Sayfa 332/990 İlkİlk ... 232282322330331332333334342382432832 ... SonSon
Arama sonucu : 7920 madde; 2,649 - 2,656 arası.

Konu: Viop XLVII

1. Haftasonu siyasete dalmissiniz.
    Bir düzeltme yapayım.
    Kamu görevlilerinin, belediye başkanları, görevlileri dahil, soruşturulması İçişleri Bakanlığının iznine bağlandı.
    İSadece İstanbul ve Ankara'da yüzlerce yolsuzluk dosyası İçişleri Bakanlığına gönderildi. Soruşturma izni verilmedi.
    Bunlar kamuya açık bilgiler, doğru, objektif, çok yönlü haber almaya çalışan bu bilgiye ulaşabilir.

Ankara'da 800 milyon dolar saçma sapan oyuncak ve dinozor heykellerine gömüldü. Yargılanan kimse yok.

Halk her şeyin farkında.

Burada olduğunu zannetmiyorum, TV'lerde ve sosyal medyadaki maaşlı zevat ne anlatırsa anlatsın artık bir önemi yok.

Sen herkesi kör alemi sersem mi sanırsın?
    Sen kendini aleme elzem mi sanırsın?

Ziya Paşa terkibi bentte ibret alınacak beyitleri yüz yıl önce yazmış.

(2. Kez kullandığı ""alem"" dünya anlamında. Sen kendini dünyaya gerekli mi sanırsın? Diyor. Yeni nesil için çevirdim mecburen.)

Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Ayni durum yurt disina giden muhendislerimiz icinde gecerlidir. Devlet okullarinda parasiz egitim gorurler. Devlet yurtlarinda ucuza kalip yer icerler. Sonra bir kac yil kamu savunma sirketlerinde biraz kariyer yaptiktan sonra ilk firsatta yurt disina cikiyorlar. Tabi hepsi degil. Hatta coguda degil.

Dunyada devlet destekleri ile universite egitimini bu kadar az masraf ile bu kadar az borcla verebilen cok az ulke var. Batili ulkelerde yildan yila artan doktor, muhendis aciginin bir sebebide universite egitiminin pahali olmasidir. Yardim yaptigim bazi ogrencilerim var. ogrenci karti ile universite kafelerinde yemek 6-7 tl imis.

Neyse....Bu Baykar muhabbeti de iyice baydi valla.....son sozumu tekraliyorum....keske Baykar benzeri onlarca daha ozel ve yerli sermayeli sirketlerimiz olsaydida, varsin devlet tesvik, destek ve hibe vermis olsun...
    Katılıyorum bu mühendisler doktorlar neden bırakıyor gidiyor bu ülkeyi. Yada ankarabetlik şehir hastanesinin her tarafı asistan kaynarken neden özel hastaneler prof doçent dolu.
    Son 10 senwde devlet neden okuyan pırıl pırl zekalı insanlarını ezmetye itibarsızlaştırmaya çalışıyor
    Neden giderlerse gitsinler onlara mı kaldık söylemi en cahil adamınında devleti yöneten en tepedekininde ağzında pelesenk oldu.

O kaadar para verip yurt dışlarına uzmanlık ve yüksek lisanslara gönderip neredeyse milyon dolar harcadığımız öğrencileri özel sektörün veya yabancı ülkelerin kucağına atıyoruz. Devletin elinde 40-50 yıllık köklü şirketler varken 10 yıllık özel şirketler neden köşeleri kapıyor.
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    Yahu yazdığına sen inanıyorsun aklınca... ...Tanrı sensin demekle olmuyor...Hadi buğday tahumu ektin ,onu arpa olarak yeşert..... Bu nasıl basit ve ilkel düşünüş....
    Bu hobidikler hasta olunca veya 1. derece akrabasını kaybedince gör..Zelil bir şekilde bakarlar.

Adetullah(fizik kuralları) bilmeyen adam o koşullarda oluşunca tesadüf der.

Gece yattığında kendinden habersiz binlerce olay olur(basınc,seker vs...)

Bunlara diyeceksin alın size proteinlerin tüm yapı taşı..alın size o zamanki evren koşulları...tüm medeniyet gelsin sadece hücrenin minik parçası mitokondriyi üretin,yapın..
    HALT YEMİŞLER...

4.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    tokatlı, arkadaşlar haklı -bayraktar konusu sürekli gündemde kalmalı, her gün bayraktar tartışılmalı bence, sihalar ihalar, uçaklar halk merak ediyor.. mesela avrupalı şirketler aselsandan mühendis transfer ettiği zaman -helal olsun çocuğa, gitti avrupaya kurtardı kendini derim ben.. aynı mühendisi bayraktar transfer etse ben bunun altında bit yeniği ararım, kimse kusura bakmasın ben de böyle milliyetçiyim, bu şekilde değer veriyorum vatanıma
    Karakabak, TAI diye bir şirket var devletin bilin mi? Köklü ve başarılı bir şirket... Bu şirket Bayraktar'ın yaptığı herşeyi daha ucuza daha kaliteli yapabilme potansiyeline sahipken neden Bayraktar yapıyor?

