Sayfa 241/892 İlkİlk ... 141191231239240241242243251291341741 ... SonSon
Arama sonucu : 7135 madde; 1,921 - 1,928 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1. Şöyle bir günün hengamesi ve sıcaklığı geçince mevzuya daha serinkanlı bakabiliyoruz.

Ben de şimdi bakınca sorun gerçekten sadece Gesan'a özgü değil gibi. Smartg,Kontr,Yeo,Hktm,Kmpur(hatta yenilerden Alfas)...

Sasa,Hekts'ı falan geçtim.

Piyasa, bu yeni olup da ciddi sıçrama yapmış her hisseye rasyosuna,hikayesine,KAP'ına mapına bakmadan "bir" muamele çekiyor.

Sanki diyor ki:
    "Şimdi sizin zamanınız değil,uslu durun!"

Galiba şimdi asıl soru şu olmalı:
    "Peki hiç mi zamanı gelmeyecek bu hisselerin tekrar?"

Benim cevabım, "Kesinlikle gelecek." şeklinde.

Ama şu soru da benim aklımı kemiriyor:
    "İyi de ne zaman? "O zaman gelene kadar hissede gömülmek yerine sermayemi farklı hisselerde değerlendirip 'trendi' yakalamaya mı çalışsam yoksa beklemek bana daha mı yararlı?"

Cevabı "beklemek" olan arkadaşlara soruyorum: Misal iki ay beklemek yerine o iki ayda sözgelimi Thyao,Tuprs,Sahol,Aksen... gibi "baba" hisselerde takılıp "vakit" gelince hisseye tekrar dahil olmak daha iyi olmaz mı?

Lütfen bu soruya cevap vermek isteyen arkadaşlar "açık ve dürüst" olun.
    Yanlış anlamayin ama "biz zamaninda çok emek verdik bilmem ne.." diye ajitasyonlara gerek yok. Ne yaptiysan yaomişsındır ve o günün koşullarina göre hareket edip belli ki başarılı olmuşsun

Ama şimdi koşullar ve piyasa değişti. Bu durumda "sorularımı da gözardı etmeden" vereceğiniz cevaplara minnettarım.

Saygılar,

2.  Alıntı Originally Posted by Umut0109 Yazıyı Oku
    https://resmim.net/cdn/2022/12/27/LetNj.png

Yarın ve daha sonrası için 239,6 üzeri kapanış almamız gerek. Burası Yükselen kanal fibo desteğidir. Altında kapanışlar 212 ye götürebilir. Ayrıca RSI da gizli PU mevcut. Ya tepki olacak Ya da buradan dönecek. Döndü diyebilmek için düşeni kırması gerek...
    Umut bey teşekkür ediyorum. Lütfen teknikten bizi mahrum etmeyiniz

3.  Alıntı Originally Posted by mehmetyun Yazıyı Oku
    Guven Vermiyor teknikte bozuldu iyiyken iyi kötüyken kötüyü konuşacağız.. almanya da şirketi kim kuruyor mesala? Gesan mi europower mi?

Ooo karlılık gelecek dersen kchol alalim.. almanya da şirket açmak zor mu

Kontr geri alım yapıyor mesala şu kafadan çıkalım artık burada konuşuluyor laf sokmaya gerek yok
    Basgan kötü giidyoruz bir ayar çekelim

4. Bu gün twiteerda gezinirken bir yatırımcının paylaştığı teknik grafik çok hoşuma gitti..orda bu gün yaşadığımız süreç ile 60_72 TL arasında yaşanan sürecin aynı olduğunu gösteriyordu ki biz de günlerdir aynı şeyi burada söylüyorduk..yarın fırsatım olursa o grafiğin aynısını burada paylaşmak istiyorum..buna göre sürecin sonlarına yaklaşmış durumdayız..

Bu sürecin sonunda da güzel bir çıkış vardı..hatırlayanlar bilir ..72 TL zirve geçildikten sonra çok kısa sürede 180 lere dayanmıştık..

Düzeltmenin çok uzun süreceğini bilsek?? Herkes gibi bizde o süreyi kazanabilecegimiz hisselerde geçirmek isteriz..ama bunu bilmiyoruz..her an yukarıya sert tepki verebilme olasılığı da var..bu riski göze alabilenler o yolu deneyebilirler..şahsen ben bu riski almıyorum ...sektöre de gesana da güveniyorum ..

Gesan bir ara 275 lerde iken ismini hatırlayamadığım bir yatırımcı dostumuz ben buradan satacam 240 tan Alaçam diyordu..adam haklı çıktı..ben onu tebrik ediyorum..doğrusu ben o cesareti gösteremedim..zaten trade konusunda da çok becerikli değilimdir..

5.  Alıntı Originally Posted by cumbaba Yazıyı Oku
    GESAN'in bu yil aldigi ihalelerin tutarlari zahmet etmeyip toplayan linki asagiya birakiyorum.

https://twitter.com/ALKATRAZKUSCUSU/...17009246699522

GESAN bir buyume sirketi. Buyume sirketlerinin piyasa degeri minimum net satis x 5 olur Su an ki degerlemesi bunun bile altinda.

Normal sartlarda satis geliri x 10 fena bir yakinsama degildir.

Buna gore fiyat iskontolu.

Bir de onumuzdeki buyume surecini goz onune alirsak, satislarin onumuzdeki yilda buyuk bir ivme kazanacagi, enerji piyasasasinin durumuna baktigimizda cok yuksek olasilik.

Sabirli olanin kazanacagi gozukuyor.

Yatirim kararlarinizi kendi kararlariniz isiginda aliniz, yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
    Burada neredeyse 7 milyarlık bir toplama ulaşılmış. Oysa gecenlerde şirket ortaklarından biri Bloomberg'e çıkmış,sene sonu içinde (yanlış hatrlamıyorsam) 4.5 ila 5 milyarlık ciromuz olur yılsonu,demişti.

Hatta çoğumuz da hayal kırıklığına uğramıştık. Şimdi burada ciddi bir fark var.
    Acaba bu işlerin "mali prosedürler ya da anlaşmalar gereği" bazıları 2023 bilançosunda mı gösterilecek?

Yoksa yine Europower'a verilen işlerin-ortaklığın %70 olması sebebeiyle- bilançoya yansırken kırpılması mı söz konusu?

Yok,aslında hiçbiri değil. Aslında patron konuya tam hakim değildi,mevzuyu önemsemedi v.s öyle bir meblağ söyleyiverdi de asıl ciro bu düzeydeyse çok güzel bir bilgi bence bu👍

6. Ömür bey çok uzuuun yazılarınız sıkıcı olduğundan okumuyordum ama ilk ve son kez cevap vereyim size.

Birincisi hissenin ne zaman yğkselip düşeceğini bilemezsin, dur bu düzeltmesini yapsın ben biraz diğer yükselen hisseye gidiyim diye bişey asla olamaz borsada, eğer bunu yaparım dersen yalan söylüyorsun yapamazsın..

İkincisi bizim maliyetimizin düşük olmasının sebebi zaten hissenin üstünde oturabilmemizdir, hop oraya buraya gitseydik bunu yapamazdık, şu an ise yine uzun vadeci olarak farkımız ben hiç endişelenmiyorum ama sizin çizdiğiniz çizginin trendin haddi hesabı yok, hiç biride tutmuyo.

Hisseyi 10 tl den sattın 8 tl den almayı düşünüyorsun, ya 9 tl den dönerse? O 2 tl için değecek mi?

Kar realizasyonu yaparsın anlarım, yada bu kar bana yeter dersin yine anlarım, ama bu hisse kesin şuraya inecek diğer hisse kesin yükselecek ben oraya gidiyim tekrar gelirim ve bunu sürekli olarak yapabilirim dersen elindeki parayı sıfırlarsın.

7. Bir de şunu ekleyim, ev araba tarzı zaruri ihtiyacın yoksa, bu ihtiyaçların dışında bir parayla girmişsen vaden sonsuz olabiliyor, seni topla tüfekle yıkamazlar…(enflasyon sıfırken)

8. Ben malesef eskisi gibi smrtg yeotk Gesan gibi hisselerin çok hizli gideceğini sanmıyorum artık. 2 tavan görse çok kişi satacak halde. Güven kalmadi. Sebebi kap haberiyle hisselerin ele verilmesi. Sasa düşer düşeriz kontr düşer düşeriz ama onlar tavan tavan gider biz gidemeyiz. Hiç yakışık almadı açıkçası. Neyse beklicem ben de . Hakkımızda hayırlısı. Ama gelen kaplara ragmen her düşene eşlik etmemiz iğrenç

Sayfa 241/892 İlkİlk ... 141191231239240241242243251291341741 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •