Sayfa 719/1002 İlkİlk ... 219619669709717718719720721729769819 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 5,745 - 5,752 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bu arada gayrımenkul sahipleri burunlarından kıl aldırmıyor.
    Seçim sonrası büyük bir fiyat artış beklentisi varmış kendilerine göre gayrımenkulde.
    O yüzden fon falan değil iyi bir 2+1 almakta fayda var diyorlar.

Ben ise almak değil satmak zamanı diye düşünüyorum.Şu dönemde gayrımenkulunu satan kurtulacak diyorum, anlaşamayoruz kendileriyle.

Bakalım kim haklı çıkacak, ben tek kaldım gibi.Karşı taraf çok ısrarlı seçim sonrasından.
    iyi de hocam ülke coğrafi olarak ateş çemberinde herkes türkiyeye sığınıyor, dolarda bir gerileme beklenmiyor, borsa net 1 aydır yerinde sayıyor. para emlaktan çıkıp nereye gidecekki?

2.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    iyi de hocam ülke coğrafi olarak ateş çemberinde herkes türkiyeye sığınıyor, dolarda bir gerileme beklenmiyor, borsa net 1 aydır yerinde sayıyor. para emlaktan çıkıp nereye gidecekki?
    Ama alım gücü kalmadı ki afaki rakkamlar konuşuluyor, ödenecek miktarları aştı gayrımenkul piyasası, bu tıkanmaya yol açmaz mı?

Gelecek sene de seçim olmayacak olsa ben faiz arttırımı bekliyordum ama 1 yıl sonra yeni bir seçim olacak olması bu düşüncemi değiştirdi. Gelecek yılki seçimi gözden çıkartamayacak olanlar 1 yıl daha bu politikayı sürdürecekler galiba.

Açıkçası ne olacağını ön göremiyorum
    Muhtemelen yöneticiler ve yönetime talip olanlar da ne olacağını bilmiyor ve öngöremiyor.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Ama alım gücü kalmadı ki afaki rakkamlar konuşuluyor, ödenecek miktarları aştı gayrımenkul piyasası, bu tıkanmaya yol açmaz mı?

Gelecek sene de seçim olmayacak olsa ben faiz arttırımı bekliyordum ama 1 yıl sonra yeni bir seçim olacak olması bu düşüncemi değiştirdi. Gelecek yılki seçimi gözden çıkartamayacak olanlar 1 yıl daha bu politikayı sürdürecekler galiba.

Açıkçası ne olacağını ön göremiyorum
    Muhtemelen yöneticiler ve yönetime talip olanlar da ne olacağını bilmiyor ve öngöremiyor.
    ben de onu diyorum, muhalefet gelirse politika faizini %25-30 bandına çekerek 50 çeşit saçmasapan faiz çeşidi uygulamasına son vermekle yetinecek muhtemelen. e zaten piyasada mevduat faizi %25-30 değişen birşey olmayacak. faizi daha fazla artırarak dövizin ve borsanın çakılması ne işe yarar? enflasyonu düşürmezki..ben şahsen emlak fiyatlarının yataya bağlayacağını tahmin ederim uzun vadede.

Bugün bankanın birindeyim, hazine fiyatlama yüksek döviz talebi mevcuttu

5. tüm bist fonlarımı sattım bugün. evladiyelik tuttuğum kendi sevdiğim şirketlerimden oluşturduğum küçük portföyüm hariç. böylece 3100'den alıp 5300'den vermiş olduk. cuma güzel bi düşüş olursa ucuzdan rpd alırım hesabı yapıyorum ama ben sattım diye yarın roketler bu buşt: ) rpd'den ne zaman çıkıp favori fonlarına geri dönersin diye birisi sorsa 4000 seviyesi derdim. onun için de ya siyah kuğu lazım ya seçim paniği. görücez. her halukarda seçim sonrası en kötü burdan tekrar alma fırsatı vereceğine eminim.

6.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    tüm bist fonlarımı sattım bugün. evladiyelik tuttuğum kendi sevdiğim şirketlerimden oluşturduğum küçük portföyüm hariç. böylece 3100'den alıp 5300'den vermiş olduk. cuma güzel bi düşüş olursa ucuzdan rpd alırım hesabı yapıyorum ama ben sattım diye yarın roketler bu buşt: ) rpd'den ne zaman çıkıp favori fonlarına geri dönersin diye birisi sorsa 4000 seviyesi derdim. onun için de ya siyah kuğu lazım ya seçim paniği. görücez. her halukarda seçim sonrası en kötü burdan tekrar alma fırsatı vereceğine eminim.
    bu belirsiz ortamda iyi yapmışsın, ben de önceki gün fonların 1/3 kadarını satmıştım, gerçi düşüşe denk geldik ama ne yapalım onu kestirmek çok zor, bugün biraz daha satsam da az bir şey kalsa mı diye düşünüyorum, bist seçime kadar bu şekilde bir düşüp bir yükselecek belli ki, böyle piyasanın bize hiç faydası olmuyor, işin kötüsü endeks aynı yere gelse de hisseler gelmiyor, hadi fonlarda zarar yok ama beni asıl düşündüren elimdeki zarardaki hisseler, uzun vade bekleyeceğim artık.
    seçim yaklaştıkça ortam iyice gerilecektir, bir yandan da belirsizlik olacak bist mutlaka aşağılara inecektir, tabi bir yandan da çoğunluk bu şekilde düşünüyorsa genelde tersi de olabilir.

Dostum RPD de yuzde 76 borsa senet oldugunu biliyorsun degil mi

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    cuma güzel bi düşüş olursa ucuzdan rpd alırım hesabı yapıyorum ama ben sattım diye yarın roketler bu buşt:
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

8.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Dostum RPD de yuzde 76 borsa senet oldugunu biliyorsun degil mi
    valla hocam görüyorsun fonun kazancını pek etkilemiyor. yani nasıl beceriyorlar bilmiyorum endeks -0.7 düşmüşken, ondan önceki gün -1,6 düşmüşken nasıl + yazar. takip etmişsindir geçen burda uzun uzun tartıştık ben şirket karından ekleme yapılıyor deyince de kızdılar şort kullanılıyor deyip geçiyorlar, o iş o kadar kolaysa diğer tüm hisse ve değişken fonlar niye her gün endeksin 2 katı düşüyor? yani rpd'nin yapmayı becerip koca işbankasının ziraatin garantinin yapamadığı ne? bir şekilde güvenli liman durumundaki tek değişken fon rpd. öyle değilmi?

Sayfa 719/1002 İlkİlk ... 219619669709717718719720721729769819 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •