Sayfa 442/897 İlkİlk ... 342392432440441442443444452492542 ... SonSon
Arama sonucu : 7176 madde; 3,529 - 3,536 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1. Almanya ingiltere hollanda ve en son fransa konsolosluk kapattı. Allah korusun kötü şeyler bekleniyor. Yazmak bile istemiyorum ama en son benzer bir sey yasandiginda taksim patlamasi oldu diye söyleniyor.
    Ben tam hatirlayamadim yazilanlar böyle. Topluma korku saliniyor. Olaya bu acidan da bakmak lazim. Para böyle ortamlarda kâr zarara bakmaz kaçar. Acil güven ve istikrar ortamı olusmazsa borsada dalgalanmalar cok can yakacak gibi

2.  Alıntı Originally Posted by hissedar01 Yazıyı Oku
    Almanya ingiltere hollanda ve en son fransa konsolosluk kapattı. Allah korusun kötü şeyler bekleniyor. Yazmak bile istemiyorum ama en son benzer bir sey yasandiginda taksim patlamasi oldu diye söyleniyor.
    Ben tam hatirlayamadim yazilanlar böyle. Topluma korku saliniyor. Olaya bu acidan da bakmak lazim. Para böyle ortamlarda kâr zarara bakmaz kaçar. Acil güven ve istikrar ortamı olusmazsa borsada dalgalanmalar cok can yakacak gibi
    Bunlar hikaye hocam hikaye. Taksim patlaması sonrası borsa %4-5 yükselmişti. Mal toplu ise ve yukarıdan satacak konjonktür varsa.. savaşı bile fırsat gibi gösterirler.

3. Konsolosluk meselesi bugün bariz tesir etti ama. Çünkü haber düşene kadar endeks kendini toparlama emareleri veriyordu. Hadi buna günlük şok diyelim ama bugünden önceki sekiz on gündür sürekli büyüyen bir olumsuz trend zaten vardı. Malum hadise bu kırılganlikla çabucak birleşip düzelme emarelerini yok etti.

Açıkçası hacmi düşük bir borsada hele bu açığa satış kozuyla büyük kurumlar canlarının istediği gibi trend belirleyebiliyor. Yav koca Sasa bugün 235 milyon hacimle döndü. Ve bu felaket tablosunda yesille günü kapatabildi.

Bu Sasa örneğini tüm borsaya uyarlayınca malesef onlar için çok az parayla canlarının istediği gibi oyuncağa çeviriyiorlar borsayı. Ky'nin iradesini felç edecek şekilde indir-kaldırla bir güzel silkeliyorlar.

İnanin bunu dış minnaklar tadında düşünmüyorum. Dertlerini,ajandalarını bilemem. Benim derdim bizim borsamızın anlı şanlı bist30 şirketlerinin bile bunlar için rahat oyun alanı olabilmesi.

4. Bankaları o hale getirdiler ki bugün Akbank'ı 15 aylık kârına tamamını satın alabilir hale gelmiş. Allah aşkına bu kadar da değil ama! Kenya Borsasından hallice muamele görür olmuş devasa şirketlerimiz.

Balinalar her zaman piyasa yapıcı olacaklardır muhtemelen ama bunun bile bir raconu olmalı değil mi? Her anlamda bu kadar kırılgan,bu kadar güçsüz,bu kadar basit hamlelerle kevgire çevrilebilir yapıda borsamız olmasına inanamıyorum.

Yani ekonomimizin gücüyle orantılı borsamızın çapı da buyken vallahi billahi ben ne halt ettim de "normal" bir ülkeymişiz gibi bu işe girdim diye dövünüyorum kaç zamandır.

5. Boşuna dövünme çünkü kendin girmedin. Faiz yuzde 10 a düşürülerek döviz surekli baskilanarak gayrimenkul ve arabalar birden balon gibi sisirilerek ve enflasyon patlatilirak bir anlamda mecbur edildin. Hele ki geçen yıl yaşanan genel yükselişi görüpte girmemek mümkün degildi .

6.  Alıntı Originally Posted by hissedar01 Yazıyı Oku
    Boşuna dövünme çünkü kendin girmedin. Faiz yuzde 10 a düşürülerek döviz surekli baskilanarak gayrimenkul ve arabalar birden balon gibi sisirilerek ve enflasyon patlatilirak bir anlamda mecbur edildin. Hele ki geçen yıl yaşanan genel yükselişi görüpte girmemek mümkün degildi .
    Sen girmedin mecbur edildin.

Durumun çok güzel özetiydi.
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by hissedar01 Yazıyı Oku
    Boşuna dövünme çünkü kendin girmedin. Faiz yuzde 10 a düşürülerek döviz surekli baskilanarak gayrimenkul ve arabalar birden balon gibi sisirilerek ve enflasyon patlatilirak bir anlamda mecbur edildin. Hele ki geçen yıl yaşanan genel yükselişi görüpte girmemek mümkün degildi .
    Haklısın galiba. Ayarlarıyla bu kadar oynanmış ekonomide dikkatli davranmak yerine ben de kazanayım hırsına kapıldım. İşin garibi bist30 dışında kalan Gesan'dan o kadar kazanç elde ederken artık sağlam olsun diye girdiğim biat30'larda resmen ütüldüm😇 Üstelik kredili işlemlere de bulaştım. İnceldiği yerden kopsun modundayım artık. Teknikle hiç ilgilenmedim. Temel analiz zaten yalan olmuş durumda.

Ama kim ne anlatırsa anlatsın sonuçta bu kadar yüksek enflasyonda bu karlılıklarla,bilançolarla artık yerlerde sürünen fk'larıyla bu kadar değersiz olmayı hak etmiyor çoğu şirket. Peynirin,domatesin,sütün 4 kat arttığı memlekette %200 yapmış borsaya şişmiş diyenlere kesinlikle katılmıyorum.

6 ay önceki rallide 8 fk olan borsa simidlerde 6'ların altına sarkmıs ve perspektif fk 4'leri gösterir olmuş. Ne olursa olsun ederini bulacağına inanmak istiyorum ama önce momentumu yitirdik,sonra trend terse döndü ve şimdi bildiğin kaos modu var.

Bu döngünün tersi de işleyecektir elbet,bakalım.

8.  Alıntı Originally Posted by syncelik Yazıyı Oku
    Hasta haneye kontrollere gitmek için otomobil lazım dı bu sabah biraz hisse satıp arabayı peyledim hisseler zararına gitti ama rahatladım başka bir acil ihtiyaç olmadıkça artık kalanlar istediği kadar beklesin
    Geçmiş olsun dostum. Allah kolaylık versin. Teşekkürler, hislerime yaptığınız övgüler için ;))))

Sayfa 442/897 İlkİlk ... 342392432440441442443444452492542 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •