Sayfa 186/902 İlkİlk ... 86136176184185186187188196236286686 ... SonSon
Arama sonucu : 7213 madde; 1,481 - 1,488 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1. sadece konjoktürün değişmesi ile enerji ve özelikle de yenilenebilir enerjiye olan talebin artması ile bir şirket ne kadar da değişebildiğine şahit olduk...gesan tam 15 kat çıktı...alfas yine tam 5 kat çıktı...geçmişte gesan bu günkü konjöktürde arz olsaydı 17 tl den değil en az 50 tl den arz olurdu diyordum...bunu söylediğimde bir çok kişi abarttığımı ve bunu bir yerimden uydurduğumu sanıyordu...oysa şu anda bunda hiç kimsenin şüphesinin kalmadığını tahmin ediyorum...alfas bunu bize net gösterdi..europower de bunu bize gösterecek...

gesan ilk arz olduğunda girişim elektriğin değeri 1,400 milyar , europowerin değeri ise 550 milyon tl olarak belirlenerek arz olmuş idi...kabaca girişim ,europowerin üç katı değerinde idi..

europower arz olduğunda yeni yatırımları ve kontjöktürün de değişmesi ile çok ciddi bir değerden arz olacağı çok belli oluyor..o zaman da gesanın şu anki fiyatlarının aslında iskontolu olduğu anlaşılacaktır...o yüzden de europower arz olurken ve tavan tavan giderken gesanın da olumlu etkilenmesini bekliyorum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. Sn.Keko.Geçmiş olsun.Allah acil şifa versin inşallah..

3.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    şifa dileyen tüm arkadaşlara teşekürler...gesanımızı da bekleriz sorun değil..bize bu kadar güzel günler yaşatmış bir hisseyi bekleyerek vefa borcumuzu verebiliriz...kendi açımdan ben böyle düşünüyorum...
    Geçmiş olsun dostum, acil şifalar diliyorum

Alıntı Originally Posted by KDZ.EREĞLİ Yazıyı Oku
    Muzaffer bey, bereketli kazançlar dilerim.
    Eyvallah Üstad. Beraberce inşallah.

Alıntı Originally Posted by Ömür Yazıyı Oku
    Valla şimdi bana az önce esiyordun,gürlüyordun diyenler olacak ama daha önce alınmış bir iş ilişkisini sanki yeni iş ilişkisiymiş gibi algılanacağını bile bile paylaşmak da... Ne diyeyim şimdi? İhale içeriğine bakınca "daha önce.." falan filan geçiyor ama (gıcık olacağınızı biliyorum ama) bu RES meselemde olduğu gibi "kendini parlatayım" diye bana göre "çok anlamsiz bir biçimde" güven sorunu yaratıyor.
    Değişen bir metodoloji yok Ömür hocam. Halka arzdan beri eğer ihalede en iyi teklifi verdiyse önce onu açıklıyor sonra da işveren yetkilendirdiğinde tekrar açıklıyor. Yanlış birey yapmıyor yani. Burada art niyet yoktur. Benim xls dosyamda sözleşme ve ihale birinciliği olarak ayrı ayrı tutuyorum. Sözleşme imzalanınca ihale birinciliği satırını siliyorum ve sözleşme satırı olarak ekliyorum. Sadece Gesan'ın 1 Ocak itibbariyle KAP'a bildirdiği sözleşme backlogu aşağıda;

177.779.820 USD + 91.473.691 € + 244.356.637 TL

Tahminen bunların %35'i teslim edilmiştir. Bu rakamlarda Europower'ın aldığı işler yok.

Alıntı Originally Posted by ikasemre Yazıyı Oku
    Eyvallah üstadım bu kurumların destek verdiği projeleri alacak firmalarda belli şartlar mı arıyorlar? nedir ince eleyip sık dokudukları?
    Aynen öyle Üstad. Birçok uluslararası akredite kuruluş tarafından denetleniyor ve sertifkalandırılıyorlar. Bu denetimler de bir sefere mahsus değil periyodik yapılıyor. Herhangi bir yandaş ve liyakatsiz bir firma ağzıyla kuş tutsa bu tür bir işi alamaz. Ancak, liyakatli ve işini iyi yapan bir firma ise en yakın rakibinden %10 pahalı olsa bile tercih edilir. EBRD, uygun maliyetle finansman sağlayan, sosyal sorumluluk amacı güden projeleri finanse eder. Örneğin; şehir içi belediye taşımacılığı için 100 adet otobüs alacaksa bir belediye buna EBRD finansör olur. Belediye de düşük finansman maliyet ile bu borcu üstlenip otobüslerin halkın hizmetine sunar. Hele otobüsler elektrikli olacaksa faiz daha da düşer.

Alıntı Originally Posted by Ömür Yazıyı Oku
    Ayrica bist30 hisselerinin %90'ını da teminat olarak gösterebiliyormuşsun. Yine de inanilmaz bir talep olursa %1 bile zor verir diye düşünenler var. Zaten oransal olduğu için kelle sayısının bir önemi kalmıyor.
    Ömür kardeşim, BIST 30 temiantı kesinleşti mi? Benim için değerli bir bilgi.

Not: 40 yaşında olduğunu okudum, bu sebeple ifademi bağışla, ben de 48 yaşındayım.

8.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Değişen bir metodoloji yok Ömür hocam. Halka arzdan beri eğer ihalede en iyi teklifi verdiyse önce onu açıklıyor sonra da işveren yetkilendirdiğinde tekrar açıklıyor. Yanlış birey yapmıyor yani. Burada art niyet yoktur. Benim xls dosyamda sözleşme ve ihale birinciliği olarak ayrı ayrı tutuyorum. Sözleşme imzalanınca ihale birinciliği satırını siliyorum ve sözleşme satırı olarak ekliyorum. Sadece Gesan'ın 1 Ocak itibbariyle KAP'a bildirdiği sözleşme backlogu aşağıda;

177.779.820 USD + 91.473.691 € + 244.356.637 TL

Tahminen bunların %35'i teslim edilmiştir. Bu rakamlarda Europower'ın aldığı işler yok.
    Muzaffer bey merhabalar, gesan ve europower'in %55 i total backlogun ilk çeyreğe yansıyacak kısmı tahmini ne kadar olur?

Sayfa 186/902 İlkİlk ... 86136176184185186187188196236286686 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •