Şöyle bir günün hengamesi ve sıcaklığı geçince mevzuya daha serinkanlı bakabiliyoruz.
Ben de şimdi bakınca sorun gerçekten sadece Gesan'a özgü değil gibi. Smartg,Kontr,Yeo,Hktm,Kmpur(hatta yenilerden Alfas)...
Sasa,Hekts'ı falan geçtim.
Piyasa, bu yeni olup da ciddi sıçrama yapmış her hisseye rasyosuna,hikayesine,KAP'ına mapına bakmadan "bir" muamele çekiyor.
Sanki diyor ki:
"Şimdi sizin zamanınız değil,uslu durun!"
Galiba şimdi asıl soru şu olmalı:
"Peki hiç mi zamanı gelmeyecek bu hisselerin tekrar?"
Benim cevabım, "Kesinlikle gelecek." şeklinde.
Ama şu soru da benim aklımı kemiriyor:
"İyi de ne zaman? "O zaman gelene kadar hissede gömülmek yerine sermayemi farklı hisselerde değerlendirip 'trendi' yakalamaya mı çalışsam yoksa beklemek bana daha mı yararlı?"
Cevabı "beklemek" olan arkadaşlara soruyorum: Misal iki ay beklemek yerine o iki ayda sözgelimi Thyao,Tuprs,Sahol,Aksen... gibi "baba" hisselerde takılıp "vakit" gelince hisseye tekrar dahil olmak daha iyi olmaz mı?
Lütfen bu soruya cevap vermek isteyen arkadaşlar "açık ve dürüst" olun.
Yanlış anlamayin ama "biz zamaninda çok emek verdik bilmem ne.." diye ajitasyonlara gerek yok. Ne yaptiysan yaomişsındır ve o günün koşullarina göre hareket edip belli ki başarılı olmuşsun
Ama şimdi koşullar ve piyasa değişti. Bu durumda "sorularımı da gözardı etmeden" vereceğiniz cevaplara minnettarım.
Saygılar,
Yer İmleri