Bu sorunun cevabını düşün, cevabı bulunca bir sırıtma gelecek yüzüne... Sırıtacaksın çünkü fıtratında var şebeklik... Ha birde sırıtırken aynaya bak... O aynada göreceğin sıfat var ya... Ha işte ben o sıfatı...

5.  Alıntı Originally Posted by surcontre Yazıyı Oku
    Haftasonu siyasete dalmissiniz.
    Bir düzeltme yapayım.
    Kamu görevlilerinin, belediye başkanları, görevlileri dahil, soruşturulması İçişleri Bakanlığının iznine bağlandı.
    İSadece İstanbul ve Ankara'da yüzlerce yolsuzluk dosyası İçişleri Bakanlığına gönderildi. Soruşturma izni verilmedi.
    Bunlar kamuya açık bilgiler, doğru, objektif, çok yönlü haber almaya çalışan bu bilgiye ulaşabilir.

Ankara'da 800 milyon dolar saçma sapan oyuncak ve dinozor heykellerine gömüldü. Yargılanan kimse yok.

Halk her şeyin farkında.

Burada olduğunu zannetmiyorum, TV'lerde ve sosyal medyadaki maaşlı zevat ne anlatırsa anlatsın artık bir önemi yok.

Sen herkesi kör alemi sersem mi sanırsın?
    Sen kendini aleme elzem mi sanırsın?

Ziya Paşa terkibi bentte ibret alınacak beyitleri yüz yıl önce yazmış.

(2. Kez kullandığı ""alem"" dünya anlamında. Sen kendini dünyaya gerekli mi sanırsın? Diyor. Yeni nesil için çevirdim mecburen.)
    Öyle böyle değil oraya gömülen para.
    Ha bir dahada orası iflah olmaz olur diyeninde eli de kalıyor..
    Kılıfdq hazır dunya bankasi sponsormus,kim inanır a ayıp olacak yaw..
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

6. Terkib i Bendi Zoya Paşa 1870de yazmis.
    Bir bölüm, şiir severlere...

Her şahsı harîm-i hakk'a mahrem mi sanırsın
    Her tâc giyen çulsuzu edhem mi sanırsın
    Dehri araşan binde bir âdem bulamazsın
    Adem görünen harlan âdem mi sanırsın
    Çok mukbili gördüm ki güler içi kan ağlar
    Handan görünen herkesi hurrem mi sanırsın
    Bil illeti kıl sonra müdâvâta tasaddî
    Her merhemi her yareye merhem mi sanırsın
    Kibre ne sebeb yoksa vezirim deyu gerçek
    Sen kendini düstûr-ı mükerrem mi sanırsın
    Ey müftehir-i devlet-i yek-rûze-i dünya
    Dünya sana mahsûs u müsellem mi sanırsın
    Hâlî ne zaman kaldı cihan ehl-i tama'dan
    Sen zâtını bu âleme elzem mi sanırsın
    En ummadığın keşf eder esrâr-ı derûnun
    Sen herkesi kör âlemi sersem mi sanırsın
    Bir gün gelecek sen de perîşan olacaksın
    Ey gonca bu cem'iyyeti her-dem mi sanırsın
    Nâmerd olayım çarha eğer minnet edersem
    Çevrinle senin ben keder etsem mi sanırsın
    Allah'a tevekkül edenin yaveri hak'tır
    Nâşâd gönül bir gün olur şâd olacaktır

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    SİHA-İHALAR gururumuzdur..demezler mi 90 larda her imkan varken neden gıdım ilerlemedik.Neden PKK 300 MİLİTANIYLA AĞIR SİLAHLARI katırla taşıyıp bir günde 3 karakol basıp 100 kiyi şehit etti...DAGLICA KATLİAMI...

AMA ŞİMDİ BU SİHALAR SAYESİNDE SIKIYSA SINIRI GEÇSİNLER..AKP yi ben de bazen eleştiririm ama bu sihalara laf atanın iyi niyetinden şüphe duyarım..

hiç duydunuz mu doçkalarla karakol basılmasını..30 şehidi?

8.  Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    Kim ne derse desin bayraktar Türk silahlı kuvetlerin vurucu ve imha edici gücü olmuştur.....Terörü bitme noktasına getirmiştir.....Bunu görmeyenler itibarsızlaştırma yarışına girmiş...Bunları yutmuyor artık bu millet.....

Doğru söylersin.....yutmak için senin gibi zekaya sahip olmak lazım.....bi ölçtürsen şu zekayı.....!!!!!!!!!!!

Harbi merak ettim.....!!!!!!!!!!!!!

Sayfa 332/990 İlkİlk ... 232282322330331332333334342382432832 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •