Artan

12.320,00 10 18:10
85,80 10 18:10
236,70 9.99 18:10
88,70 9.98 18:10
67,85 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

46,58 -9.99 18:10
56,05 -9.96 18:10
194,30 -9.96 18:10
10,80 -9.92 18:10
21,60 -9.47 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

14.811.272.651,72 18:10
11.086.493.448,58 18:10
7.357.061.520,82 18:10
6.085.142.723,10 18:10
5.960.933.774,50 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 6822 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Genellikle siyaset kurumunun çürümüşlüğünden, siyasetçilerin yolsuzluklarından yozlaşmışlıklarından şikayet edilir ve şikayet edenler şikayet ettiklerinden azade tutarlar-dı kendilerini.
    Toplum siyaset ilişkisine bakınca dikkatimi çeken şey şu oldu;
    Toplumun siyasetten talepleri;
    - vergi affı
    - cezaevi affı
    - imar affı
    - bedelli askerlik
    - erken emeklilik
    - öğrenci affı
    liste daha da uzatılabilir.

Yolsuzlukların önlenmesini talep etmiyor toplum.
    Ya da vergi adaleti, hatta tarafsız ve bağımsız yargı..Böyle bir talebi yok.
    Genel olarak yoksulluğa bir itirazı yok, 1,5 yıl önceki faiz-enflasyon-kur-akaryakıt fiyatları ile bugünkü değerleri arasında bir kıyas ve bu değişime etki eden nedenlerle ilgilenmiyor. Kendi yoksulluğu ve bundan her ne pahasına olursa olsun kurtulmayı önemsiyor. Yolsuzlukla bir derdi yok, kendi ucundan kenarından eklemlenebildiği sürece.
    Allahtan toplumumuz son derece ahlaklı, sağduyulu, dürüst ve ilkeli. Yoksa şu yukarıda eleştirdiğimiz demokratik kongo cumhuriyeti toplumu gibi olsa hakikaten yaşanmaz bir yer olurdu.
    Böyle olmaması için gecesini gündüzüne katan dünyanın imrendiği bir lidere sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Demokratik kongo cumhuriyetinde olmayan şey tam da bu.

selimhan01 Guest
    Bazı tespitlere katılmıyorum ama bunu ben daha uzağa işerim diye de söylemiyorum yanlış anlaşılmasın

1- toplumsal çöküş olmadığını ifade ediyorsunuz bu toplumun ahlâkı ile ilgili değildir toplumsal iğdiş olma ve eğitimin yozlaşmış olması ile ilgili siz hiç bir müslüman ülkede düşünce ihtilâli yapan bir düşünür sosyolog gördünüz mü

2- sene 1980 A...'nın kitap sarrafları hafta sonu bayağı kalabalık olurdu Okuyan kesim genellikle Orta öğretim olurdu ve burada insanlar gerçekten okumak için 1950 ve 1960 kitapları nı alırdı demek istediğim o dönemin orta öğretim insanları bile bugüne göre araştır idi

3- 1980 kente göç şehirlerde köylüleşme ve gettolaşma ya yol açtığı ve buradaki sosyal sınıfın kendine özgü kuralları getirdiği ,bunun en güzel örneklerini Lozan 1923 bitiyor hikayesidir.

4- fesli deli kadir söylemlerinin vücut bulmuş hali olan iktidar sahiplerinin siyasallalması ve devlette iktidara yürümesi ki bunun en güzel örneklerini devletin yağmalanmasının hak görünmesidir. şehirleşmeyen köylü sınıfı çok kolay bir şekilde cemaat tarikat gibi oluşumlara geçmesi üzerinde son 40 yılda ucube bir yeni toplumla karşılaştık.

5- toplumun talepleri olarak söylenen şeyler aslında toplum tarafından değil belli bir zümrenin talebini halkın talebi gibi anlatılması tam bir toplum mühendisliği olayıdır bahsedilen vergi afları imar afları asıl bu kesimin istekleri doğrultusunda yapılır gerisi boş teferruat olacaktır..

Alıntı Originally Posted by snkleyp Yazıyı Oku
    Genellikle siyaset kurumunun çürümüşlüğünden, siyasetçilerin yolsuzluklarından yozlaşmışlıklarından şikayet edilir ve şikayet edenler şikayet ettiklerinden azade tutarlar-dı kendilerini.
    Toplum siyaset ilişkisine bakınca dikkatimi çeken şey şu oldu;
    Toplumun siyasetten talepleri;
    - vergi affı
    - cezaevi affı
    - imar affı
    - bedelli askerlik
    - erken emeklilik
    - öğrenci affı
    liste daha da uzatılabilir.

Yolsuzlukların önlenmesini talep etmiyor toplum.
    Ya da vergi adaleti, hatta tarafsız ve bağımsız yargı..Böyle bir talebi yok.
    Genel olarak yoksulluğa bir itirazı yok, 1,5 yıl önceki faiz-enflasyon-kur-akaryakıt fiyatları ile bugünkü değerleri arasında bir kıyas ve bu değişime etki eden nedenlerle ilgilenmiyor. Kendi yoksulluğu ve bundan her ne pahasına olursa olsun kurtulmayı önemsiyor. Yolsuzlukla bir derdi yok, kendi ucundan kenarından eklemlenebildiği sürece.
    Allahtan toplumumuz son derece ahlaklı, sağduyulu, dürüst ve ilkeli. Yoksa şu yukarıda eleştirdiğimiz demokratik kongo cumhuriyeti toplumu gibi olsa hakikaten yaşanmaz bir yer olurdu.
    Böyle olmaması için gecesini gündüzüne katan dünyanın imrendiği bir lidere sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Demokratik kongo cumhuriyetinde olmayan şey tam da bu.
    Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by selimhan01 Yazıyı Oku
    Bazı tespitlere katılmıyorum ama bunu ben daha uzağa işerim diye de söylemiyorum yanlış anlaşılmasın

1- toplumsal çöküş olmadığını ifade ediyorsunuz bu toplumun ahlâkı ile ilgili değildir toplumsal iğdiş olma ve eğitimin yozlaşmış olması ile ilgili siz hiç bir müslüman ülkede düşünce ihtilâli yapan bir düşünür sosyolog gördünüz mü

2- sene 1980 A...'nın kitap sarrafları hafta sonu bayağı kalabalık olurdu Okuyan kesim genellikle Orta öğretim olurdu ve burada insanlar gerçekten okumak için 1950 ve 1960 kitapları nı alırdı demek istediğim o dönemin orta öğretim insanları bile bugüne göre araştır idi

3- 1980 kente göç şehirlerde köylüleşme ve gettolaşma ya yol açtığı ve buradaki sosyal sınıfın kendine özgü kuralları getirdiği ,bunun en güzel örneklerini Lozan 1923 bitiyor hikayesidir.

4- fesli deli kadir söylemlerinin vücut bulmuş hali olan iktidar sahiplerinin siyasallalması ve devlette iktidara yürümesi ki bunun en güzel örneklerini devletin yağmalanmasının hak görünmesidir. şehirleşmeyen köylü sınıfı çok kolay bir şekilde cemaat tarikat gibi oluşumlara geçmesi üzerinde son 40 yılda ucube bir yeni toplumla karşılaştık.

5- toplumun talepleri olarak söylenen şeyler aslında toplum tarafından değil belli bir zümrenin talebini halkın talebi gibi anlatılması tam bir toplum mühendisliği olayıdır bahsedilen vergi afları imar afları asıl bu kesimin istekleri doğrultusunda yapılır gerisi boş teferruat olacaktır..

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Mükemmel yazı....bir konu bukadarmı güzel anlatılır........!!!!!!!!!!!!!!!!!.......

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün girmemin sebebi şu.

Mahallemin bir köşesindeki 4-5 tane kullanılmayan eski ev ve arsaları müteahhite daire karşılığı verilmişti. Yerine yeni apartmanlar yapılacaktı.

Dün arsa sahiplerinden biri ile konuşma fırsatım oldu. "Temeli müteahhit kazdı sonra durdu, 2 aydır bekliyor, neden devam etmiyorsunuz." dedim.

Cevabı çok ilginçti.

Kullanılmayan o evlere bir sürü yabancı isimli kişilerin kaydı yapılmış. O isimlerin evlerde oturmadığını, hiç tanımadığını ispatlamak zorunda kalmış. O sebeple aylardır bekliyorlarmış.

Bunun neden yapıldığı çok açık. Bu kişileri bir partiye oy vermiş gibi gösterecekler.

Seçimlerde hile yapacaklar. Belki başka sebepleride olabilir. İnsan kaçakçıları ile nüfus idaresinden birileri anlaşmış ve Devletten bazı paraları, hakları almak için adres gösteriyor olabilirler.

Kendi eviniz, kirada olan eviniz ve belediyeye kayıtlı boş, hurda eviniz filan varsa mutlaka e-devlet den kontrol edin. Birilerini kayıt etmiş olabilirler.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü
    Aynı Hanede İkamet Eden Kişi Belgesi Sorgulama
    https://www.turkiye.gov.tr/nvi-ayni-...gesi-sorgulama
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

5.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Bugün girmemin sebebi şu.

Mahallemin bir köşesindeki 4-5 tane kullanılmayan eski ev ve arsaları müteahhite daire karşılığı verilmişti. Yerine yeni apartmanlar yapılacaktı.

Dün arsa sahiplerinden biri ile konuşma fırsatım oldu. "Temeli müteahhit kazdı sonra durdu, 2 aydır bekliyor, neden devam etmiyorsunuz." dedim.

Cevabı çok ilginçti.

Kullanılmayan o evlere bir sürü yabancı isimli kişilerin kaydı yapılmış. O isimlerin evlerde oturmadığını, hiç tanımadığını ispatlamak zorunda kalmış. O sebeple aylardır bekliyorlarmış.

Bunun neden yapıldığı çok açık. Bu kişileri bir partiye oy vermiş gibi gösterecekler.

Seçimlerde hile yapacaklar. Belki başka sebepleride olabilir. İnsan kaçakçıları ile nüfus idaresinden birileri anlaşmış ve Devletten bazı paraları, hakları almak için adres gösteriyor olabilirler.

Kendi eviniz, kirada olan eviniz ve belediyeye kayıtlı boş, hurda eviniz filan varsa mutlaka e-devlet den kontrol edin. Birilerini kayıt etmiş olabilirler.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü
    Aynı Hanede İkamet Eden Kişi Belgesi Sorgulama
    https://www.turkiye.gov.tr/nvi-ayni-...gesi-sorgulama
    Müteahhit temeli kazıp sonra durduysa bu işte bir yanlışlık var
    Üzerinde gecekondu, metruk bina veya riskli bir bina varsa...öncelikle müteahhit yeni yapacağı bina için; ilgili belediyenin birimine müracat ederek, arsa üzerinde bulunan bina(gecekondu) yıkılacağını konut cinsinden arsaya çevrileceğini bildirecek.
    elektirik, su, doğalgaz, tüm bağlantılar ilgili kurumlar tarafından kesildikten sonra, bina gecekondu yıkılacaktır. bina yıkılıp, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra , cins değişikliği yapılarak Arsa sınıfına sokulacaktır. bu işlemler neticesinde ilgili kurum(beledıye) UATV(ulusal adres veri tabanı) güncelleyecek ve artık bu yerin arsa olduğunu tapu ve nufus vatandaşlık işleri ile paylaşacaktır. daha önce burda ikametgahı görünen herkesin adresi boşa düşecektir.
    burda Müteahhitin emin olmamakla beraber , gecekonduları yıkmak için gerekli izinleri almayışı bu işleri karışık hale getirmiş olabilir..Temeli kazmak demek yukardaki işleri yaptığı anlamına gelir. Sonradan yapmadığı anlaşıldıysa uğraşır durur. Bana göre burada suriyeli veya Türk kimin oturduğunun çok bir önemi yok..
    Aynı durum bir tanığımın başına geldi. Ev kentsel dönüşüme girdi, evi boşalttılar. 10 gün içinde mernis adresi boşa düştü. adressiz kaldı. Müteahit yukardaki işlemlerin hepsini yaptırdı.

**Yıkım ruhsatını düzenlemeye yetkili ilgili idarece; müellif, müteahhit, fenni mesul ile şantiye şefinden; Ek-4'te yer alan formlara uygun olarak taahhütnameleri alınır. (5) Yıkım planı incelenerek eksik ve yanlış bulunmuyorsa başvuru tarihinden itibaren en geç onbeş gün içerisinde yıkım ruhsatı düzenlenir.
    **İnşaat durdurma ve yıkım işlemleri hakkında karar alma yetkisi belediyelere aittir.
    **Bir tanıdığımın başınada geldiği için konuyu biliyorum.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •