Sayfa 364/902 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414464864 ... SonSon
Arama sonucu : 7213 madde; 2,905 - 2,912 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Gueno_33 Yazıyı Oku
    Dostum keşke 4 çeyrek bilançosunu da sorsaydın. Bunu derken patron açıklamalarını ve 4 çeyrek bilançosunun patron açıklamaları ile paralel olup olmadığını sorsaydın demek istedim
    Onu sormadım ...zaten patron TV de konuşmuştu..ama günler önce o soruyu da sormayı planlıyordum ama sohbet esnasında unuttum...
    Geçmişte bazı şirketler ile görüştüğümde önceki çeyrekten biraz daha iyi veya paralel diyen yatırımcı ilişkileri oluyordu..
    Hiç unutmam blcyt hissesinde iken aradığımda herkesin kötü bilanço beklediği bir vakitte önceki çeyrekten azıcık daha iyi geleceğini bana söylediklerinde hem çok şaşırmıştım hem de çok sevinmiştim..çünkü önemli bir bilgi ile herkesin bir kaç adım önünde olunabiliniyordu..
    Gesanda zaman zaman bilanço konusunda ağızdan laf almaya calistiysam da Hüseyin bey hiç sır vermiyor...

2. Şimdi merak edip baktım ..Hüseyin bey ile tam 20 dakika 21 saniye gorusmusum...bu sürede zaten benim başım ağrır..Hüseyin Bey'in de artık yorulduğunu hissedince görüşmeyi bitirdim...

3.  Alıntı Originally Posted by aras67 Yazıyı Oku
    Syn,keko emeğine sağlık,bu hissede dökülmeden kalanlara büyük moral veriyosun,seni takip eden hissenin tüm bilgilerine sahip olmuştur bence teşekkürler dostum,hissedir bu düşer çıkar, desteği kırınca satmakta lazımda öyle beklentili bir hisseki satamıyoruz arkadaş, geslere olan talep,sun juniour,panel fabrikası, bedelsiz,europawrın arzı,gelen kaplar,hergün basında çıkan enejiyle ilgili haberler eklenecek dahada var, nasıl satalım ya, tahtacıda bunu biliyo galiba bastıkça bastı aşağılara maliyeti yukarda olup zarar edenler için tabiki kolay değil,maliyeti aşağıda olanlarda pek etkilenmiyor ama eriyen kara bakınca hayıflanmadan geçemiyosun,..
    Aynen öyle dostum .inan başka bir hisse olsaydı bu kadar karı görür görmez satıp kacardim..ama sattığım bir hisseyi de kolay kolay almıyorum..geleceğin sektöründe hisseden tamamen kopmamak adına satmadım veya elim satmaya gitmedi..duygularımızın dediğini yapsaydik belki de 10 kere lanet edip satardım...ama aklımızın soylediklerine baktığımızda da tutmak gerektiğini düşündüm..o yüzden de aylardır trade etmeden tutuyorum...doğru yerlerden trade etmek iyidir lot da artırır ama bunu ben pek yapamıyorum...

4.  Alıntı Originally Posted by Gueno_33 Yazıyı Oku
    Hocam sizin telaffuz ettiğiniz rakam neydi 🙂 paylaşabilir misiniz? Bir de bu depolamalı santraller için lisanslar ne zaman verilir bilginiz var mı? Teşekkür ederim
    Dostum daha önce sektörün içinden olan Yuri dostumuz enerji depolamali GES ve RES yatırımlarının lisans işlemlerinin aylarca sürebileceğini 2024 yılının ortalarından itibaren de gesan ve gesan gibi bu işten nemalanacak şirketlerin bilancolarina yansıyacağını söylemişlerdi...Hüseyin bey de bu gün öncelikle lisans alınması gerektiğini ardından da başvurulan işin 3 yıl içinde bitirilmesi gerektiğini söylediler...gerçekte lisans ne kadar bir surede alınabilir bilmiyorum..bir de Yuri dostumuz 2 yılda iş bitirilmeli demişti..

5.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Dostum daha önce sektörün içinden olan Yuri dostumuz enerji depolamali GES ve RES yatırımlarının lisans işlemlerinin aylarca sürebileceğini 2024 yılının ortalarından itibaren de gesan ve gesan gibi bu işten nemalanacak şirketlerin bilancolarina yansıyacağını söylemişlerdi...Hüseyin bey de bu gün öncelikle lisans alınması gerektiğini ardından da başvurulan işin 3 yıl içinde bitirilmesi gerektiğini söylediler...gerçekte lisans ne kadar bir surede alınabilir bilmiyorum..bir de Yuri dostumuz 2 yılda iş bitirilmeli demişti..
    Teşekkür ederim dostum. Bu forum için bir şanssin.

6.  Alıntı Originally Posted by Gueno_33 Yazıyı Oku
    Hocam sizin telaffuz ettiğiniz rakam neydi 🙂 paylaşabilir misiniz? Bir de bu depolamalı santraller için lisanslar ne zaman verilir bilginiz var mı? Teşekkür ederim
    Lisans konusunda bişey sormadım hocam ama keko hocam anlatmış bildiklerini sağolsun. Kar rakamınıda forumda saçma sapan insanlar olduğu için buraya yazmadım, dm de atamadım size, yada ben bulamadım

7. Size sektör içerisinden bonus bilgi... yatırımcı ilişkilerinden değil, doğrudan yatırımcıdan... ama GESAN veya diğer enerji şirketlerinin hisse yatırımcısından (da) değil, doğrudan otoprodüktör 1-2 lisanslamalarını yapanlardan... Şu an dosya yapıcı (iş takipçisi diyeceğim ama daha teknik, daha komplike ve saygıyı hak eden bir iş yapıyor adamlar, 1-2 eski enerji bürokratı çalıştıran lobici/çantacı tipler değiller yani) şirketler; sözleşmelere sadece çağrı mektubu onayı için bile Eylül 2023 öncesi bir deadline yazılmasını kabul etmiyorlar... 2 ay önceye almaya çalıştığımızda bile hem biz o tarihe garanti veremeyiz hem de biz işlemleri bitirsek de siz Kasım'dan önce tesis kurdurtacak yüklenici bulamazsınız, bulsanız panel bulamazsınız, her şeyi yapsanız OG hattı yaptıramazsınız devreye alamazsınız diyorlar... Yani özellikle tüketim x 2 kurulu güç izni hikayesinden ve bölge dışı tesis serbestisinden sonra inanılmaz bir talep patlaması var ve bu talep ne zaman yataya döner belli değil, ucu bucağı yok... Arada birisi kalkıp füzyonla bedava elektrik üretmezse, ihracat yapanlar green-line sertifikası için, yapmayanlar da sırf enerji maliyetlerini düşürmek için dibine kadar kullanmak zorunda bu sistemi... Ben de açıkçası önümüzdeki 6-7 yıldan sonra ne olacağını merak ediyordum hatta bunu yazdım da burada... ama görünen o ki gözle görünen bin tane 10+ milyonluk, iki üç bin tane tane 3-4 milyon euroluk proje bittiğinde; sıra 30-40 bin tane 250-500K euroluk projeye, ardından da milyon tane 50-100 binlik projeye gelecek... Müşteri seçme lüksü elbet azalacaktır ama bu işin sonu (en azından bizlerin ömründe) yok gibi görünüyor...

8.  Alıntı Originally Posted by Rapmatic Yazıyı Oku
    Lisans konusunda bişey sormadım hocam ama keko hocam anlatmış bildiklerini sağolsun. Kar rakamınıda forumda saçma sapan insanlar olduğu için buraya yazmadım, dm de atamadım size, yada ben bulamadım
    Mesaj olarak size istek yolladım, görüp cevap verseniz sevinirim hocam 🙏

Sayfa 364/902 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414464864 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •