Sayfa 560/747 İlkİlk ... 60460510550558559560561562570610660 ... SonSon
Arama sonucu : 5974 madde; 4,473 - 4,480 arası.

Konu: MNDRS - Menderes Tekstil

1. Niye bir şirket hissesini alırken ya da yatırım yaparken fşnansallardan önce patronuna bakın diye
    boşuna söylenmiyormuş. Bunu yaşayarak görüyoruz maalesef. Adam küçük yatırımcıları tesmen yatırımcı
    değil sanki yolunacak kaz gibi görüyor.
    Banka kredi faizleri bu kadar ucuzken, tahville borçlanma imkanı varken, finansalları bu kadar
    düzelmiş bir şirketi bu fiyatlardan borsada satmak, akılla, izanla, iyi niyetle açıklanamaz.
    Niyet herhalde başka.

Arkadaşın gönderdiği şikayet metnş çok iyi olup, spk ya göndereceğim. Böyle rezillik olmaz.

Buradan alınacak ders, imtiyazlı hisselerden uzak durmak ve patronları çok iyi
    incelemek. Bu zamana kadar buna dikkat etmiştim ama burada yanıldım maalesef.
    Yine de pozisyonumu koruyacağım. Ya herro ya merro.
    Ama bir daha alım yapmam.

2. Başvuruyu yaptım. E devletten kolayca yapılabiliyor. Bilginize.

3. Yakın zamanda yapılan hisse satışının uygulama biçimi piyasa bozucu ve açıklamaya muhtaç bir şekilde yapıldı bence de, dünkü kurul kaydı açıklaması da manidar ve irdelemeye açık...

Ama yinede bu satışa SPK izin vermesin vb. Demek hisseyi daha uzun süre baskı altına alabilir, demoklasin kılıcı gibi hissenin üzerine yapışıp ilginin azalmasına sebep olabilir, bu nedenle eğer satilacaksa açık seffaf bir şekilde piyasa koşullarında satılması hissenin önünü açılmasına etki eder diye düşünüyorum...

CPH2009 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Aslında hükümet %50 nin üzerinde halka açık borsa şirketlerinde hiç bir imtiyaza -ne temettü,ne de yönetim-izin vermemeli...borsadan hisselerin %51 in toplayan şirketin yeni sahibi olmalı.

5. Rıza'nın şöyle bir plan kurguladığını düşünüyorum: 1-Önce iyi bir bilanço ile işlerin düzeldiği izlenimini yarat(yapıldı),2-sonra sosyal medyada,borsa sitelerinde paralı silahşörlere hisseyi övdürt( çok yapıldı) ,3-yükselen hisse fiyatından satış yap finansman sağla (yapıldı),4-yeni satışla hem şirketteki sahiplik oranını düşür hem finansman sağla(sıradaki),5-kötü bir bilanço açıkla böylece satışlarla düşen hisse fiyatını biraz daha düşür,6- yüksek oranlı bir bedelli açıklayıp hisse fiyatını iyice dibe çek,7- elde ettiğin finansman ile hisse fiyatı yerlerde süründüğü için KY'nın doğal olarak ilgi göstermeyeceği bedelli hisseleri hepsini al,8- böylece %25 e düşmüş olan şirket sahipliğini operasyon öncesi %51 den operasyon sonrası %80 e çıkar...

6.  Alıntı Originally Posted by nicom41 Yazıyı Oku
    Yakın zamanda yapılan hisse satışının uygulama biçimi piyasa bozucu ve açıklamaya muhtaç bir şekilde yapıldı bence de, dünkü kurul kaydı açıklaması da manidar ve irdelemeye açık...

Ama yinede bu satışa SPK izin vermesin vb. Demek hisseyi daha uzun süre baskı altına alabilir, demoklasin kılıcı gibi hissenin üzerine yapışıp ilginin azalmasına sebep olabilir, bu nedenle eğer satilacaksa açık seffaf bir şekilde piyasa koşullarında satılması hissenin önünü açılmasına etki eder diye düşünüyorum...

CPH2009 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bu kadar büyük bir işlemi neden Bist pazarında satar bir sahip. Bilmiyor mu malı ucuza gidecek. Hissenin içine edecek
    Bu kadarlık satışı yapmak zaten çok uzun süre alır. Hele yenen dayağın daha acısı geçmeden.
    Zaten fiyat uzun süre baskılanacak merak etme. İnsan bile bile dayak yer mi?
    Diğer şirketler gibi nedrn toptan satmıyor da ( yerli, yabanvı neyse) piyasayı öldürüyor bu patron. Bunun izahı lazım önce.
    O zaman Spk niye var? Küçük yatırımcıyı korumadıktan sonra.?

7.  Alıntı Originally Posted by ikucukerdogan06 Yazıyı Oku
    Bu kadar büyük bir işlemi neden Bist pazarında satar bir sahip. Bilmiyor mu malı ucuza gidecek. Hissenin içine edecek
    Bu kadarlık satışı yapmak zaten çok uzun süre alır. Hele yenen dayağın daha acısı geçmeden.
    Zaten fiyat uzun süre baskılanacak merak etme. İnsan bile bile dayak yer mi?
    Diğer şirketler gibi nedrn toptan satmıyor da ( yerli, yabanvı neyse) piyasayı öldürüyor bu patron. Bunun izahı lazım önce.
    O zaman Spk niye var? Küçük yatırımcıyı korumadıktan sonra.?
    yukarıda hedef büyük demek ki..

8.  Alıntı Originally Posted by efe78 Yazıyı Oku
    Rıza'nın şöyle bir plan kurguladığını düşünüyorum: 1-Önce iyi bir bilanço ile işlerin düzeldiği izlenimini yarat(yapıldı),2-sonra sosyal medyada,borsa sitelerinde paralı silahşörlere hisseyi övdürt( çok yapıldı) ,3-yükselen hisse fiyatından satış yap finansman sağla (yapıldı),4-yeni satışla hem şirketteki sahiplik oranını düşür hem finansman sağla(sıradaki),5-kötü bir bilanço açıkla böylece satışlarla düşen hisse fiyatını biraz daha düşür,6- yüksek oranlı bir bedelli açıklayıp hisse fiyatını iyice dibe çek,7- elde ettiğin finansman ile hisse fiyatı yerlerde süründüğü için KY'nın doğal olarak ilgi göstermeyeceği bedelli hisseleri hepsini al,8- böylece %25 e düşmüş olan şirket sahipliğini operasyon öncesi %51 den operasyon sonrası %80 e çıkar...
    Bu hikayenin sonunda bedelli sermaye artırımı olacağı çok net gibi.

Çünkü satıştan elde edilen gelir sirkete ilk etapta sermaye avansi olarak verilebilir. Bu da ileride sermaye artışı yapilacaginin net bir isaretidir.

Sermaye artiriminin ne kadar olabileceğine gelirsek, elde edilen nakit ve Akca holdingin kalan pay oranina göre bir tahminde bulunursak %400-500 e kadar olabilir. Tabi ki primli sermaye artışı veya tahsisili sermaye artışı ihtimali de her zaman var.

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 560/747 İlkİlk ... 60460510550558559560561562570610660 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •