cuma falı..9,20 destek...pala 10,80 maliyetli..ancak..paladan önce 9, maliyetliler var..
cuma falı..9,20 destek...pala 10,80 maliyetli..ancak..paladan önce 9, maliyetliler var..
al sat tavsiyesi değildir.
İşbankasına kurum olarak talibim. Munzam sandığın elindeki %37 lik payın şu anki piyasa değeri yuvarlak 2 milyar dolar ediyor. Bu %37 lik paya şu anki ederinin 2 katını yani 4 milyar dolar ödemeye hazırım. Ayni şekilde CHP nin gözetimindeki %28 paya da şu anki ederinin 2 katını (3 milyar dolar) ödemeye hazırım. Birinden biri evet dese 48 saat içinde gerekli finansmanı ayarlarım, daha doğrusu satın alacak konsorsiyumu ödeme taahhüdüyle birlikte oluştururum.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Borsanın ruhunda zaten verili olan "kumar" öğesinin pratik olarak gerçekleştiği bu vahşi ortam nispeten ve kısa sürede düzelebilir/düzeltilebilir. Bu yapılmadığında mevcut kötüye gidiş derinleşecek, iktidar sahiplerini önümüzdeki seçimlerde hiç ummadıkları biçimde etkiileyecek bir kriz ve sürpriz bekliyor olacaktır.
SPK, ciddi bir piyasa yapıcı gücün ya da güçlerin olmadığı mevcut ortamda, gidişata müdahil olmak zorundadır. Bunu ilk aşamada algoritmik işlemlerde açığa satışı yasaklamakla, diğer işlemlerde ise bir süreliğine tüm senetlerde açığa satışlarda "upthick" kuralını yürürlüğe sokarak yapabilirler.
Kararların uygulamaya başladığı günden itibaren borsanın "normal" rutinine döndüğü görülecektir.
İşte Hendek! İşte Devekuşu!
chp zaten kanunen satamaz
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Kesinlikle uçmuyorum. Eğer Sandık %37 lik payını şu anki ederinin 2 katından yani 4 milyar dolara satarsa 48 saat içinde alıcı konsorsiyumu organize ederim. Benim faaliyet alanım zaten budur, kurumsal brokırlık yapıyorum 20 yıldır. Düzinelerce TR şirketini ya komple ya da Blok hissesini yabancılara sattım bu 20 yılda. Haliyle Sandığa ödenecek 4 milyar dolar bende yok, benden çıksa çıksa bunun %5 i çıkar, finansmanın geri kalan %95 ini koyacak kurumları bulmam hiç de zor olmaz.
Yer İmleri