezbere konuþmuþ. Tahtayý ve tarihçesini bilmeden konuþmuþ.

16,5 ile tahtadan çýkan Yatýrým Finans bugün 20,25 ile mal topluyor demiþ. YF bu tahtada hiçbir zaman dominant bir aracý kurum olmadý. Zaten takasta çok da malý yok. Neden ezbere konuþuyor bu arkadaþ. Çünkü YF bilanço öncesi 300-400 bin lot almýþtý. Bilanço sonrasý hepsini sattý ve dün 40 bin lot aldý. Þimdi 40 bin lot mal aldý diye bu adam için tekrar mal topluyor denebilr mi ?

Bir de aracý kurumlara bir þahsiyet yüklemeyin. Ayný aracý kurumdan iþlem yapan binlerce insan var. Belki o zaman alan satan baþka idi dün alan baþka. Kaldý ki dediðim gibi adam 40 bin lot mal adý diye tekrar topluyor denmez.

Dün panikleyen TERA mal sattý diyor. Teranýn takasýna baksa hiç malýnýn olmadýðýný görür. Evet 2 gün önce tera sattý ama bugün takasta belli oldu asýl mal sahibi yatýrým fonlarý. Zaten satýþ biçiminden yatýrým fonu olduðu belli idi. Teranýn malý yoktu ki Tera panikle mal sattý diyor.

TEB citiye mal yollamýþ diyor. Bu tam facia. Nereden görmüþ TEB'in citiye mal yolladýðýný. TEB 25 gündür 1,3 milyon lot mal aldý. Her gün alýyor. Bir virmanlama da olmadý.

3 satýr yazýda verdiði bilgilerin hepsi ezbere ve yanlýþ olan adamýn yazýsý ile iþ yapmayýn çok da üstünde durmayýn hocam.

Üstad denen çok adamýn bazý hisseler için ezbere konuþtuðunu biliyoruz.

Hisse de son 30-40 günde olan tek þey Citi ve TEB'in yaklaþýk 2,5 milyon lot mal almasý. Bunun karþýlýðýnda satanlar çok karýþýk ve muhtemelen KY sattý.

Son 3 haftadýr 20 liranýn üstünde kapatýyoruz. Bu iyi bir durum. Buralar son 18 ayýn zirvesi. Ancak haftaya sert ve hacimli bir yükseliþ olmazsa 1 USD seviyesine kadar geri çekilme olabilir. Özellikle bu hafta çok hacimsiz kaldýk ve düþtük. Bunu 1 hafta daha tekrarlarsak iyi olmaz. O yüzden haftaya mutlaka hacimli yükseliþ lazým.

Ýndes gayet iyi gidiyor. Bu sektördeki þirketler neden birbirinden etkilenmez anlamýþ deðilim. Biri hanyaya biri konyaya gidebiliyor ayný gün içinde. Bugün Ýndes , despec , dgate , penta , teknosa hepsi iyi performans gösterdi ve %3-5 arasý yükseldi biz bir ara %3 aþaðýda idik.

Aslýnda sene sonlarý bizim sektörün alýþ aðýrlýklý olmasý lazým çünkü en çok satýþ yapýlan çeyrekteyiz.

Bakalým haftaya daha hareketli ve hacimli olmamýz lazým. Fiyatýn da 22 üstüne çýkmasý halinde 28 liralarýn da yakýn zamanda görülmesi lazým. Bu arada bir haber olsa bunun olmasý kolaylaþýr.
    Emirhan bey sanki tahtada at koþturanlarý bulmuþ gibi.Öyle damarýna basýlmýþ hissetmiþ ki karþýdaki zat saydýrmýþta saydýrmýþ emirhan06.ayýp etmiþ
    Mübarek gün paylaþýp günaha girmek istemiyorum ama emirhan06 kraldýr.

4.  Alýntý Originally Posted by canbaba06 Yazýyý Oku
    Emirhan bey sanki tahtada at koþturanlarý bulmuþ gibi.Öyle damarýna basýlmýþ hissetmiþ ki karþýdaki zat saydýrmýþta saydýrmýþ emirhan06.ayýp etmiþ
    Mübarek gün paylaþýp günaha girmek istemiyorum ama emirhan06 kraldýr.
    https://twitter.com/erhantanta/statu...ATLpMfnZJeZDJg
    https://twitter.com/erhantanta/statu...ATLpMfnZJeZDJg

5. Canbaba kardeþ twitter hesabým yok. Çok da takip etmiyorum twitterý. Aslýnda artýk buraya da eskisi gibi fazla yazmýyorum. Sadece birisi birþey sorarsa cevap yazýyorum yada paylaþmak istediðim bir haber yada bilgi varsa onu yazýyorum sadece.

Erhan kardeþimizi tanýmýyorum. O da beni tanýmaz. Hasan4325 rumuzlu bir arkadaþ paylaþan ismi de vermeden böyle bir paylaþým var ben anlamadým bir yorumlar mýsýnýz hocam diye bana bir soru sormuþ.

Benim verdiðim cevap tamamen kimin paylaþtýðýný bilmeden 2-3 satýrlýk bir metin üzerine verilen bir cevaptýr. Anlaþýlan Erhan tanta arkadaþýmýzý kýrmýþýz istemeden de olsa. Eðer yazýmdan dolayý ( sanýrým üsluba takýlmýþ ) kendisini kýrdýysam üzdüysem özür de dilemesini bilirim ama benim yaptýðým sadece paylaþýlan bilgiyi düzeltmek idi. Hakaret yada daþga geçme amacým yoktu böyle bir hakkým da yok haddim de deðil. Zaten beni burada tanýyan çok insan var kimseye bir saygýsýzlýk etmem direk bir saldýrý yoksa.

Erhan kardeþimiz ile neden dalga geçeyim dedim ya zaten tanýmýyorum , insan tanýmadýðý bir kiþiye neden laf söylesin. Önüme 2-3 satýlýk bir yazý geldi yorum yapmam istendi ben de yazýdaki hatalarý söyledim.

Þimdi Erhan kardeþ de anladýðým kadarýyla kendisi ile dalga geçtiðimi zannedip , etki-tepki meselesi , o da bana saydýrmýþ biraz , dünkü bebek demiþ , takas okuyamayan adamdan hoca olmaz demiþ vesaire. Caný saðolsun ama burada 1-2 kelam edeyim.

Dedim ya kendisini tanýmýyorum diye. Þimdi tweetlerini paylaþtýðýn için oradan gördüm. Profiline baktým , çeyrek asýrlýk borsacý demiþ. Tebrik ederim ben de 35 senedir hasbel kader borsanýn içindeyim yani dünkü çocuk deðilim. Bunlarý kendi görürse peþin peþin söylemek istiyorum bunlarý kavga için yazmýyorum sadece ithamda bulunmuþ dünkü çocuk diye , olmadýðýmý kanýtlamak için yazdým. Beni zaten buradaki çoðu insan tanýr ben burada 20-25 yaþýndaki gençlere bile hocam diye hitap ederim. Günlük hayatýmda da bu tabiri kullanýrým. Aklýn yaþta deðil baþta olduðuna inananlardaným.

Profilinde Beþiktaþlý olduðunu gördüm bak burada ortak bir noktamýz çýktý mesela ben de Beþiktaþlýyým övünmek gibi olmasýn :)

Þimdi takas okumak konusunda bir sýkýntým yok ama takas konusunda burada birçok defa dile getirdim. Arkadaþlar takas iþinde çok pislik döner , çok bizans oyunu döner , buna fazla takýlmayýn dedim. Takasý , tahtacý nasýl göstermek isterse biz ancak o kadarýný görebiliriz derim hep. Hasan kardeþe verdiðim cevap da bu yönde idi takasa fazla takýlmayýn dedim.

Tahatcý ne yapmak isterse takasta bunun tersini gösterebilir dedim. Mesela bir hisseyi yabamcý satarsa , yatýrým fonu satarsa , KY ne düþünür , bunlar sattýðýna göre bu hisse düþecek galiba bunlar boþuna satmaz diye düþünür deðil mi ? Halbuki yabancý ve yatýrým fonlarý sattýktan sonra çok hisse yükselmiþtir. Tahtacý KY satsýn diye yabancý ve fonlar satýyor gibi göstermiþ olabilir. Bu adamlar cin , 15-20 aracý kurumdan iþlem yapýyorlar. Buna yatýrým fonlarý ve yabancý kurumlar da dahil.

Þimd Erhan kardeþimizin bahsettiði ve benim dalga geçtiðimi zannettiiði bilgilerden sadece 1 tanesini tekrar yazayým ve Erhan kardeþimize tekrar bakmasýný rica edeyim çünkü verdiði bilgi yanlýþtý ben onu düzelttim.

Demiþ ki TEB malalrý Citi'ye yollamýþ. Ben de dedim ki bunu nereden görmüþ. TEB citiye mal falan yollamadý dedim. Yazdýðý yazdýaki en bariz hata bu idi . Rica ediyorum tekrara baksýn duurmun dediði gibi olmadýðýný görecek.

TEB takasta 2 aracý kurumla temsil ediliyor. Biri Türk ekonomi bankasý diye geçer ki þu anda takasta 1 numara çünkü redinghtonýn HSBC Bank TAKASINDA DURAN 16,4 milyon lotu da buraya geçti 1 ay önce , bir de TEB yatýrým var.

TEB son 40 günde 1,6 milyon lot mal aldý. Ve bu malýn tamamýna yakýný da takasta 1 numarada bulunan Türk ekonomi bankasý takasýnda duruyor hala. Orada Redinghtonýn 16,4 milyon lotunun yanýnda 1,6 milyon lat daha mal var. Toplam 18 milyon lot var Türk ekonomi bankasý takasýnda.

Yani son 40 günde TEB'in aldýðý mal yine TEB takasýnda. Ama TEB'in mallarý sakladýðý 2 ayrý aracý kurum var. Biri TEB yatýrým diðeri Türk ekonomi bankasý ama ikisi de alýmlarý TEB üzerinde yapýyorlar çünkü ayný kurum bunlar.

Bu þekilde baþka kurumlar da var. Mesela Ýþ bankasýnýn da takasý var Ýþ yatýrýmýn da , HSBC bankasýnýn takasý var HSBC yatýrýmýnda.

Yani benim dediðim bu idi. Ortada bir yanlýþ bilgi vardý bunu düzeltmek istedim sadece. Kimseyi hedef almadým yada dalga geçmedim. Dalga geçmek gibi bir huyum yoktur. Ama yine de üslup yüzünden Erhan kardeþimizi kýrýd isem özür dilerm.

Bir de Canbaba kardeþ bir dost tavsiyesi de sana. Bu paylaþýmý mutlaka iyi niyetle yapmýþsýndýr abi bak senin için böyle diyorlar sen görmediysen ben göstereyim sana diye yapmýþsýndýr ama bence hiç yapmazsan daha da iyi olabilir. Çünkü bu tür hareketler fitneye kavgaya sebep olabilir. Bence hiç vesile olmamak lazým. Bunu da bir dost tavsiyesi olarak kabul et lütfen.

Kalýn saðlýcakla

6. Bir de Canbaba kardeþ bir dost tavsiyesi de sana. Bu paylaþýmý mutlaka iyi niyetle yapmýþsýndýr abi bak senin için böyle diyorlar sen görmediysen ben göstereyim sana diye yapmýþsýndýr ama bence hiç yapmazsan daha da iyi olabilir. Çünkü bu tür hareketler fitneye kavgaya sebep olabilir. Bence hiç vesile olmamak lazým. Bunu da bir dost tavsiyesi olarak kabul et lütfen.

Kalýn saðlýcakla[/QUOTE]

Boþa kral demiyoruz Baþým üstüne abi inan bir art niyetim yoktu 3-5 kuruþ kazanacaðýz diye insanlarýn arasýna nifak sokmam hakkýný halal et.ama kendim içinde bir eleþtiri yapayým eðer þu yazýný yazmasaydýn twitterdeki Erhan kardeþimiz içinde olumsuz birkaç þey yazacaktým.anladýðým ve forumdaki arkadaþlardan öðrendiðim kadarý ile o da deðerli ve dürüst bir arkadaþýmýz.o da forumdaysa ya da burada tanýyan varsa o da hakkýný helal etsin.üç günlük dünya için 3-5 kuruþ kazanacaðýz diye fýrýldak olmaya gerek yok.

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •