Sayfa 913/1011 İlkİlk ... 413813863903911912913914915923963 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 7,297 - 7,304 arası.

Konu: Viop XLVI

1. Tüpte yaşanan facianın bir benzeri
    Ereğli’de yakın bir zamanda yaşanabilir
    Adam bugün kamyonu dayamış
    17 milyon lot boca etmiş
    Vay anasını, rakamı görünce ürperdim
    İnanmayan baksın
    Birde ev sattım girdik araba sattım girdik
    büyük ihtimal bağ bahçe satttık girdik de yazan vardır
    sayfa arsasında yazılar, hisseye bol ortak olmuş
    Sayfalarca yazı, oku oku çoğu yazıda boş boş
    Son 10 sayfaya göz atın yeterli, sıkılırsınız, kaçarsınız
    Hisse sanırım full kontrol vatandaşta,halkta, fonlarda

2.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Bu ve benzeri okul mezunları olaylara bağlantılı bakmak durumundalar,bizim okuduğumuz dönemde 1 araçta 6 bin adet,bir birine bağlantılı parça vardı,bu 6 bin parçadan 1 tanesi eksik olursa araç çalışmaz veya verimli çalışmaz,veya kazaya sebebiyet verebilir.(en azından çoğunluğu böyle bakıyordur)

Ben burada ''VİOP cular asla başaramayacaklar'' yazalı, 5 yıldan fazla oldu.(çok defa yasaklandım)
    Şimdi bakıyorum herkes bu düşüncede.
    Ne mutlu bana.

YTD
    1 gün belki süpriz yapabilirim,kumar babında VİOP ta pozisyon alabilirim.(bu şerhimi buraya düşeyim-2023 senesi,Dünya da ve Ülkemiz de çok şeylere gebe)

YTD

3.  Alıntı Originally Posted by Maacit Yazıyı Oku
    Tüpte yaşanan facianın bir benzeri
    Ereğli’de yakın bir zamanda yaşanabilir
    Adam bugün kamyonu dayamış
    17 milyon lot boca etmiş
    Vay anasını, rakamı görünce ürperdim
    İnanmayan baksın
    Birde ev sattım girdik araba sattım girdik
    büyük ihtimal bağ bahçe satttık girdik de yazan vardır
    sayfa arsasında yazılar, hisseye bol ortak olmuş
    Sayfalarca yazı, oku oku çoğu yazıda boş boş
    Son 10 sayfaya göz atın yeterli, sıkılırsınız, kaçarsınız
    Hisse sanırım full kontrol vatandaşta,halkta, fonlarda
    Arkadaşlar herkes çok çok iyi borsacı.

15 senedir işlem geçiyorum dünkü çocuklar tavsiye istiyor. Vermeyince bozuluyor, şöyle yapsaydın böyle yapsaydın bize akıl veriyor.

neyse...

Ben çıkıp gidiyorum sen haldır haldır giriyorsum bi düşün demi.

Düşünme dayı.

Keriz ot gibidir, biçtikçe yenisi bitiyor, kimseye laf anlatmaya gerek yok herkes yaşasın görsün.

4.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Bu ve benzeri okul mezunları olaylara bağlantılı bakmak durumundalar,bizim okuduğumuz dönemde 1 araçta 6 bin adet,bir birine bağlantılı parça vardı,bu 6 bin parçadan 1 tanesi eksik olursa araç çalışmaz veya verimli çalışmaz,veya kazaya sebebiyet verebilir.(en azından çoğunluğu böyle bakıyordur)

Ben burada ''VİOP cular asla başaramayacaklar'' yazalı, 5 yıldan fazla oldu.(çok defa yasaklandım)
    Şimdi bakıyorum herkes bu düşüncede.
    Ne mutlu bana.

YTD
    Boş lof bence. Bir kere "herkes" kelimesinin kullanırken dikkat etmeli. Bir de "asla başaramayacaklar" gibi büyük laflar etmemeli.

Vadeli işlemler benim can simidim, kapitalist sistemin en güzel enstrümanı hisse piyasaları, vadeli işlemler de onun göz bebeği

Gerçi abka biraz detaya inince, çıplak short-long u kastediyorum...hisse poza ilave long, ya da hedge amaçlı short yapmayı kastetmiyorum diyor. Yani benim uyguladığım yöntem için, ona bir şey demiyorum diyor.

Hiç bir zaman çok kazandım, şu kadar kazandım vs demek istemedim...ama burada yazılanlar beni yazmam için kışkırtıyor zaman zaman..son 5 senedeki portföy yönetim tarzını 15 yıldır sürdürüyor olsaydım, şu an büyük fonlardan birini yönetiyor olurdum...bu saatten sonra o işlere de girmem...ama bu işlerden kazandığım para, bana fazlasıyla yetiyor, onu söyleyebilirim rahatlıkla.

Ayrıca, bu yıl bir iki hisseyi şansa sçip, ısrarla tutan zaten %300-400-500 kazanmıştır...mevzu bu kazançlar değil. Mesela bu yıl bu abiler ne kadar kazanacak, seneye ne olacak kazançlar..yani sürdürülebilir getiri, bir de hangi riski alarak kazandın bunu...ben ortlama %80 poz ile kazanırım, sen %100 ile, hatta arada kredili poz açarsın %120 ile...yani kazandığın rakamdan çok, nasıl kazandığın ve ne kadar sürdürebileceğin önemli.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Boş lof bence. Bir kere "herkes" kelimesinin kullanırken dikkat etmeli. Bir de "asla başaramayacaklar" gibi büyük laflar etmemeli.

Vadeli işlemler benim can simidim, kapitalist sistemin en güzel enstrümanı hisse piyasaları, vadeli işlemler de onun göz bebeği

Gerçi abka biraz detaya inince, çıplak short-long u kastediyorum...hisse poza ilave long, ya da hedge amaçlı short yapmayı kastetmiyorum diyor. Yani benim uyguladığım yöntem için, ona bir şey demiyorum diyor.

Hiç bir zaman çok kazandım, şu kadar kazandım vs demek istemedim...ama burada yazılanlar beni yazmam için kışkırtıyor zaman zaman..son 5 senedeki portföy yönetim tarzını 15 yıldır sürdürüyor olsaydım, şu an büyük fonlardan birini yönetiyor olurdum...bu saatten sonra o işlere de girmem...ama bu işlerden kazandığım para, bana fazlasıyla yetiyor, onu söyleyebilirim rahatlıkla.

Ayrıca, bu yıl bir iki hisseyi şansa sçip, ısrarla tutan zaten %300-400-500 kazanmıştır...mevzu bu kazançlar değil. Mesela bu yıl bu abiler ne kadar kazanacak, seneye ne olacak kazançlar..yani sürdürülebilir getiri, bir de hangi riski alarak kazandın bunu...ben ortlama %80 poz ile kazanırım, sen %100 ile, hatta arada kredili poz açarsın %120 ile...yani kazandığın rakamdan çok, nasıl kazandığın ve ne kadar sürdürebileceğin önemli.
    Ben sizi twitter dan takip ediyorum,arada diğer yazdıklarınıza rast gelirsem burada da okuyorum,neler hakkında yazdıklarınızı biliyorum!
    Herkes derken,siz hariç demeyi atlamışım ama demek istemem geçmişte hep tekrarladığım sadece VİOP pozisyonudur,hedge hariçtir.
    Ali bey,Başarılarınızın devamını dilerim.

YTD

6.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Ben sizi twitter dan takip ediyorum,arada diğer yazdıklarınıza rast gelirsem burada da okuyorum,neler hakkında yazdıklarınızı biliyorum!
    Herkes derken,siz hariç demeyi atlamışım ama demek istemem geçmişte hep tekrarladığım sadece VİOP pozisyonudur,hedge hariçtir.
    Ali bey,Başarılarınızın devamını dilerim.

YTD
    Eyvallah.

Ama olayın sadece hedge bacağı da yok. Para kısıtlı, özellikle bilanço döneminde kısa vadeli fırsatlar da geliyor. Mesela kamu hissesi almam portföye, ama thy de çok güzel bilanço sonrası az bir sermaye ile thy long yaptım, bir nevi trade olarak, gerçi bunu bile 2-3 ay taşıdım..zaten al sat işini becerebilen biri değilim, yapıma ters.

Yani demem o ki, sadece orta vade portföyü zaman zaman %10-20-30 oranında hedge edip, net pozumu %70-%100 arasında değiştiriyor değilim. Dönem dönem de hisse bazlı long yaparak 1-2 aylık fırsatlardan yararlanıyorum.

Benim yaptığım ky göre değil, biraz profesyonel sayılır..ama bu başlıkta pek çok arkadaşın bunu becerebileceğine inanıyorum...ama konu para kazanmaktan çok, sohbet, muhabbet, ve kumar zevkini tatmin olunca...benim önerilerim arada kaynıyor.

Maalesef hissecilere vob kötü bir şey değil diye anlatıyoruz, vob culara da hisse işi çok sıkıcı değil diyoruz...ve tatminkar kazanç şansı hisse+vob ile çok çok yükseliyor, unu bilir, bunu söylerim.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Eyvallah.

Ama olayın sadece hedge bacağı da yok. Para kısıtlı, özellikle bilanço döneminde kısa vadeli fırsatlar da geliyor. Mesela kamu hissesi almam portföye, ama thy de çok güzel bilanço sonrası az bir sermaye ile thy long yaptım, bir nevi trade olarak, gerçi bunu bile 2-3 ay taşıdım..zaten al sat işini becerebilen biri değilim, yapıma ters.

Yani demem o ki, sadece orta vade portföyü zaman zaman %10-20-30 oranında hedge edip, net pozumu %70-%100 arasında değiştiriyor değilim. Dönem dönem de hisse bazlı long yaparak 1-2 aylık fırsatlardan yararlanıyorum.

Benim yaptığım ky göre değil, biraz profesyonel sayılır..ama bu başlıkta pek çok arkadaşın bunu becerebileceğine inanıyorum...ama konu para kazanmaktan çok, sohbet, muhabbet, ve kumar zevkini tatmin olunca...benim önerilerim arada kaynıyor.

Maalesef hissecilere vob kötü bir şey değil diye anlatıyoruz, vob culara da hisse işi çok sıkıcı değil diyoruz...ve tatminkar kazanç şansı hisse+vob ile çok çok yükseliyor, unu bilir, bunu söylerim.
    Vadeli işlem yaparken,vade farkı ödendiği için (%50 cıvarı bileşik faiz) kesinlikle tavsiye etmiyorum.(bence)
    Ben amatör borsa yatırımcısıyım,param varsa alırım,kol kesme diye alışkanlığım yoktur,alacağım hisseyi çok iyi araştırırım,hisse de fiyat düştükçe de ilave alım yaparım.
    VİOP bizim borsamızda terse kalınırsa ocak söndürür amman dikkatli olun.(örnek,Sasa ve Çağrı)

YTD

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,826
    Viopta pay vadelilerde hissenin performansından daha çok hissenin hangi seviyede alındığı ve alınan pozisyonların teminat yönetimini çok iyi ayarlayabilmek önemlidir.
    Ayrıca viopta işlem açtığınız pozisyonunuz istenilen yönün dışında terse düştüğünüzde çok sağlam bir psikoloji ve biraz mühendislik becerisi de gerektirir. Genellikle ilk düşündüğünüz yön doğru olur ama bir bakmışsınız ki işin içindeyken psikolojiniz/algılarınız o kadar değişmiş/değiştirilmiş ki ki tam ters vagondasınız veya kaldıracı iyi ayarlamadığınız için trenden sizi hemencecik atmışlar..
    Poz terse giderse stop olacak mıyım yoksa ek pozisyonla ortalama mı düşürmeliyim? Pozisyonumu taşıyacak mıyım? taşıyacaksam nereye kadar dayanırım nerede zarar kes yapmalıyım yada sonuna kadar deyip vade sonuna kadar taşıyabilir miyim?vs Bunların hepsi ayrı ayrı konular ama hepsinin sonu viop hesabınızın devamlılığını/kapanıp kapanmamasını birebir etkileyen hususlar..

Sayfa 913/1011 İlkİlk ... 413813863903911912913914915923963 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •