Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
yazmayayım diyorum ama satışların çoğu fason olan firmanın stoğumu olur adamın kendi markası yok gibi bişey fason üretim yapıyor fason yani anlaşma ile stok alıyor kafasına göre stok planlaması yapmıyor
işler düşerse parayıda alır ikea iptal ederse stoğa çektiği malın parasını alır o stoğu keyif için tutmuyor fason üretim için alınan sipariş karşılığı stok var öyle kafan bozuldu satış daraldı vs iptal edemezsin parkta saklambaç oynamıyoruz
yatırım yaptığınız şirketi önce tanıyın biraz

Grup’un satış faaliyetleri yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda yaşanan dalgalanmalara ve rekabet koşullarına
bağlı olarak belirlenmektedir. Risklerin dağıtılması açısından belli bir sektör, ülke, şahıs ve şirket üzerinde
yoğunlaşılmamaya özen gösterilmektedir. Tekstil sektörü faaliyetlerinden elde edilen hasılat içinde en
büyük alıcının payı 30 Eylül 2022 tarihi itibarıyla toplam %40.67’dir. (30 Eylül 2021: %31.46). Söz konusu
müşteri uluslararası büyük bir tedarikçi olup ticari ilişki uzun yıllardır sürdürülmektedir

şair diyorki sırf ikea satışları cironun %41 olmuş tek firma ne stoğu ?
İptal olursa parayı da mı alır? Güzelmiş o zaman hem parayı alacak hem mal depoda kalacak Yani diyorsun ki şirketin söylediğinin aksine satışlarında ihracatında bir düşme yok üretiminde de bir azalma yok, yatırımcı ilişkileri siparişlerin sene başında alındığını söylemişti önümüzdeki yılın ilk yarısı için siparişlerin azalacağını tahmin ediyorlarsa ki edindiğim izlenim bu yöndeydi konuşmada, üretim azaltmasından doğal bir şey olamaz