Originally Posted by
Zdx&Lunar Soul
Ben size yine katılmıyorum. Zaten iliği sömürülmüş madur edilmiş yatırımcıdan az oranda da olsa bir bedelli talep etmek el insaf.
Devlet o zamanda yazmıştım gereğini yapmalı ve bu garabeti artık ortadan kaldırmalı. Bir zahmet bu kadar zaman sabreden yatırımcısını da ödüllendirerek....
Olması gereken ve geç kalınmış yapılması gereken bence bu.
Halka açıklık oranı (%12.3) düşük olduğu için bedelliye gidilmesinde pek de bir mahsur yok. Eh, 2 tane ful tahsisliden sonra %12.3 olan halka açık olan kısım da bir zahmet elini taşın altına koyuversin. TVF önce 7 milyar TL sonra da 14 milyar tl olmak üzere toplam 21 milyar TL enjekte etti son 2 tahsisli ile. Şimdi de 20 milyar TL koyacak, böylece TVF 41 milyar TL koymuş oluyor. Eğer bedelli olursa halka açık olan kısım sadece 3 milyar TL koymuş olacak. Böylece enjekte edilecek 44 milyar TL nin 41 milyarını devlet, sadece 3 milyarını ise halka açık olan kısım koymuş oluyor. Sizce makul değil mi?
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri