Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Tasavvufen soruyorum ozaman Kuran'da cehennem kadar cennette anlatılıyor.
Niye her uğradığında cehennemi yaşatıyor?
Gerek yok işte bunlara uğradığında toplu öldürüyor ozaman?
Ben Kuran'a inanıyorum, herkes cehennemi görecek diyor. Ama şahsi kanaatin cehennem görünce büyüleneceğin vay be diyeceğin şekilde olmayabilir yoksa girer girmezs Allah-u Ekber deyip kaçman lazım ama son derece sıkıcı, boğucu ve rahat rahat düşünmenin çok mümkün olmadığı bir yer olduğundan eminim.
Geçen yazdım cehennemde pencereden su isteyeceğine en azından anne veya babama haber verin diyebilmek gerekir.
Budist olarak dogsaydin Kur'an'a yine inanirdin inanmak istesen.
Sorum bu değildi.
Devlette herkesin telefonu var, ölümleri aşağı yukarı tespit etmek çok kolay, son 4 gündür sinyalleri sabit olan telefonlar aşağı yukarı sayıyı verir.
İslamda düşünmek serbest, iyi ise sevap var ama kötü ise ceza yok, hatta düşündün aklına da yattı kötülüğü imkanın olduğu halde yapmamışsan yine sevap var deniyor, yani özgürce düşünme imkanı var.
,
Öte yandan bir şey söylersin, o sadece bir zandan ibarettir, sırf senin burnunu sürtmek için uğraşır dururlar.
O yüzden her sorunu cevabını vermek mümkün değil. Kuran'da bir çok yerde peygamberler azarlanıyor ki bana peygamberlerin davranışı sanki mantıklı gibi geliyor..
bence kötü olayları kader ve tanrının sınaması vb olarak nitelemek doğru değil. Tanrı bu tür felaketlerin kazaların vb önüne de geçebilelim, canımızı koruyalım diye diğer canlılarda olmayan beyin ve muhakeme yeteneği vermiş (tabi bazıları kullanamıyor o başka).
40 kişi güvensiz maden ocağında toprağın dibinde ölür, kader denir, tanrı böyle takdir etti denir, deprem olur; sahtekar müteahhitler ve ona göz yuman yetkililer binaları çürük yapar,göz yumar. ama bunları satın alan da hiç sorgulamaz.
örneğin şuan neredeyse ekspertize sokmadan kimse ikinci el araç almıyor. Ve kaportadaki ufak tefek sürtme, göçme, boya işleri nedeniyle o aracı almaktan vazgeçerken kimse ev alırken bu kadar hassas değil maalesef. ev alırken de rapor alınacak bağımsız eksperler çıkar belki yakında. gelirler betondan numune alırlar, röntgen ile bakarlar vs size bir risk raporu çıkartırlar.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri