Sayfa 611/1001 İlkİlk ... 111511561601609610611612613621661711 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 4,881 - 4,888 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VII

1. Marketler de neyin şovunu yapıyor yok Ocak ayı fiyat sabitleme yok 500.000 tane ürün fiyat sabit

Zaten hepsi ekim ayından beri peyderpey önden yüklemeli olarak her ürüne % 20-30-40 üzerine koydu fiyatların

Millet daha şekerin kilosunun 20 lira olduğunu yeni yeni idrak etmeye başlamışken 25-26 lira oldu bile

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Ulkenin en buyuk holdinglerinden birisinin ceosu bi sohbette demisti ki:

Is adamlari cehapeye oy verir ama akepenin kazanmasini umut eder..

Herkes riyakar bir Gidivan bu ulkede esasinda..

Syg.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3. Vakıf ilkokulunda benim birader çalışıyor yıllık okul ücreti 1500 tl yemek bedava servis cüzi öğrencilerin parasını hayırsever işadamları karşılıyor sınıflar 8-10 kişiden oluşuyor .

4.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Malesef durum bu, gelirlerle ilgili tespitler de çok doğru, neden çalışsın bu gençler ülkemizde? Çok şeyin değişmesi lazım. En başta eğitim!

5. Avrupa'da asgari ücret ortalama 2000 Euro ise doktor, mühendis maaşı 4000,5000 Euro yani asgarî ücretin 2veya 2,5 katı Türkiye'de devlette de 2,5 katı iyi şirketlerde 3,4 katı yani Avrupa'da yaşam kalitesi olarak çok fark yok. Biz de kalitenin bir önemi olmadığı için durum bu onun için Avrupa da sadece yaşam kaliteniz ve çalışma şartlarınız daha iyidir fakat ücretli çalışıyorsanız okumuş adamla okumamış adamla fark yoktur.

6.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Avrupa'da asgari ücret ortalama 2000 Euro ise doktor, mühendis maaşı 4000,5000 Euro yani asgarî ücretin 2veya 2,5 katı Türkiye'de devlette de 2,5 katı iyi şirketlerde 3,4 katı yani Avrupa'da yaşam kalitesi olarak çok fark yok. Biz de kalitenin bir önemi olmadığı için durum bu onun için Avrupa da sadece yaşam kaliteniz ve çalışma şartlarınız daha iyidir fakat ücretli çalışıyorsanız okumuş adamla okumamış adamla fark yoktur.
    TR den avrupaya gidenler, asgari ücretin 8 - 10 katını kazanmaya alışmış tecrübeli beyaz yaka.

Gidince sınıf düşüyorsun.

Özellikle işte sosyal medyanın, yangıncı tayfanın gazına gelip çok iyi araştırmadan gidenler, gidip de sınıf düşünce, orada garson abi çekmeyip tam tersi posta koyunca, temizlikçi çağıramayınca, çocuğa 2 tane bakıcı tutup özel okula veremeyince, çok büyük hayal kırıklığı ve depresyona giriyorlar.

TR den kurtulma amacıyla yurt dışına gidenler bi buradan bi oradan çifte tokat yiyip, kös kös TR'ye geri dönüyorlar. Bu şekilde gidenlerin %10 - 15'i dönüyor diyebilirim.

Ben bunları bilerek ve çocuklarımın eğitimi amacıyla, artı para hırsıyla değil farklı bir yaşam deneyimi elde etme düşüncesi ile gittiğim için hiç zorlanmadm. Ayrıca parayla insan kullanmayı ben de eşim de zaten sevmezdik kendi işimizi kendimiz görürüz. Çok rahat alıştık diyebilirim. Tabi ki geri de dönebiliriz, kaladabiliriz, ancak böyle bir şok ve depresyonla değil adil, tarafsız şekilde değerlendirme sonucu döneriz.

ABD'ye gidenler de oranın TR'ye göre çok daha acımasız çalıştırması nedeniyle şok olabiliyor. Sonuçta ne kadar ekmek o kadar köfte özetle her yerin kendine göre bir düzeni var, TR'den kurtuluyorummm oleeeyyy diye çıkanlar çok farklı şeylerle karşılaşabiliyorlar.

7. Banka Mevduat Faizleri( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VII

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    TR den avrupaya gidenler, asgari ücretin 8 - 10 katını kazanmaya alışmış tecrübeli beyaz yaka.

Özellikle işte sosyal medyanın, yangıncı tayfanın gazına gelip çok iyi araştırmadan gidenler, gidip de sınıf düşünce, orada garson abi çekmeyip tam tersi posta koyunca, temizlikçi çağıramayınca, çocuğa 2 tane bakıcı tutup özel okula veremeyince, çok büyük hayal kırıklığı ve depresyona giriyorlar.

TR den kurtulma amacıyla yurt dışına gidenler bi buradan bi oradan çifte tokat yiyip, kös kös TR'ye geri dönüyorlar. Bu şekilde gidenlerin %10 - 15'i dönüyor diyebilirim.

Ben bunları bilerek ve çocuklarımın eğitimi amacıyla, artı para hırsıyla değil farklı bir yaşam deneyimi elde etme düşüncesi ile gittiğim için hiç zorlanmadm. Ayrıca parayla insan kullanmayı ben de eşim de zaten sevmezdik kendi işimizi kendimiz görürüz. Çok rahat alıştık diyebilirim. Tabi ki geri de dönebiliriz, kaladabiliriz, ancak böyle bir şok ve depresyonla değil adil, tarafsız şekilde değerlendirme sonucu döneriz.

ABD'ye gidenler de oranın TR'ye göre çok daha acımasız çalıştırması nedeniyle şok olabiliyor. Sonuçta ne kadar ekmek o kadar köfte özetle her yerin kendine göre bir düzeni var, TR'den kurtuluyorummm oleeeyyy diye çıkanlar çok farklı şeylerle karşılaşabiliyorlar.
    Birebir altına imzamı atıyorum, yaşım itibarıyla çok fazla yakın arkadaşımı tek veya çift olarak yolcu ettim.

Yeni mezuna bi şey diyemem. Ama gitmeyi düşünen deneyimli beyaz yaka arkadaşlar mutlaka iki dakika glassdoor'a girip meslekleri için ortalama maaş ya da yaşam giderlerini araştırmalılar.

TR'de hem maaşı, hem kredibilitesi hem de kendini daha yukarı atma ihtimali yüksek pek çok potansiyelli arkadaş almanya'ya uk'ye kendini alt orta sınıfa zincirlemeye gitti.

en geç 2 seneye mevzuya ayıkıp dönüş planlarına başlayacaklar. Bisikletle işe gidiyom, 2k euroya bmw aldım falan filan bunlar boomboş detaylar, amatör eğlendirir.

Sosyal merdiven hocam... o merdivende yükselmiş ya yükselmenin kokusunu almış adam almanyada düz adam olmaya gelemez.

8.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku

Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Birebir altına imzamı atıyorum, yaşım itibarıyla çok fazla yakın arkadaşımı tek veya çift olarak yolcu ettim.

Yeni mezuna bi şey diyemem. Ama gitmeyi düşünen deneyimli beyaz yaka arkadaşlar mutlaka iki dakika glassdoor'a girip meslekleri için ortalama maaş ya da yaşam giderlerini araştırmalılar.

TR'de hem maaşı, hem kredibilitesi hem de kendini daha yukarı atma ihtimali yüksek pek çok potansiyelli arkadaş almanya'da uk'ye kendini alt orta sınıfa zincirlemeye gitti.

en geç 2 seneye mevzuya ayıkıp fark edip dönüş planlarına başlayacaklar. Bisikletle işe gidiyom, 2k euroya bmw aldım falan filan bunlar boomboş detaylar, amatör eğlendirir.

Sosyal merdiven hocam... o merdivende yükselmiş ya yükselmenin kokusunu almış adam almanyada düz adam olmaya gelemez.
    Bu detayları bende zamanında bu topik de yazdığım zaman afaroz edildik idi..
    AKP li diyen falan bile çıktı..Mayışlar yattı herhalde diye sulu yorumlara maruz kaldık..
    Yeğen Almanya da Ablam Hollanda da 6-7 senedir..

Yeğen 3 senelik bilgisayar müh. 3000 euro alıyor..1200 ü 40 metre kare odaya kiraya gidiyor..
    Ablamın kaldığı ev 1000 euro 40 metre kare bile deel..Oduncu evi 230 yıllık taş bina..
    Herşeyi dökülüyor..
    1. kat böcek var sular aşırı kireçli duvarlar kapılar dökülüyo her yeri nem içinde..
    3 katlı olarak 1 aile ye düşünülerek yapılmış ama açık göz ev sahibi 3 katını da ayrı ayrı kiraya veriyor..
    Burada BMW sini otoparklı granit kaplı girişe sahip bilmem ne marka çift asansörlü sıfır 110 metre kare kapıda güvenlikli site içindeki evinine giden adam "abi Avrupaya gidecem TR bitti" diyor..

Avrupada statü ve sınıf atlamak da çok zor..
    Ya çok çok iyi bir eğitimin olacak..
    Ya süper bi yeteneğin..
    Çoğu zamanda çoğu insan başladığının 1-2 tık üstünde bir statüye geçerek emekliye ayrılıyor..
    Bizdeki gibi ucuz krediler efendim rant işte al-sat..Ahbab çavuş gir belediyeye kap 30.000 maaş gibi avantalar çok çok çok az..
    Hadi canım sıkıldı emlakçı olim olmadı araç al sat işine girim olmadı sigortacılık yapim oda olmadı fırın açim güzellik merkezi açim..
    ollldu..

Sayfa 611/1001 İlkİlk ... 111511561601609610611612613621661711 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •